livet tar en vändning...

Efter en gnällig kväll, en bra natt och en lång sovmorgon var mamman rejält utvilad imorse. Att Edwin sov mellan 02-06 gjorde extremt mycket, sedan blev sovmorgonen pricken över i:et. Lovely... 

Förmiddagen rullade på här hemma. Vi fick besök av Carro. Sedan kom även Edwins farfar och farbror förvi på en kaffe. 

Mitt på dagen tog vi en vagnpromenad med Carro. Svängde in på Ica och handlade litegranna också. Skönt med friskluft, trots det tråkiga grå vädret vi har... 

Eftermiddagen spenderade vi hemma. Edwin sov i sovrummet medan jag ringde till Försäkringskassan. Massa krångel med min föräldrapenning! Men nu är det löst, så det ska förhoppningsvis inte dröja länge tills pengarna komma. Dessutom får jag första barnbidraget på fredag! Häftig känsla. Förstår fortfarande inte att jag är mamma ibland, hihi. 

Jag hann även vika tvätt och laga middag medan Edwin sov. Han sover faktiskt bra i sin säng på dagarna. Hoppas det funkar på nätterna snart också. 

När Mattias kom hem åt vi mat. Gjorde en mexicana-gryta och ris idag. Gott! Han hade med sig en ny klädhängare till vår hall. Snygg! Även nytt glitter till granen. Det verkar vara viktigt med rätt sorts glitter, haha. 

Idag har jag även tagit ett steg till framtiden. Jag har ju varit arbetslös sedan jag sa upp mig från Dackås i våras... Tanken var ju att börja plugga, och sedan fick vi veta att jag var gravid. Så det blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Men kunde det bli bättre än att vi fick Edwin?! Nej såklart. Fast samtidigt har ju framtidstankarna snurrat i huvudet. Vad ska jag göra? Vi måste ju ha två inkomster. 

Huvudet har sagt plugga, medan hjärtat har saknat det gamla. Vad ska man följa? Jo, jag följde helt enkelt mitt hjärta. Jag saknar mitt gamla jobb på Dackås (arbetskamraterna framför allt!) och känner att jag vill tillbaka. Och efter ett roligt samtal med chefen så är det med 97 % säkerhet att jag får komma tillbaka till sommaren. Lycka! Håller tummarna för att det går vägen. Efter snart ett år som arbetslös, och ett kommande halvår som mammaledig så blir det nog skönt att börja jobba. Och för att inte tala om ekonomin... Med fyra  personer på en lön och en värdelös föräldrapenning är det inte så fett. Men nu känns det ljusare i framtiden! 

Här hemma är det kvällsmys nu. Pojkarna har sovit på soffan medan jag har diskat och röjt i köket. Ska försöka få till en dusch mellan all amning (tuttsjuk bebis med magknip...) sedan blir det soffhäng med tända ljus. En bra start på den nya veckan :) 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0