novembermys... 🕯

Och sĂ„ var det helg igen? Man hinner ju knappt blinka sĂ„ har en hel vecka gĂ„tt. Ja, nu har det gĂ„tt sĂ„ fort att lilla Elsa blivit 8 veckor gammal. Är det inte galet? VĂ„ran Ă€lskade lilla flicka som kom och gjorde livet komplett. Hon Ă€r sĂ„Ă„Ă„Ă„ gosig och lugn att jag knappt vĂ„gar tro det Ă€r sant. En riktigt trött tjej Ă€r hon med, nĂ„got som mamman verkligen uppskattar! 😄

Den hĂ€r veckan har vi haft storebror Elias hemma hos oss. Han gĂ„r i förskoleklassen mĂ„ndag till torsdag, men vi hĂ€mtar honom alltid klockan 13:30 sĂ„ vi har ju hela eftermiddagarna tillsammans. 

I början av veckan fick vi Ă€ven besök av en spolbil som fixade avloppet. Tack och lov sĂ„ var det bara ett rejĂ€lt stopp, inget trasigt. Phew! Det firade jag och mina "smĂ„ttingar" med att Ă„ka till Carro och Elwira. En promenad (för friskluftens skull) och sedan blev vi bjudna pĂ„ lunch. Och kaffe x2 som vanligt. PĂ„ hemvĂ€gen blev det lagomt att plocka upp Elias pĂ„ skolan. 

Vad har vi annars gjort dĂ„? Not so much. Eftermiddagarna har gĂ„tt Ă„t till att laga middagar och vara med barnen. Fast Elias och Edwin har varit ute en hel del med, sĂ„ skönt att dom kan vara ute sjĂ€lva! Just nu hĂ„ller dom pĂ„ att bygga en koja bakom vedboden, sĂ„ dom leker riktigt fint tillsammans. En dag fick vi tvinga in dom till middagen, dĂ„ hade dom varit ute i över 2 timmar! Det har Ă€ven blivit rĂ€tt mycket sĂ€llskapsspel tillsammans. Memory och ett roligt Bamsespel som Edwin fick nĂ€r han fyllde Ă„r. VĂ€ldigt kul att kunna spela hela familjen nu nĂ€r Edwin ocksĂ„ blivit stor. Även om den hĂ€r familjen bestĂ„r av rĂ€tt mĂ„nga dĂ„liga förlorare... 😉

En av dagarna fick vi besök av mamma och hennes kompis med. DĂ„ blev det kaffe och kakor. Edwin hittade pepparkakor frĂ„n förra Ă„ret som han mindes att han bakat, sĂ„ dom skulle han prompt Ă€ta... Envis som sin mor! 

IgĂ„r hade vi fredagen pĂ„ besök och dĂ„ Ă€r Ă€ven Elias ledig. Direkt efter frukosten (och tre koppar kaffe till mamman) klĂ€dde vi pĂ„ oss varmt och gick ut. Elsa var supertrött och somnade i vagnen sĂ„ fort jag lade ner henne. Elias och Edwin lekte i sin koja, cyklade och lekte tjuv och polis. SjĂ€lv passade jag pĂ„ att blunda mot den hĂ€rliga solen.... Efter 1,5 timme gick vi in och började med lunchen. Men Elsa fick sova en stund till ute. En stund som blev en hel timme till slut. SĂ„ jag hann bĂ„de Ă€ta lunch, vika en massa tvĂ€tt, köra igĂ„ng en ny maskin, stĂ€da badrummet och plocka ur diskmaskinen innan hon vaknade. Rekord för henne att sova 2,5 timme i en vagn som stĂ„r stilla! 

Eftermiddagen gick Ă„t till att dammsuga, damma och göra lite fredagsfint hĂ€r hemma. Samtidigt hade jag en lasagne i ugnen. NĂ€r Mattias kom hem blev det fredagsmys bestĂ„ende av godis och spelkvĂ€ll. Även Niklas kom pĂ„ besök och spelade med oss! đŸŽČ

Idag Ă€r det lördag och jag och barnen har roat oss sjĂ€lv. Efter en sovmorgon för mig och Elsa (tack Ă€lskade pojkar) Ă„t vi en god helgfrukost innan vi kickade igĂ„ng dagen. 

Första Ă€ventyret ledde oss till stan. Vi behövde ju leta en farsdagspresent till vĂ„ra bĂ€sta pappor! Hade Ă€ven paket att hĂ€mta ut som hade kommit till Ica hĂ„sta. NĂ€r det var klart Ă„kte vi hem till Tompa och hĂ€lsade pĂ„. Korv med bröd till lunch, kaffe och lek. Även Anette och Janne kom dit sĂ„ det blev en mysig stund. Skönt att komma ut och trĂ€ffa lite folk! 

Nu Ă€r vi hemma igen och myser. Jag har lyckats ta en skön dusch med Elsa sov i babysittern. Grabbarna leker pĂ„ övervĂ„ningen. Snart blir det middag och efter det ska vi spela lite mer spel och vĂ€nta in pappan som snart kommer hem frĂ„n Ă€lgjakten. Ser fram emot en lugn och mysig lördagkvĂ€ll med tĂ€nda ljus och kanske en lite brasa... Älskar myset i November! đŸ‘ŒđŸŒ

(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0