somna mitt i maten...

Natten bjöd på betydligt mer sömn än tre timmar, som natten innan. Att liggamma på nätterna är det bästa för oss, verkligen. Jag minns första veckan efter förlossningen... Jag gick upp varje gång på natten när Edwin vaknade. Bytte blöja och satt upp i sängen för att amma. Rapade honom varje gång. Allt skulle vara sååå korrekt... Aj för ryggen! Nu skulle jag aldrig orka gå upp på nätterna. Jag har blivit mer bekväm, och lärt mig vad som funkar för oss.  Har alltid ett gäng blöjor bredvid sängen, byter på 20 sekunder och sedan lägger jag mig tätt intill min hungriga lilla bebis. Fram med tutten! Han äter tills han somnar. Det har även hänt att jag har somnat före... Hihi. Så skönt att slippa lämna sängen då man är trött. Konstig nog så kräks Edwin nästan aldrig på nätterna! Han som kräks minst 10 gånger/dag. Är så himla tacksam över att våra nätter har gått från ett helvete till detta enkla! Det var som alla sa till oss: snart blir det bättre. 

På förmiddagen hade jag en glad bebis som sällskap här hemma. Sedan kom min mormor hit och myste med oss. Hon hade med sig en god soppa som vi åt till lunch. Edwin somnade sedan på hennes mage i soffan, så jag passade på att stryka en punkt på attgöra-listan... Rensa bland Elias kläder! Ut med en stor kasse urväxta plagg. Tog en titt bland kläderna vi har undanlagda och upptäckte att vi hade massor av tröjor i storlek 110/116. Perfekt. Det är väl egentligen bara något par mysbyxor som han skulle ha haft nu. Hoppas det finns på rean på Åhléns kanske? 

På eftermiddagen åkte vi till stan. Jag skulle ju träffa en kurator! Min kära mormor tog en promenad med Edwin under tiden, och mötet gick så bra! Det var så skönt att få prata med någon jag inte känner, någon som inte vet vem jag är. Efter en timme tyckte jag att jag hade fått ut precis det jag behövde. Jag insåg en del saker och lärde mig att se på situationer på ett annat sätt. Verkligen nyttigt! 

Edwin hade sovit hela tiden och forsatte sova i bilen på vägen hem. Minns inte sist han sov 2,5 timme i ett svep på dagen... Men det är kanske precis vad han behöver? Han har nämligen inte haft några skrikperioder ikväll, peppar peppar! 

Mattias stod för middagen idag, och det var så gott. Någon slags pastasås på mjölkfri grädde med bacon och salami, ihopblandat med spagetti och kryddor. Efter maten kunde jag för första gången, på flera veckor, mysa med en vaken bebis i soffan. Utan gallskrik. Och som jag myste! Vi satt och pratade, sjöng och tittade på teve. Bara sånt jag kunnat drömma om tidigare! 

Fram mot kvällen kom det lite trötthets-gnäll. Men då fick han ta ett bad med mamsen! Uppskattat... Att kliva upp var däremor inte så populärt. Men det gick fort över med lite tuttande och soffmys. Ja, tänka sig att vi fick titta på hockey på teven sittandes, utan en massa grin och skrik. Helt underbart, även om vi är lite smått chockade. Edwin har verkat så lugn och tillfreds med livet idag, och det värmer i hjärtat. Äntligen lite ljus och hopp! Men vi ropar inte hej ännu.. 

Nu ligger lilla familjen i sängen. Edwin somnade mitt i maten... Förstå vad underbart. Man sitter på en resturang, och äter sin favoritmat. Mysigt sällskap. Sedan blir man sådär härligt mätt, nöjd och trött. Man lutar sig tillbaka, slänger upp benen på en stol och somnar med sista tuggan fortfarande i munnen... Eller? Mysiga fördelar med att vara bebis! 

Håller tummarna för att det inte blir skrikfest inatt, nu när vi haft en så bra eftermiddag och kväll... Men imorgon har vi inget inplanerat, så blir det en jobbig får vi väl sova på dagen helt enkelt. 

Roligt förresten att några av er läsare faktiskt orkade/ville/vågade berätta vilka ni är! Blir så glad av er! Så fortsätt gärna träda fram om ni törs, hihi :) 



Framplockade kläder i storlek 110/116 till storebror! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0