en mycket perfekt söndag...

Söndag och tredje advent. Elias bjöd mig på en sovmorgon till 08:30, lovely. Mattias som ställde klockan för att åka ut och pimpla får skylla sig själv! För oj vilken mysig morgon vi haft här hemma.

Elias låg i en soffa med sitt täcke och drack nyponsoppa framför Aladdin medan jag vaknade till liv i den andra soffan.

Sedan åt vi frukost i sofforna framför Vinterstudion. Tokigt tyckte Elias, eftersom vi alltid brukar äta frukost i köket. Efter frukosten drog Elias fram sina leksaker och lekte länge, medan jag fick fortsätta mysa i soffan. Blir så glad när han leker själv! Han vill nästan aldrig göra det, han styr och ställer med oss hela tiden och vill att vi ska leka med honom. Nästan "leka åt honom" så han kan titta på. Men självklart så leker vi med honom. Fast det är ju viktigt för barn att kunna leka själv också för att utveckla fantasin och fokusera på sig själv. Jag menar... det är inte alla gånger en vuxen har tid att leka heller. Som det är nu så kan han bli skogstokig om man måste laga mat, kissa, hänga tvätt eller vad som helst som gör att han måste "vara själv". Så lite mer leka-själv-träning skadar nog inte!

Sedan har förmiddagen bara flutit på i ett skönt tempo. Elias har hjälpt mig att byta sängkläder i våran säng och hans säng. Vill ha bort magsjukebakterien ordentligt... Sedan har vi tvättat en maskin tvätt, tittat på Musikhjälpen, byggt tåg av leksaker, ätit kyckling och ris till lunch och lekt hundar.

Nu sover han sött och jag kikar på skidskytte. När Mattias kommer hem från fisket ska vi åka till Buspalatset.

Blir nog skönt för Elias att springa av sig lite. Och en god kopp kaffe för oss vuxna :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0