rara barn här ikväll...

Idag har jag känt mig som en piggare och bättre mamma! Hyffsat mycket sömn på natten, en ganska nöjd bebis på morgonen och lite nya feel-good-tankar. Jag har ju rätt ofta känt mig som en värdelös mamma som inte ens kan trösta mitt barn när dom värsta skrikperioderna sätter till... Man känner liksom att man inte räcker till och att ens bebis förtjänar bättre. Därför är jag så otroligt tacksam att amningen fungerar bra nu! Då känner jag mig stark, behövd och som en bra mamma. Så inför varje gång han vill ligga vid bröstet (vilket är vääääldigt ofta) har jag bytt ut tanken "men, är du hungrig nu igen?" mot att tänka "åh vad mysigt, nu VILL min lilla bebis vara nära sin mamma igen, och han känner sig älskad och trygg. Han behöver mig!" Det kanske låter helt korkat i vissa öron... Men varje liten positiv tanke gör nytta när man är nere på botten och snuddar lite titt som tätt. 

Efter lite morgonmys, frukost, sova på soffan, lufta kroppen och sitta i babysittern klädde vi på oss och gick ut. Vi gick förbi min mamma som hakade på en skön runda. Drygt 4 km! Mot slutet vaknade Edwin och var vrålhungrig. Då blev det amning och kaffepaus hos mamma innan vi traskade hem igen. Skönt med luft och motion! 

Väl hemma var det dags att börja med middagen och samtidigt underhålla en bebis som bara ville bäras runt, runt, runt. Jag hade tur att min kusin Tom kom hit och kunde hjälpa till. Som tack fick han en rejäl spya på axeln av Edwin, hihi. 

När killarna kom hem från jobb och dagis åt vi mat. Kycklinggryta och ris, tur att den mjölkfria matlagningsgrädden är god och fungerar till allt! Min underbara mamma kom förbi med en överraskning. Hon hade stått och rullat massa mjölkfria köttbullar och en mjölkfri köttfärslimpa till oss att frysa in. Hur gulligt?! Världens bästa föräldrar har jag. Och jag ska verkligen göra allt jag kan för att bli så bra för Edwin och Elias! 

Kvällen kom... Elias tog ett bad med pappa som publik. Själv försökte jag lugna en övertrött Edwin. Det gick sådär! Sedan hakade Elias också på... Båda barnen skrek och grinade! Edwin höll på längst, vad hände med vår lilla kille som på slutet har sovit om kvällarna? Elias blev på tvärtom-humör och skulle absolut inte sova. Vill inte, ska inte, är inte trött. Vi bör nog prata med dagis om att han kanske inte ska sova så länge där på dagarna... Om ens alls? Hela veckan har han varit pigg på kvällarna och inte kunnat somna för ens sent. Inte bra med tanke på att klockan ringer 05:55 om mornarna! 

Till slut somnade båda barnen. Vilken ljuvlig tystnad. Får man säga så? Vi vuxna har tittat på Brynäs-Leksand, tråkigt med en förlust... Dessutom har jag hunnit vika tvätt och färgat utväxten. Skulle dock ha tagit en mörkare färg. Men det blir nästa gång! 

Nu blir det soffhäng ett tag till innan jag lägger mig och ska försöka sova. Inga hjärnspöken hoppas jag på... 

Imorgon är det Fredag! Elias går kortdag på dagis, sedan ska vi baka och städa. Mjölkfria chokladbollar och en tårta. Mina föräldrar kommer och firar Elias imorgon, en dag innan han fyller 3, för dom kunde inte på Lördag. Så det blir lite kalas två dagar i rad för storkillen :) 






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0