när barnen är otröstliga...

Finns det något värre än när barnen har ont, är sjuka eller bara otröstliga? Inatt hade vi det jobbigt allihopa. Edwin var för första gången totalt otröstlig och bara grinade. Det riktigt skär i hjärtat... Vi provade allt, men inget funkade. Bästa pappsen lyckades tillslut få honom att sova några timmar tillslut. 

Såhär i efterhand tror jag att det var hans skavsår i ljumsken som var boven i dramat. Det sved säkert och gjorde ont. (Men det tänkte vi aldrig på mitt i nattkaoset...) Som tröst ville han suga på mamma tutte. När det kom mjölk blev han arg, för egentligen var han kanske inte hungrig. Men det trodde såklart två nojjiga föräldrar. Vad har jag för skit-mjölk som inte mättar?! Efter att ha ammat i två timmar med grin och skrik, fick han ersättning. Det blev ännu värre då... Ja, han var ju kanske inte ens hungrig från början? Magen var superhård och spänd. Stackars lilla vän! Både skavsår i ljumsken och ont i magen av all mat, då är det klart man är ledsen! Önskar att jag kunnat luska ut detta lite tidigare, men det är lätt att vara efterklok... 

Klockan 10:45 hade vi tid på bvc. Edwin följer sina kurvor till punkt och pricka, snacka om nöjd mamma. Mjölken duger än! En månad gammal väger han nu 4420 gram och är 54,5 cm lång. Mammas stora kille! Han följde även bra med blicken och rörde sig fint. 

Det enda som inte är fint är hans ljumskar. Det är som skavsår och riktigt rött. Bvc-sköterskan trodde att det var lite svampaktigt också. Jag fick tips på två bra salvor som vi hoppas ska hjälpa. 

Efter bvc-besöket fick vi sällskap av min mormor på Maxi. Handling och ett besök på apoteket. Älskar att dom har apotek där, så smidigt. Man har verkligen börjat uppskatta små saker som förenklar vardagen som nybliven förälder! 

Istället för att åka hem följde vi med min mormor hem. Jag var trött och Edwin var fortfarande lite ledsen och kinkig. Han var väl trött han med efter en jobbig natt... Mormor tog på sig att laga middag som vi fick äta där när Mattias slutat jobba, så jag slapp skynda hem och laga mat. Jag och Edwin fick gå och lägga oss. Så underbart! Min bästa mormor.

Det var så skönt att få somna en stund med Edwin på mig, bästa myset... Sen fick han vädra rumpan och smörja med ny salva. Vi la även en bit bomullstyg mellan blöjan och ljumsken. En helt ny bebis! Nöjd och glad igen. Mammas hjärta...

Väl hemma blev det ett bad för lilleman. Fortfarande inte populärt hos honom, grin och protester, hihi. När han var klar kom hans mormor och morfar på besök. Det var betydligt mycker roligare tyckte han. Myspys! 

Nu ska trötta familjen snart sova. Jag har precis diskat undan i köket och Mattias har hängt en tvätt med tygblöjor. Skönt för lillstjärten att ha här hemma ibland. Inatt hoppas vi att vi har en nöjd bebis och att vi alla får sova! Edwin ska få en slurk mat till, sen håller vi tummarna :) 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0