dagarna går så fort...

Ja, dagarna rusar verkligen iväg när man är hemma med bebis. Iallafall när vi nästan aldrig kommer ur sängen för ens vid 10-11 tiden på mornarna, hihi. Man hinner ju nästan inte med nånting om dagarna längre! Fast det beror väl på att allt kräver sådan extrem planering... EN inplanerad sak idag = FEM inplanerade saker innan Edwin kom till världen. Att åka till stan t.ex innebär inte bara att man kan hoppa i skorna och åka iväg. Nej, först ska man se till att bebisen är mätt. Efter ungefär en halvtimmes amning ska det kanske bytas blöja. Sedan kanske han kräker ner kläderna. Börja om från början! När man till slut är klar med det och har vunnit overall-fighten (med grin och skrik) ska man själv göra sig klar. Leta fram allt som ska med. Vart är mobilen? På med jackan. Ooops, ena tutten är fortfarande framme... Till slut så sitter man äntligen i bilen och är påväg. Allt är med. Bebisen också. Nöjd och lite svettig så åker man iväg, och inser att man inte har borstat tänderna. Hihi, mammalivet deluxe. 

Idag tog det lång tid att göra oss ordning för en promenad. Carro kom och drog upp oss ur sängen. På med kaffet! Sedan tycker mamman att det är lite (mycket) skönt med någon som vaggar runt med Edwin medan morgonbestyren utförs. Ska bara sminka mig... Ska bara bädda sängen... Ska bara vika tvätten också... Till slut kom vi ut iallafall, och tog en liten kort runda med vagnen. Det blåste iskallt, så vi gick med raska steg mot Röda Korset istället. Fynden skrev jag om i förra inlägget, fortfarande galet nöjd. Skorna kom ju som en skänk från ovan! 

Efter promenaden fick jag vädra ur lägenheten ordentligt. Edwin sov och jag ställde vagnen i dörröppningen. Visst, vi har en babyvakt så jag hade kunnat stänga och lämnat honom ute med den på. Fast han brukar ju vakna så fort vagnen stannar, så jag trodde väl inte att han skulle fortsätta sova i 45 minuter idag... Men det gjorde han! 

Under tiden han sov hann jag hänga en tvätt (har tvättat varje dag i en vecka snart!) och städa i min garderob. Vika och kika. Det har varit kaos där länge, så jag har knappt vetat vad jag har haft där inne. Men nu så! Jag hann även äta lunch och ta det lugnt i soffan ett tag innan Edwin vaknade och var myssugen. Vi ammade och sedan tyckte han det var skönt att somna om på mammas mage! 

Vips så var klockan 16:00, åter igen - tiden rusar iväg! Min mamma kom hit och drack kaffe och gosade med Edwin. Då passade jag på att laga middag. Någon slags korv/broccoligratäng med BBQ (som faktiskt blev rätt god!). Edwins morfar kom också hit en sväng och stillade barnbarnsbegäret ett tag, hihi. Innan dom åkte hem lyckades Edwin rikta in sin kiss-stråle perfekt innanför mormors bh också, det blir 100 kronor i sparbössan säger hans pappa!

När Mattias kom hem klappade han händerna åt Edwins kiss-insats och sedan åt vi mat. Efter det så lämnade båda mina grabbar hemmet. Dom åkte upp till mina föräldrar och jag fick drygt en timme med mammalyx... Som idag bestod av att diska undan ett berg med disk och skicka efter 100 gratis foton. Behövligt med lite ensamhet och tystnad, så man får tanka energi och känna saknad. Jag lyckades även knäppa ett kort på Edwin som jag beställde förstoring på. Den förstoringen vi har nu ser han ju så himla sur ut på. Hihi, våran lilla Elaka Edwin!

När killarna kom hem igen blev det kvällsmys. Familjen Annorlunda har börjat igen = fastklistrad framför teven. Kanske man skulle satsa på en storfamilj?! Eller kanske inte. Ett mysigt program är det iallafall. Det blev även en dusch och gott kvällsfika innan det var dags att natta en övertrött bebis.

För andra kvällen i rad lägger vi oss i sängen, kör igång spotify på mobilen och lyssnar på mysig musik medan Edwin tuttar sig till sömns. Älskar att han har börjat släppa bröstet lite då och då, tittar upp och ger mig världens leende. Fytusan vilken god mat mamma! Älskade lilla bebis... Ibland (eller rätt ofta) känns det så overkligt och överväldigande att just Edwin är min bebis. Att just han har legat i min mage och är en del av mig. Den allra finaste delen av mig. Det bästa jag gjort! 

Nu ska jag göra som pojkarna bredvid mig, sova. Imorgon väntar en mysig träff med mammagruppen igen :) 





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0