mammig och tuttig...

Till att börja med måste jag berömma barnen, dom skötte sig exemplariskt igårkväll. Speciellt storebror. Efter kvällsbadet sa vi att det var sovdags, och att jag skulle natta Edwin i våran säng. Okej, sa Elias och kröp ner i sin säng. Sedan somnade han alldeles själv där inne. Inte en enda protest. Duktig kille! Edwin somnade utan gallskrik och sov mellan 22-01 ungefär. Att han sedan var vaken till 03:15 är smällar man får ta... 

Elias var duktig även imorse. Öppna paket från kalendern (en film), klä på sig och åka på dagis med pappa. Inget tjafs! "Jag skynda hem från dagis, kan vi kolla filmen då tycker ja!" Goplupp. 

Edwin och jag tog sovmorgon. Jag får vara tacksam att han gillar att sova på förmiddagarna iallafall. Sedan klev vi upp och gjorde oss redo för besök. 

Min biologiska morfar kom på sitt "årliga besök" med julklapp. Vi fikade och myste med Edwin. Trots att vi inte har sån bra kontakt så var han nog stolt när han höll sitt barnbarnsbarn... Mamma var också här och myste. 

Eftermiddagen rullade på. Gjorde chili con carne tills grabbarna kom hem. Men Edwin var extremt mammig och tuttig, så det var svårt att hinna med. Resten av kvällen har sett likadan ut. Ingenting förutom mamma och hennes tutte har dugit åt lille herrn. Ont i magen har han haft också, lillhjärtat... Tur att bärselen funkade! Jag kunde iallafall hänga tvätt och diska medan grabbarna åkte till skogen. Granjakt! 

Elias och Mattias klädde sedan granen när dom kom hem. Så fin så! Frida var här och hade lite tomteverkstad medans. Själv kunde jag bara sitta i soffan och titta på, med Edwin tuttandes hela kvällen. Tillslut blev han riktigt ledsen och ingenting hjälpte. Usch vad jag avskyr det. Men jag tror det är magen som spökar... Han som bajsade 5-8 gånger per dag förut, är nu nere på 1 gång per dag. Men det ser ut som att han vill bajsa oftare. Tar i som bara tusan... Han är väldigt gasig och spänner sig fruktansvärt mycket på eftermiddagarna och kvällarna. Så nånting är det som är tokigt. Vi ger sempers magdroppar och försöka "cykla med benen" på honom. Men som sagt, han är otröstlig vissa kvällar. 

Nu har han tack och lov somnat efter att ha varit vaken mellan 15:00 och 22:00. Nu borde han ju vara trött och sova inatt? Men jag ska inte hoppas på för mycket. Elias ville sova med oss inatt, så jag ska väl krypa ner bredvid mins favoritkillar nu snart! Edwin sover i babynestet i sin säng. 

Imorgon väntar en dag i stan :) 







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0