en bra start på veckan...

Måndagen inleddes med en rätt bra natt och sedan sovmorgon. Vi märkte inte ens när pappan åkte på jobbet, så skönt. Edwin är oftast på bra humör på morgonen, så det blev lite snack och mys i sängen innan vi klev upp. Dom där leendena man får är helt underbara... 

Edwin satt i babysittern en stund medan jag åt frukost. Men det är fortfarande bara korta stunder som han kan roa sig själv, ungefär två minuter åt gången. Sedan grinar han och vill ha närhet en stund. Har lärt mig att göra 2-minuters-ryck, haha... Bädda sängen, trösta en ledsen bebis. Slänga in en tvätt, trösta en ledsen bebis. Plocka undan frukosten, trösta en ledsen bebis. Göra mig iordning, trösta en ledsen bebis. Ja, det går inte fort precis. Men det funkar! 

Vid 11-tiden klädde vi oss varmt och tog en lång promenad. Edwin sov gott och tussade faktiskt på nappen (!) under hela promenaden. Bra där! Det var underbart med solsken och motion, en riktigt härlig vinterdag. Svängde in på Ica och unnade mig fina tulpaner också. Åtets första! När vi kom hem skulle jag låsa upp dörren, men vart tusan är nycklarna? Inte i fickan? Nej, dom satt kvar i ytterdörren som även var olåst... Amningshjärna? 

Väl inne var det matdags för Edwin. Sedan somnade han i bärselen på mig. Då blev det lite lyxig mamma-tid med gott kaffe, macka och olästa bloggar. Ljuvligt. Det blev en lång mysig stund i soffan, min lille bebis somnade på min mage efter ytterligare lite mat. Guldstunder.

Eftermiddagen gick fort, tack och lov. Det är då som Edwin är som mest grinig... Ingenting duger! När Mattias kom hem fick vi äta i omgångar. Idag blev det mammas goda mjölkfria köttfärslimpa med potatis, sås och sallas. Mums! Sedan turades vi om att bära runt på vår lilla surplupp. Jag hängde tvätt och Mattias diskade. 

Ett sms från posten! Babygymmet hade kommit. Jag slängde mig i bilen och hämtade det. Så himla mysigt... Men det dög bara en liten stund åt vår lille herre. Provar imorgon på förmiddagen när han är på bättre humör, hihi. Jag hängde upp några träfigurer som suttit på en hängmobil så det skulle bli lite mer färg. Gillar verkligen att det är mjuka "kanter" runt omkring så att han inte kan rulla iväg. Nöjd! 

Ikväll har vi i vanlig ordning tröstat en ledsen och övertrött bebis. Peter var här en sväng han också. Lilleman har äntligen somnat, och vi vuxna myser i soffan. Sneglar lite på en Harry Potter film och njuter av tystnaden! Snart blir det hopp i säng... 

Morgondagen är oplanerad. Men vi hoppas på glada miner och mycket mys :) 








Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0