en väldigt jobbig natt...

ZZzzzZzz... Vilken otroligt jobbig natt vi har haft med våran lilla bebis. Magen har spökat och det resulterade i flera timmars grin och skrik. Hugaligen! Det började runt 00-tiden och höll på enda fram till morgonen. Ja, klockan var 06:30 när han äntligen kom till ro. Innan dess lyckades han bara sova små korta stunder. Somna en kvart, vakna, tutta, grina och skrika. Om och om igen! Så jobbigt när han bara sover korta stunder... En annan hinner ju aldrig somna! 

Till slut tog Mattias in vagnen. Och visst, det hjälpte ett tag. Men så fort vi slutade rulla den fram och tillbaka så vaknade han. Varför är han så lättväkt på nätterna? På dagarna kan han sova medan man klär på honom ytterkläder ju...

Jag undrar om det är mjölkallergi som spökar? Jag åt nämligen pannkakor med grädde igår... Och såhär ledsen som han var inatt var det längesedan han var. Dumma mamma! 

Klockan 06:30 slog han som sagt igen sina blå, och vi vuxna kunde äntligen få sova. Man blir ju totalt knäpp i huvudet när man är sådär trött och inte får någon sömn! Och skriket... Det skär i hjärtat och är så jobbigt att höra på. Varför ska våran lilla älskling behöva ha så ont?! Tack och lov fick vi alla sova till 12:00. Mattias skulle ha jobbat idag, men hur orkar man det när man varit vaken hela natten? Nej, den här natten stoppar vi långt bak i minnet. 

På dagarna har vi en hyffsat nöjd och glad bebis. Leenden börjar komma allt oftare, och det är inte märkvärt mycket grin och skrik. Skönt för både oss och Edwin! 

På tidiga eftermiddagen tog vi en promenad med Carro. Edwin sov skönt under hela rundan. Fast annars vore det väl konstigt... Han måste ha varit minst lika trött som oss vuxna! Men lite friskluft och en kaffe på kiosken gjorde susen. 

Dagarna går ju så sjukt fort när man sover länge, när vi kom in var det redan dags att göra middag. Enkelt med körv och makaroner... 

Sedan åkt vi till stan! Första stoppet blev Dollar och Leksaksaffären. Vi handlade lite nödvändigheter, ballonger och grejer till Elias kalas, ytterligare en present, snuttisar till Edwin och en ny nappflaska till hans ersättning. Min pappa köpte en mjölkfri ersättning på apoteket som vi har provat nu i två kvällar efter amningen. Men Mam-nappflaskan vi har är så dålig... Det läker ut i botten, och flödet i nappen är så hårt eller vad man ska säga, trots minsta hålet. Han bara skriker och sväljer massa luft. Nu köpte vi en dyrare flaska med litet flöde och extra bra mot kolik och att inte svälja luft. Hoppas det hjälper när vi ska ge ersättning!

Det blev även en sväng på ÖB och Maxi... Jösses vad med folk! Vi köpte massa laktosfria produkter till mig. Nu byter vi ut smör, grädde, cremefraich, yoghurt m.m till laktosfritt för att se om det hjälper Edwins mage. Om inte så får jag väl bli helt mjölkfri. För oftast är det ju inte laktosen som spädbarnen inte tål, utan själva komjölken... Det är ju faktiskt skillnad på laktosintolerans och mjölkallergi. Två olika saker! Så om det inte funkar med laktosfritt får jag övergå till en helt mjölkfri kost. Såg att dom hade rätt bra utbud på Maxi med havremjölk, sojamjölk och någon typ av mjölkfri grädde till matlagning. Så med lite ansträngning ska det nog gå bra. Och hjälper det vår älskade bebis så är det klart att jag ska försöka köra fullt ut med det. 

Edwin sov som en stock medan vi var i stan. När vi kom hem skyndade jag mig att packa in matvarorna medan Mattias körde en extra runda med Edwin som sov. Vi skulle nämligen åka upp till mina föräldrar och titta på hockey. Dom är nere i Gävle och tittar live, så vi är själva här och myser. 

Edwin sover på min mage, det sprakar i kaminen, ljusen är tända och vi bara ligger och slötittar på hockeyn. Heja Brynäs! 

Sedan ska vi hem och försöka vara starka och pigga föräldrar. Göra allt för att Edwin inte ska ha ont och skrika. Vi ska ta hem min gamla vagn som jag hade som liten, och ha som innevagn. Får se om han kan somna bättre i den! Vi ska även prova den mjölkfria ersättningen i den nya flaskan. Och jag ska försöka att inte brista ut i gråt. Håll ut, håll ut. Men vi håller tummarna för en bättre natt... 






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0