pappa på pappret nu...

Torsdagen började som alla andra mornar den här veckan... Elias och Mattias åker till dagis/jobb tidigt. Storebrorsan är verkligen såå duktig på att kliva upp, klä på sig och göra sig redo utan protester! Efter att dom åkt kröp jag och Edwin ner under täcket igen och sussade vidare någon timme. 

Ibland vaknar Edwin på mornarna med ett stortjut, men ibland vaknar han med ett leende på läpparna och tycker att mamma är roligast i hela världen. Föredrar verkligen det senare... Och idag hade jag faktiskt turen att få vakna bredvid en leende bebis. Lyxigt att kunna gå upp och sätta på kaffebryggaren, kissa och göra en macka medan han låg och jollrade i sängen. Efter det hade Edwin en piggelin mamma! 

Förmiddagen rullade på. Jag vet inte om jag inbillar mig, men det känns som att Edwin faktiskt börjar må bättre nu. Han skriker inte så fort man lägger ner honom längre. Han verkar mer avslappnad, lugn och nöjd med livet. Idag satt han i babysittern och roade sig själv riktigt länge medan jag bäddade sängen och gjorde mig iordning. Det värmer i mammahjärtat när man ser att ens barn mår bra! 

Mitt på dagen blev lilleman helt slut, hihi. Han somnade mitt i maten, och sov  vidare medan jag bytte blöja och klädde på honom ytterkläderna. Ja, dags att åka till stan! 

Gick en liten runda med min mormor och kollade lite rea först. Men det börjar gallras ut rejält nu... Inga fynd. Efter ett tag vaknade Edwin och var hungrig. Letade upp en soffa inne i receptionen på kommunen. Där kunde vi amma innan vi skulle in och skriva på faderskapspappret. Jag är verkligen glad att "jag kan" amma offentligt utan problem. Var lite rädd för det innan jag provat... Men det går ju hur bra som helst. Så himla smidigt att bära runt på maten vart man än är! Och det går ju göra det så himla diskret också. 

Mattias mötte upp oss i receptionen innan vi gick in och skrev på papperna. Godkänd pappa, haha. Så om några dagar heter våran lilla kille inte längre Persson som mig i efternamn. Då blir han våran Edwin Seilis Wahlberg! 

Efter att vi fått våran pappa godkänd var det dags att skynda sig till bvc. Väga, mäta och boka in tid för vaccinering vid 3 månader. Edwin följer sin kurva och går upp hur bra som helst i vikt. Är så glad att min mjölk mättar hans lillmage. Nu väger vår dunderklump (11,5 veckor) hela 6,2 kg till sina 61 cm! Stora fina killen. 

Edwin var så lugn och snäll hela dagen. Så efter bvc-besöket unnade vi oss en fika på mitt gamla (och kanske blivande) jobb, Dackås! Vet ju att det finns en del mjölkfria godbitar där, hihi. Lilleman sov sött och kaffet var gudomligt gott. Energi... 

Väl hemma igen var det dags att försöka styra upp en middag. Edwin var extremt mammig, så jag fick slänga ihop en köttfärssås med en hand så gott jag kunde. Men jag börjar bli riktigt bra på det nu! Att för det mesta bara använda en hand och bära Edwin med den andra. Mamma-skills! 

När Elias och Mattias kom hem var det dags att äta. Hela familjen runt bordet, utan grin och skrik. Otroligt! Edwin satt i babysittern på kökssoffan och pratade med oss medan vi åt i lugn och ro. Mattias kom hem med en mysig velour-dräkt till Edwin. Det första han väljer ut och köper helt själv till honom tror jag, hihi. Så mysig

Elias lekte på rätt bra själv efter maten, Mattias myste i soffan med Edwin och jag fick göra lite nytta med båda händerna. Diska, plocka, vika tvätt och slänga in en ny maskin. Sedan joinade jag Elias i hans lilla rum! Bygga lego och leka med bilar. Det blev även ett bad för honom. Det går både löss och magsjuka på hans dagis, så bortbortbort med dagissmutset... 

Kvällen kom och vi hade en riktigt bra kväll faktiskt. Stor eloge till våra fina barn! Ingen av dem gnällde eller grinade, och det gör väl vilka föräldrar som helst glada?! Edwin var nöjd bara han fick vara med. Det räckte liksom att han fick sitta med mig inne på Elias rum och titta när han lekte. Och ja, storebrorsan lekte ovanligt bra själv ikväll. Det händer inte allt för ofta. Mattias kunde till och med ta ett bad i lugn och ro innan barnen skulle nattas!

Även nattningarna gick bra. Mattias tog storebror och jag tog lillebror, vips så sov dom båda två. Kvällsfika och tv för oss vuxna! Bra avslut på en bra kväll... 

Nu är det hög tid att försöka sova. Har fortfarande svårt att komma till ro på kvällarna, gahhh... Imorgon är jag hemma själv med barnen, har laddat kaffebryggaren så det bara är att trycka på den imorgon ;) 






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0