vår lilla bebis 4 veckor...

Edwin är nu 4 veckor gammal, vart tar tiden vägen? Det gäller verkligen att njuta och ta vara på varenda sekund. 

Vi börjar lära känna vår lille kille allt mer! Edwin är oftast nöjd med livet och gillar att sova, sova, sova. Helst på dagarna, vilket mamman hoppas det ska bli ändring på... Han älskar närhet, det bästa är att få sova mot någons bröst och bli pussad på. Då mår man gott! Men han är ändå inte en bebis som "kräver" närhet hela tiden. Han kan ligga själv ganska långa stunder när han är vaken. Och han sover alltid i sitt babynest, dag som natt. Han grinar när han är hungrig, har magknip eller är extremt gos-sugen. 

Sömnen på natten har det ju varit si sådär med. Och samtidigt har jag tyckt att amningen "krånglat" lite. Han åt, åt, åt och kräktes. Om igen... Vi började då att erbjuda ersättning efter amningen. Jag tog alltså inte bort något amningstillfälle, men han fick ersättning efter att han tuttat på kvällen. Det funkade bra! Han tuttade, fick ersättning, blev lugn och sov. Men vi kämpade på med amningen, och nu fungerar det riktigt bra! Han äter från båda brösten (hade problem att ta ena tutten i början) och vi behöver inte erbjuda ersättning lika ofta. Jag tycker även att kräkningarna kommer mer sällan. Jag hoppas vi är på rätt väg och att min mjölk räcker till. Annars är jag så tacksam att ersättningen finns! 

Nu har han haft en tillväxtsperiod och velat äta hela tiden nästan. Jag tycker det märks att han växer! Han börjar kännas stor, hihi. Han är så stark i huvud och nacke också! I klädväg sitter storlek 50 som en smäck nu. Även något plagg i storlek 56 kan han ha. 

Att bada gillar han inte speciellt mycket. Det är skönt i 20 sekunder, sedan kommer surläppen fram! Hoppas han blir likt sin storebror sen, han som älskar att bada! Däremot gillar Edwin både vagnen och bilstolen. Så fort han får på sig overallen somnar han, då vet han att han ska få åka bil eller sova i vagnen! Nappen tar han bara i vagnen och bilstolen, lite lustigt! 

Ja, han är en underbar liten kille. Våran Edwin. Tänk att just vi ska få vara med dig i många, många år framöver. Jag är så lycklig som fått äran att vara din mamma. Och jag ska göra allt jag kan för att stark och skydda dig, vad som än händer. Mamma, pappa och storebror älskar dig Edwin! 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0