vi letar efter ljuset...

Är det inte magen som krånglar för våran lilla Edwin så är det något annat... Idag har han varit alldeles rödflammig och torr över bröstet, armarna, nacken och ryggen. Och grin, grin, grin. Det kliar väl och svider, stackars lilla älskling. 

Vad kan det vara? Han har varit torr till och från förut, men så är det ju ibland. Men inte sådär röd och knottrig! Vi använder bara parfymfritt tvättmedel och parfymfritt mjukmedel till hela familjens tvätt. Och jag använder aldrig parfym på mig själv eller parfymerad bodylotion, så något sånt kan det väl inte vara han reagerar på? Åt jag något konstigt igår? Nej... Bara mjölkfri kycklinggryta med wokgrönsaker. Och kaffe, hårdbröd, soyadryck och soyayoghurt. Däremot misstänker jag att det är en barnolja som kan vara boven... Vi fick en bedtime oil från Natusan som han badade i igår, sedan masserade vi in det i kroppen som det stod att man skulle göra. Den luktade rätt starkt, typ aloevera... Kan det vara den han reagerade på idag? Den använder vi inte igen iallafall. Lider så fruktansvärt av att se min lilla bebis så ledsen och hysterisk, det tar på allas våra krafter! Och värst är det för Edwin som inte kan berätta vart det gör ont eller vad han vill att vi ska göra. Usch och fy. 

Annars har det varit en lugn dag... Elias och Mattias tog en promenad till affären. Mina föräldrar kom hit och tittade på Edwins utslag, så glad att jag har er! Vi badade lilleman, lät honom ligga och lufta kroppen och smörjde honom med fet kräm. Han lyckades slappna av och somna i 45 minuter till slut. Lillplupp... 

På eftermiddagen kom min mormor hit en sväng. När hon skulle åka ville Elias följa med henne. Ja, han var väl trött på lillebrors grin och skrik! Mormor skulle upp till mina föräldrar på middag, så det var en nöjd Elias vi skjutsade dit. Hihi. 

Jag, Mattias och Edwin fortsatte till stan... Tanka och besöka apoteket. Vi köpte kylbalsam att smörja in Edwin med. För att lindra svedan och klådan! Det hjälpte ett litet tag, sen blev han ledsen igen. Usch vad maktlös man känner sig! Vi funderade på att ringa rådgivningen, men så somnade han så skönt i babysittern. Och utslagen ser *peppar peppar* bättre ut... Så vi avvaktar och ser. Vi har ju läkartid på onsdag inbokat också. 

Frida har varit här en stund på eftermiddagen och lekt med Elias. Lycklig kille! Mattias tröstade Edwin medan jag lagade mat. Spagetti och mjölkfri köttfärssås. Helt okej god! Tur att det finns så många alternativ utan mjölk. 

Nu sover båda barnen och vi vuxna tar det lugnt i soffan. Jag ska snart skynda mig att ta en dusch och tvätta håret. Sedan blir det bara lugnt... Mattias har diskat och tvätten är hängd, så det finns inga måsten. Hoppas bara på en tyst kväll och att Edwin får sova! Imorgon är vardagen tillbaka efter ett långt jullov. Storgrabbarna ska på jobb och dagis. Edwin och jag ska försöka få till någon slags vardagsrutin vi också! 

Männen i mitt liv! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0