lugna dagar... 🍃

Åter igen... Helgen kom och helgen gick. Idag har vi söndagen pĂ„ besök och riktigt riktigt burrigt vĂ€der ute. Det blĂ„ser och regnar! 🌧


Vi har haft nĂ„gra lugna dagar hĂ€r hemma. PĂ„ torsdagen lĂ€mnade vi Elias pĂ„ skolan och pussades hejdĂ„ inför mammaveckan. Ja, vi hade honom lite lĂ€ngre eftersom Mattias Ă€lgjakt drar igĂ„ng nu till veckan. DĂ„ blev det byte i torsdags och sĂ„ hĂ€mtar vi honom pĂ„ torsdag igen. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt missar inte Mattias sĂ„ mycket tid med Elias pĂ„ sin pappavecka. DĂ€rför blir det lite byten mitt i veckorna, men det funkar! 

Efter att vi lĂ€mnat storebror pĂ„ skolan Ă„kte jag med mina smĂ„ till mamma. HĂ€rligt mys! Passade Ă€ven pĂ„ att Ă„ka och hĂ€mta paket pĂ„ ica hĂ„sta medan lillan sov. Sedan blev vi bjudna pĂ„ lunch, verkligen en skön förmiddag. Eftermiddagen dĂ€remot blev sĂ€mre... Jag började kĂ€nna mig konstig och fick helt plötsligt synbortfall pĂ„ ena ögat. SĂ„g bara halva mitt ansikte i spegeln, och saker och ting flöt ihop framför mig. HjĂ€lp! Mamma fick köra vĂ„ran bil hem, sedan ringde jag efter Mattias och varnade honom utifall att det skulle bli vĂ€rre. Mamma skulle nĂ€mligen bort och jag tĂ€nkte att det kanske vore dumt att vara sjĂ€lv med barnen om nĂ„got skulle hĂ€nda. Mattias Ă€r ju kĂ€nd som hönspappan nummer ett, och Ă€ven "hönssambo" nu. Han kom hem frĂ„n jobbet pĂ„ stört och körde mig i sĂ€ng! 

SĂ„ eftermiddagen innebar mest vila. Sov i tvĂ„ timmar! Men jag orkade Ă€ndĂ„ vara lite social med min farmor och farfar som kom med blommor och fikabröd. Tog pĂ„ mig glasögonen och vid 16-tiden kĂ€nde jag mig hyffsat Ă„terstĂ€lld. Tror det var ett migrĂ€nanfall (för jag hade lite huvudvĂ€rk med) blandat med sömnbrist. Var superlĂ€ngesedan jag hade migrĂ€n, sĂ„ jag minns knappt hur det kĂ€nns... 

TorsdagskvĂ€llen blev Ă€ndĂ„ fin med min lilla familj. Vi tog en promenad för att fylla pĂ„ med lite energi och friskluft. Behövligt, trots att det stĂ€nkte lite regn... Sedan gick vi in och gjorde egen pizza, tittade pĂ„ hockey och bara myste. 

PÄ fredagen vaknade jag och kÀnde mig som mig sjÀlv igen. Om Àn galet trött sÄklart. Ibland har vÄran lilla tjej lite svÄrt att komma till ro och somna om efter nattamningarna. Blev nÄgra koppar kaffe innan jag hoppade in i duschen och gjorde mig (och barnen) redo för dagens Àventyr.

Ett möte med chefen stod pĂ„ fredagens schema. Under sensommaren fick vi nĂ€mligen veta att vĂ„r arbetsplats kommer att lĂ€ggas ner. AlltsĂ„ Kaskö hvb-hem. SĂ„ himla trĂ„kigt sĂ„ det Ă€r inte klokt... Men det Ă€r en oviss branch vi jobbar i dĂ€r mycket hĂ€nger pĂ„ det "politiska". Efter flyktingtillströmningen 2015 har nu lĂ€get förĂ€ndrats, pga stĂ€ngda grĂ€nser, sĂ„ fler och fler boenden lĂ€ggs ner. Nu har jag dock sĂ„dan tur att jag jobbar Ă„t kommunen och att jag lyckades bli bland de sista som fick en fast tjĂ€nst. Och en fast tjĂ€nst inom kommunen innebĂ€r ju att man inte blir arbetslös sĂ„dĂ€r pangtjong. Nu blir vi som varit fastanstĂ€llda pĂ„ Kaskö istĂ€llet utplacerade pĂ„ de tvĂ„ andra boendena, dĂ€r det finns dem som inte har fasta tjĂ€nster. Men Ă€ndĂ„, kĂ€nns sĂ„ trĂ„kigt att vĂ„ra hĂ€rliga arbetsgrupp ska spilttras! 

SĂ„ det var det som mötet handlade om. Men detta rör Ă€ndĂ„ inte mig riktigt Ă€nnu... Avvecklingen sker redan vid Ă„rsskiftet, men jag Ă€r ju mammaledig till hösten 2018. SĂ„ jag försöker att inte lĂ€gga sĂ„ mycket energi pĂ„ detta just nu. Det blir som det blir. Den snön skottar vi dĂ„, som min kloka mamma brukar sĂ€ga. Men det Ă€r svĂ„rt, för det blir rĂ€tt kĂ€nslosamt nĂ€r jag kommer in pĂ„ dessa jobbtankar... Fast vi kom överens, chefen och jag, om att jag ska fortsĂ€tta att "inte bry mig" just nu. Fokus ligger pĂ„ mammalivet och familjen! 

