fredag och litet kalas...

Fredag, härliga dag! Elias och Mattias lämnade hemmet lite senare en vanligt, en kortdag på dagis. Jag och Edwin tog en liten sovmorgon och vaknade med bra humör! 

Efter frukost, morgonamning och en stund i babysittern var det dags för en liten tupplur för lilleman. Jag lade ner honom i innevagnen och höll tummarna för att min plan skulle fungera... Jag ville nämligen ta ett snabbt varv med dammsugare. Jodå! Han somnade nästan på en gång jag startade den. Skönt, det var verkligen på tiden att fånga in alla dammråttor! 

Men så fort jag var klar och stängde av den så vaknade han. Typiskt... På med dammsugaren igen bara! Lyckades lura honom att somna om, hihi. Så medan dammsugaren stod på hann jag även vika tvätt, plocka ihop på Elias rum och städa badrummet. Otroligt skönt att få någonting gjort. Dessutom hann jag vila en stund på soffan medan han sussade sött i vagnen. 

Elias och Mattias kom hem tidigt, redan vid 13:30 ungefär. Dom stannade ute ett tag och skottade och gick med sopor. Med sig hem hade Mattias en bukett rosor. Tack älskling! Men det roliga var att jag hade nämnt att det vore kul med lite tulpaner till helgen, och hem kommer han med rosor och tror att det är sak samma. Hihi, nästan! Men fina var dom, rosorna. 

Vi åt sopplunch och sedan började killarna med att göra tårta. Elias fick göra själv! Ja, nästan. Viktigt att det skulle vara godis på. Fin blev den! Vi hann även leka en stund innan mina föräldrar kom för att fira 3-åringen en dag i förskott. 

Fika, presenter, lek och mys! Han fick så fina kläder. Vissa var tråkiga paket tyckte Elias, haha. Men perfekt tyckte vi vuxna efter alla leksaker han fick i julklapp! Böcker och pussel kan man däremot aldrig få för mycket av! Men efter ett tag blev även kläderna populära. Allt skulle provas! Och Brynäspyjamasen invigdes på en gång. 

Medan mamma och pappa var här passade vi på att utnyttja dom lite, hihi. Hinna med lite nytta... Dom myste med Edwin i soffan. Mattias lekte med Elias. Och jag hann diska, skala potatis till middagen, duka och baka mjölkfria chokladbollar till morgondagens kalas. Jag kan ju tyvärr inte smaka tårtan pga Edwins mjölkallergi... Men chokladbollar är gott det också. "Göra klaaadbollar ur Evins blöja" går Elias runt och säger. Hahaha. Tack mamma och pappa för allt fint till storkillen våran, och för att ni kom och myste med oss!

Elias var extremt trött ikväll, så det blev en smärtfi nattning. Jag sjöng ur nya Bamse sångboken och han tittade på bilderna som hör till varje sång. Väldigt bra bok! Edwin däremot var det svårare att natta... En övertrött kille som inte sovit något på eftermiddagen. Han verkar ha sin vakenperiod då. Oftast mellan 14-18 om vi har tur. Men idag höll han ut till 22-tiden. Grin och skrik, och kan inte komma till ro. Somnar några minuter för att sedan vakna och grina. Trötta föräldrar! Hans skrik är inte direkt diskret heller, det ilar och skär i både huvud och hjärta. Inte lätt att vara liten och övertrött... Nu sover han iallafall, och är världens sötaste lilla unge. 

Mellan allt tröstande har vi hunnit tagit varsin dusch och förberett inför morgondagen. En stor dag! Lilla Elias blir hela 3 år gammal. Älskade underbara barn. Vart tar tiden vägen? "Storkille är jag nu!" Ja lilla gubben, det är du verkligen! 

Dom självlysande ballongerna hänger i kökslampan och paketen är framtagna. Imorgonbitti blir det sång och presentöppning i sängen, sedan gofrukost. Det blir lite drop-in-kalas under dagen... Alla mina släktingar kommer och firar storkillen. Tror även att Peter och Ebbe skulle komma, och Elias mamma framåt kvällen. Hoppas på en rolig och bra dag för älskade Elias! Och jag vet att det gömmer sig några roliga saker bland presenterna, och inte baaara kläder, hihi. 

Nu ska mamman försöka göra som resten av familjen... Sova. Men det är lättare sagt än gjort. Jag har riktigt svårt att slappna av och komma till ro på kvällarna/nätterna jag också. Sådan mor sådan son? 

Låt nu natten gå smärtfritt och fort så vi får fira våran älskade Elias snart! :) 







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0