gör dina egna doftljus...

Ikväll har jag ägnat mig åt återvinning! Jag läste på en blogg att en tjej återvann sina ljusstumpar, så jag var bara tvungen att prova!

Det var superlätt och blev kanonbra. Visst tog det lite tid, men det är det värt när man sedan får avnjuta sina egna brinnande doftljus i vintermörkret.

Du behöver: massa ljusstumpar (jag tog även några nya ljus då jag inte hade så många stumpar), en stor rostfri bunke eller flera små, ljus-doftolja, veke (jag pillade ur vekar från oanvända kronljus), gamla burkar/lyktor och en näbbtång eller liknande.

Sedan är det bara att köra! Gör ett vattenbad där du sänker ner bunken/bunkarna. Bryt ner ljusen och låt dem smälta. Gamla vekar som satt i ljusstumparna fiskar man enkelt upp med en gaffel eller liknande när massan smält.

När det bara är en genomskinlig stearinvätska i bunken/bunkarna droppar man i lite doftolja. Jag använde "fresch linen", men har man ingen olja så går det ju bra att göra vanliga ljus.

Använd sedan en näbbtång eller något (bunkarna blir sjukt heta) och lyft ur vattenbadet, häll därefter ner i en gammal burk eller lykta.

Sen är det bara att doppa ner veken. Jag knöt fast en mutter i botten och tog sedan diverse köksredskap för att hålla veken uppe. Vad som helst funkar nog! Det tog tid för stearinet att stelna, men medans kan man ju leta fram snören och band till att pimpa dom nya ljuslyktorna!

Enkelt va? Och smart. Hädan efter ska jag spara varenda liten ljusstump och sedan göra ännufler doftljus! Det är ju en rolig julklapp/present att ge bort också.

Men dom här tre behåller jag nog själv. Ska strax testa tända ett :-)



Kommentarer
Petrahelena

Men jävlar vad fiffigt! Måste jag också prova! :D
Lite enklare än att stöpa ljus som man fick göra i grundskolan ;)

2012-12-05 @ 08:42:05
URL: http://petrahelena.bloggplatsen.se
Sara

Haha, ja det var aningens enklare, det måste jag säga ;-) Smart återvinningstips, och myspys blir det :-)

2012-12-05 @ 09:26:44


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0