en kall & härlig dag...

Helgen är här, och jag börjar med lite ointressant fakta, sånt där tjatigt mammasnack... Men inatt slog Edwin rekord i att sova ett långt pass utan att äta! Han brukar oftast äta varannan eller var tredje timme mellan klockan 21:00-09:00 ungefär. Igår åt han sista gången vid 22-tiden, sedan sov han enda till 03:30 utan att äta. Fem och en halv timme, bravo bebis! Själv låg jag vaken med sprängfyllda tuttar och bara väntade. Så himla typiskt att jag inte kan slappna av och somna. Tänker hela tiden att "han ändå vaknar snart". Klockan var nog runt 02-tiden när jag äntligen kunde somna. Tur att alla grabbar i familjen är rätt morgontrötta, hihi.  

Morgonen började bra här hemma. Barnen var glada och mysiga efter en liten sovmorgon. Eliasgubben var piggare och hade sovit bort febern. Mattias kokade kaffe och dukade fram helgfrukost. Min lilla bebis brukar bara orka vara vaken en timme på mornarna ungefär, sedan tar han sin första powernap. Perfekt! Då hinner man dricka kaffe, äta frukost och bli människa. 

Förmiddagen rullade på... Grabbarna höll till i soffan medan jag donade med disk och plock. Sedan tog Mattias och Elias en pulkapromenad medan jag och lillebror stannade inne i värmen. Efter lite grin och gnäll så somnade han på min mage i soffan en stund. Dessa stunder är så oerhört mysiga! 

Mitt på dagen åkte vi till barnens farmor och farfar i Bobygda. Glada miner! Vi åt korv med bröd till lunch, sedan gick vi ut i snön. Hela familjen! Edwin sov i storebrorsans sittvagn, det går superbra om man bäddar med täcke i liggläge. Vi har alltid den vagnen i bilen då Edwins bilstol går att fästa i chassit. Smidigt! Vi andra lekte och hade roligt. Pulka, snöfotboll och leka med en lastbil. 

Efter nästan en timme ute blev vi frusna och gick in igen. Att lillebror sovit hela den tiden tyckte jag var bra för att vara honom. Men sedan fortsatte han att sova inne! Wow, hela två timmars tupplur. 

Innan vi åkte hem från Bobygda hann vi leka hästar, mysa och få i oss god middag också. Skön dag på bortaplan! 

På vägen hem åkte vi till en tjej i Delsbo som syr helt underbara vetekuddar. Och en massa annat fint. Sist vi var hos Helen och Emil så blev både jag och Edwin förälskad i deras kudde som dom hade köpt av henne. En med underbart uggle-mönster. Helen fixade så att en precis likadan låg och väntade på mig, superduper! Så den köpte vi idag. Blir perfekt att värma och mysa med för barnen! 

Väl hemma var det kväll och dags för myspys. Både Elias och Edwin tog ett varsitt bad. Det gillar dom! Storebror myste sedan med den nya vetekudden i soffan. "Vill ha den bara jag, på mitt rum hela tiden!" Hihi, stopp där. Vi får ofta förklara ordet dela för honom nu, för han tycker att det mesta bara är hans. Mitt, mitt, mitt. Att Edwin har ETT eget gosedjur tycker han är väldigt orättvist, även fast han själv har ungefär 50 stycken. Vi hittar ofta Edwins lilla mjukisräv gömd inne på storebrors rum, haha. Men sådär är det väl. Först fick han ju ha mamma, pappa, bonusmamma och bonuspappa helt för sig själv. Nu måste han dela med en lillesyrra ena veckan, och med en lillebrorsa den andra veckan. Döjobbigt! Men han är en väldigt kärleksfull storebror... Han pussar Edwin flera gånger om dagen och säger ofta att han saknar lillasyster Ida när han är hos oss. Goa Elias! 

Ju längre kvällen gick, desto grinigare blev Edwin. Ont i magen hade han också, lillhjärtat. Vi turades om att trösta, hänga tvätt och vara med Elias. Vid 22-tiden lyckades Edwin äntligen somna. Men då hade vi en vaken storebror istället. Seeeent. Fast så blir det när man somnar i bilen på eftermiddagen. Han fick sitta uppe med oss ett tag. Titta på film och äta popcorn. Ja, nått lyx ska man väl ha som storebror! 

Nu sover alla grabbar, bara morsan som inte kommer till ro... Typiskt. Fast jag känner mig rätt trött jag också, så jag läre väl försöka blunda snart. En bra lördag stoppar vi i minnet iallafall, och hoppas att söndagen blir minst lika bra!





Underbara vetekudden från Cochisedesign. Presenttips! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0