lördagsmys... 🐭

Helgen är kommen och vi försöker njuta av ledigheten tillsammans. Det går bra. Nog för att jag och mina små avkommor har helg hela veckan, men det är ju extra mysigt att ha Mattias och Elias hemma! 

Fredagen kickade vi igång som vilken dag som helst... Våra morgonrutiner ser just nu lika ut nästan varje morgon. Barnen vaknar först och är så gulliga så dom låter mig och Elsa ligga kvar i sängen och myssova en stund till. Det hade jag bara kunnat drömma om innan jag visste vilken otroligt trött och lättsam bebis vi fick den här gången (peppar peppar...) Elsa ligger gärna i sängen och sussar till 8/9-tiden. Ibland somnar hon också om efter morgonamningen, då brukar jag smyga upp till grabbarna och koka kaffe. Annars hänger Elsa med upp till köket och sitter nöjd i sin babysitter. Där brukar hon sitta tills hon somnar av sig själv igen. Ja, nöjdare hemmabebis får man leta efter! Jag tror nästan att vi lyckats få till en liten rutin kring hennes sömn. På nätterna åtminstone. Hon somnar runt 21-tiden (plus minus 30 minuter) när vi liggammar, och sover sedan oftast i ett kör till 03-04 ungefär. Sedan sover hon en liten kortare period till 06-07 när hon brukar vilja snutta lite till (inte för att äta liksom, mest för trygghet och tröst, så jag tänker att  nappen vore ett framtida alternativ där, om hon accepterar den snart) och sedan somnar hon om någon timme till. I början bajsade hon även dygnet runt, så det blev många blöjbyten på natten (zzznark) men det har hon slutat med nu tack och lov. Så för tillfället är våra nätter fantastiskt lugna! 🎉

Men det vet man ju att det kan ändras. Been there done that så att säga...

Hur som helst så flöt fredagsmorgonen på fint. Frukost, påklädning och lite ihopplockning här och där. Vi skulle nämligen få gäster, så då får man ju anstränga sig lite. Till och med byta mysbyxorna och knuten på huvudet mot en blus och kammat hår. 

Strax efter 10-tiden knackade mina kära kollegor Madde och Stina på dörren. Och Maddes son Titus som är precis lika gammal som Edwin. Tråkigt nog kommer jag inte att jobba på samma ställe som någon av dem framöver, men vi kommer ju att träffas mycket ändå eftersom vi fortfarande är kollegor, fast på olika platser. Dom är 30 och 32 år gamla så det är inte sån stor åldersskillad mot för mina andra kollegor, så det har ju liksom blivit så att vi kommit varandra lite närmare. 

Vi hade en mysig stund med fika och prat. Elsa fick såå fina kläder av dem, tusen tack! Edwin och Titus röjde på övervåningen hela tiden typ, men Elias ville sitta nere med oss och snacka. Lillan verkade njuta av allt prat för hon satt i babysitter och log och blundade om vartannat. Verkligen en trevlig förmiddag! 

När jag och barnen blev ensamma igen gjorde vi lunch och sedan klädde vi på oss och gick ut. Kyligt med friskt... Elsalillan sov gott i vagnen och jag passade på att blunda mot de sista solstrålarna innan solen gick ned. Efter en timme gick jag och Elsa in igen, men Elias och Edwin stannade ute en stund till. Jag hann precis amma färdigt innan dom kom in, så då satte vi oss på köksgolvet och spelade lite spel. Favoriten just nu är ett bamsespel som Edwin fick i present, där man ska bygga kroppar av olika bamsefigurer och kan spela till sig delar av varandra. Perfekt svårighetsgrad för Edwin. Ja, spel är något som går varmt här hemma nu. Blir ett varsitt nytt spel i julklapp till dem. Fick faktiskt en fråga här om dagen om hur vi får dagarna att gå när vi bara är hemma. En bebis och en 4-åring, ibland även en blivande 7-åring... Men om jag säger såhär: det gäller att ha låga ambitioner. Man hinner liksom inte hur mycket som helst, och man har bara två armar. Och förutom barnen så måste ju alla vardagssysslor hinnas med. Så för egen del är jag nöjd om barnen fått vara ute en timme och vi har spelat några spel. Det är en bra dag liksom. Har tur att Edwin gärna leker själv, så han brukar lägga upp sina dagar rätt bra på egen hand. Lego, bilar, surfplatta, pussel, film osv. Men just den där tiden där jag vill hinna umgås med barnen mellan amning och blöjbyten kan vara svår att få till ibland. Men istället för att ha dåligt samvete för att jag inte hinner med dem lika mycket längre så försöker jag tänka att jag gör så gott jag kan. Så att spela spel tillsammans, eller pussla/pärla, är verkligen toppen. Då umgås man verkligen, på ett ärligt sätt på allas villkor. Det blir liksom inte lika "halvdant" som det kan kännas när man ska sitta och leka med bilar och låtsas att det är kul. Erkänner att fantasilekar är både tråkigt och svårt, haha... Heja sällskapsspel helt enkelt! 

Nåja. Resten av fredagen innehöll såntdär typiskt fredagsmys. Tacos till middag och sedan godis i soffan. Hallelujah. 

Idag har vi haft lördagen på besök. Vi gjorde morgon runt 08-tiden och satt lite extra länge i köket och drack kaffe. Men sen satte vi lite fart... På förmiddagen åkte hela familjen till Medskog, med ett stopp på sopsorteringen med. På Jula och Rusta blev det lite lördagsshopping! Ungarna fick välja något gott till kvällen, vi vuxna handlade lite nödvändigt och så blev det julklappar till barnens farmor och farfar. De enda det saknades till. Härligt! 

När vi kom hem igen åt vi korv med bröd till lunch. Jag skyndade mig att äta medan Elsa sov i babyskyddet, men det hade jag inte behövt göra... Hon satt där och sov i 2,5 timme. Och då hade hon ju redan sovit 1 timme medan vi handlade. Galet. Då hann jag dona i tvättstugan och ta det lugnt med resten av familjen. En fin eftermiddag... Elias och Edwin gick även ut och lekt en bra stund innan middagen. Sedan kom dom in alldeles rödblommiga och fina. 

Till middag åt vi gårdagens tacorester. Gjorde varma mackor med köttfärsen, sås, ost och cremefraiche. Grönsaker till det. Enkelt med gott, och mätta blev vi. Pappsen sa vi hejdå till innan vi åt, han skulle nämligen ut och äta med jaktlaget ikväll.

Så jag och barnen har myst ensmma denna lördag. Vi har målat, tittat på film och ätit godis. Elsa har varit vaken mycket efter dagens långsovning. Vaken och glad. Vips började klockan närma sig 20:00 och grabbarn ville självmant göra sig redo för natten. Då är dom trötta, hihi... Dom fick ta en varsin dusch innan vi borstade tänderna och läste en bok. Eller ja, fem minuter av en bok. Vi brukar sitta uppe i hallen uppe och läsa, medan pojkarna ligger i sina rum. Så Elsa låg i babysittern ute hallen med mig. Men ganska snart blev hon allt för trött och hungrig. Så jag fick helt enkelt gå ner och natta henne, medan grabbarna var så duktiga och somnade helt själva! 

Resten av kvällen har jag ägnat åt tv-tittande. Uppskattar teven och netflix i sovrummet extra mycket nu under bebistiden. Myspys! Men nu ska jag göra som den snarkande bebisen och den snarkande karln som nyss kom hem... Snark och godnatt! 🌙
(null)

(null)






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0