en liten bebis-dejt...

Efter en lite bökig natt var det skönt med en sovmorgon och en mysig nyvaken bebis. Både mor och son börjar bli lite förkylda. Antar att storebrors dagisbaciller har hittat till oss. (Stackars Elias som även verkade åka på magsjuka när han kom hem till sin mamma i söndags...) Här hemma snorar vi bara än så länge, och vi hoppas att det stannar där. Det är nog så jobbigt med en snorig bebis om nätterna! Han vrider och vänder sig och kommer liksom inte till ro, jobbiga täppta näsa! Pappan köpte iallafall hem en nässug igår som verkar bli vår räddning. Mycket snor kom ut ur lillnäsan. 

Förmiddagen gick åt till att göra oss redo, och sedan underhålla en uttråkad bebis. Gud vad svårt det är att roa honom ibland... Inget duger, och jag känner mig som en sjukt tråkig mamma. 

När lilleman blev trött-gnällig så la jag honom i innevagnen. På med dammsugaren! Då blev han tyst och bara låg och myste. Jag passade på att vika tvätt, bädda, plocka ihop och dra ett snabbt varv med dammsugaren. Härligt! Efter det var det dags för overall-fighten och bege oss mot stan. 

Innan mammaträffen tog vi ett varv inne på Åhléns. Inga fynd... Sedan träffade vi lilla Iris och mamman Elina! Det var bara vi två (+ bebisarna) som var där idag. Men det var mysigt! Våra ungar är ju rätt lika till sättet, så idag kunde vi mala på om våra problem och funderingar hela tiden! Edwin och Iris låg på en madrass och snackade på sitt språk medan vi mammor drack kaffe och pratade på vårt språk. Mycket bajs och kräkprat blir det, haha. En mysig stund hade vi... 

Innan vi åkte hem så blev det en tripp till Dollar och Jysk. Nödvändighetsshopping... Duschcremer, våtservetter, rengöringsmedel osv. Och lite roligt! En tavla till badrummet, en tavla till vardagsrummet, krukor man kan skriva på, en uggle-hängare, hårgrejer till mig, neccesärer och små sko-nyckelringar. Billigt och fint! 

När vi kom hem fortsatte Edwin att sova i bilstolen så jag kunde packa upp i lugn och ro. Mattias kom hem från jobbet nästan samtidigt. Gårdagens midddag räckte även idag, smidigt. 

Fram mot kvällen åkte vi till mina föräldrar. Hockeymys och fika! Edwin har legat naken framför kaminen, verkligen populärt. Sedan är det som att trycka på en knapp... Grin och skrik! Tröttheten tar över, och när han blir sådär övertrött så har han riktigt svårt att komma till ro. Lillgubben! 

Vi är fortfarande kvar här, men när matchen är slut så åker vi hem och hoppar i säng! Trött trött trött... Och förmodligen en förkylning på G. Jag är sådär mossigt trött i huvudet. Tur att vi inte har något mer inplanerat på hela veckan! Inte ens ett bvc-besök. Nästa gång vi ska dit är den 4:e, och då är det dags för vaccinering. Nervös mamma! 

En bra dag börjar lida mot sitt slut... 











Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0