magsjukan på besök igen...

Inatt hämtade vi en gnällig Elias från sin säng. Klockan var nog runt 23:30. Sedan kände jag hur han bara låg och vred på sig. Precis när jag höll på att somna så hör jag hur det "bubblar" från Elias mage och hela vägen upp till munnen. Hann precis vända mig om för att se vad som var på gång. Han såg verkligen rädd ut, lillgubben... Satte honom upp fort, och då blev det fontän-kräkning.

Spya överallt... I sängen, på kläderna i hela håret. Stackarn! Så det blev en dusch vid midnatt. Medan pojkarna satt i badet så bäddade jag rent i sängen och satte igång en tvättmaskin.

När vi satt på oss ny blöja och en ren sovtröja myste vi ner oss och läste en bok i sängen. Mattias somnade på stört, och det var lika bra det, han skulle ju upp och jobba medan jag var ledig och kunde vara hemma med Elias.

Elias somnade också rätt fort, men jag låg vaken till 01:30 på helspänn. Vid varenda rörelse Elias gjorde, varenda ljud, satte jag mig upp för att kolla att allt var OK. Lyckades dock somna någon timme. Klockan 04:30 gick jag upp och hängde tvätt, hade ont i magen (säkert inbillning) sen somnade jag en sväng till. Lugn av att killarna sussade så sött.

När vi vaknade var Elias mycket piggare. Han åt bra med frukost. Sedan byggde vi koja, lekte med bilar, läste nya boken som tomten lämnat i kalendern, tittade på tv och åt lunch. Han åt en stor portion med fisk och potatis. Förvånad!!!

Efter lunchen hade han verkligen myror i brallan. Så vi trotsade kylan och gick ut. Underställ, dubbla fleecetröjor och stora halsdukar. Såå skönt med frisk luft. Vi tog en tur med pulkan, klättrade i snöhögar och gick runt området.

När vi kom in tog vi en powernap båda två. OCH SOM VI SOV... Vaknade 15:30 och var helt yr. Är det morgon? Men det där behövde vi nog, ta igen ungefär 3,5 timmes sömn från den oroliga natten.

När Mattias kom hem från jobbet hade han med sig hamburgare till Elias och kebab/pizza till oss vuxna. Mmm! Elias åt upp hela hamburgaren och halva brödet. Så något fel på aptiten är det då inte!

Han har inte kräkts sedan inatt, och inte heller visat några sjuk-tecken, så jag hoppas att magsjukan bara var här på en bilxt-visit...

Nu är det bara att hålla tummarna för att jag och Mattias inte blivit smittad. Annars blir det 3:e gången vi har magsjuka i år. Suck!

Resten av kvällen blir lugn. Soffmys och tv. Hoppas på en fortsatt kräkfri dag :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0