Efter mötet gick jag en runda pĂ„ stan. Edwin hade varit med gammelmormor och matat fĂ„glarna vid LillfjĂ€rden medans, sĂ„ innan jag trĂ€ffade dom tĂ€nkte jag ge mig pĂ„ att shoppa söta smĂ„ flickklĂ€der... 

Vilket var lĂ€ttare sagt Ă€n gjort. HjĂ€lp! Jag vet verkligen inte hur man handlar klĂ€nningar och rosa pluttinuttklĂ€der... Vet liksom inte vart jag ska börja titta? Dras automatiskt till det lite mer pojkaktiga. Antar att storebröderna i familjen har satt sina spĂ„r? Tycker dessutom om svart, vitt, grĂ„tt och lite neutrala klĂ€der. Även om jag sĂ„klart tycker att rosetter och volanger ocksĂ„ Ă€r fint. Efter att jag irrat runt pĂ„ Kappahl och blivit alldeles svettig blev det Ă€ndĂ„ ett rosa pluttinuttigt set frĂ„n Newbie och ytterligare ett par byxor. SĂ„ gulligt sĂ„. 

Eftermiddagen spenderade vi hos gammelmormor. Lunch, vila och lek. NĂ€r vi kom hem höll Mattias pĂ„ att röka kött ute i hans hemmagjorda rök, sĂ„ Edwin stannade ute med honom. Elsa och jag donade inne. Ett pass i tvĂ€ttstugan var behövligt... Resten av kvĂ€llen blev lugn: middag, film, popcorn och sedan hopp i sĂ€ng tidigt. 

Lördagen bjöd pĂ„ sovmorgon för tjejerna i familjen. Ja, vi var nĂ€mligen uppe och skrotade pĂ„ natten... Lillgummans mage som krĂ„nglade. Sedan kom det ett rejĂ€lt lass i blöjan pĂ„ morgonen, sedan blev hon alldeles lugn. 

NĂ€r vi hade vaknat till liv ordentligt gjorde vi oss redo för att gĂ„ ut i det fina vĂ€dret. Ja tĂ€nka sig, vi fick se solen idag! Det var dags att ta upp bĂ„ten. Edwin och Mattias Ă„kte bĂ„t till bĂ„thamnen dĂ€r jag och Elsa vĂ€ntade med bil och bĂ„tslĂ€p. Vi blev nere vid hamnen rĂ€tt lĂ€nge, sĂ„Ă„Ă„ skönt att fĂ„ blunda mot solen! ☀

NĂ€r bĂ„ten var pĂ„ plats hemma pĂ„ gĂ„rden gick vi in och gjorde lunch. Sedan Ă„kte vi in till stan för en fika pĂ„ DackĂ„s. Ja Ă€ntligen fick jag tummen ur... Har inte varit dĂ€r pĂ„ evigheter. Men nu fick jag en anledning för mycke för att inte Ă„ka in, haha. Fick nĂ€mligen ett erbjudande om att kolla igenom lite bebisklĂ€der som fanns nere i personalköket pĂ„ DackĂ„s. Fyndade en hel del (tack sĂ„ mycket!) och fikade en god napoleonbakelse. Fin lördag! đŸ‘ŒđŸŒ

Resten av lördagen spenderade jag och barnen ensamma. Mattias skulle pĂ„ fest med Ă€lgjaktslaget och sedan sova kvar hos sina förĂ€ldrar. PremiĂ€r att vara ensam en natt som tvĂ„barnsmor. Fast Ă€ndĂ„ inte... Har ju varit "tvĂ„barnsmamma" i fyra Ă„r kĂ€nns det som. Har ju haft Elias och Edwin ensam hur mycket som helst. SĂ„ att vara ensam med Edwin och Elsa kĂ€ndes typ som vanligt. Vi bara myste pĂ„ hĂ€r hemma... Rensade ur lite miniklĂ€der ur Elsas byrĂ„. KlĂ€derna i storlek 50 fick flytta ut nu. Hon har nĂ€stan vĂ€xt i storlek 56 och dessutom var klĂ€derna i storlek 50 inte sĂ„ fina. LĂ€ngtar tills hon kan ha dom fina klĂ€derna i storlek 62/68 som hon fĂ„tt frĂ„n nĂ€ra och kĂ€ra! 🎀

PĂ„ kvĂ€llen bĂ€ddade jag ner mig mellan mina tvĂ„ smĂ„ Ă€lsklingar. Och vilken natt vi fick, wow. Elsa Ă„t sista gĂ„ngen vid midnatt, sedan vaknade hon 03:20 för att Ă€ta igen. NĂ€sta gĂ„ng jag kollade pĂ„ klockan var den 07:30 och jag trodde knappt mina ögon. Edwin hade nog kunnat sova en stund till, men lillasyster vĂ€ckte honom med sitt hungerskrik. 

Har fĂ„tt en fantastisk start pĂ„ denna dag. Elsa somnade om efter mat och blöjbyte, sĂ„ Edwin och jag fick Ă€ta frukost tillsammans. Sedan blev det kaffe framför teven innan jag tog en dusch. Elsa sov i babysittern framför duschen, hon Ă€lskar att höra pĂ„ rinnande vatten! 

Nu Ă€r klockan mitt i dagen, denna söndag. Det stormar och blĂ„ser för fullt utanför fönstren. Jag och Edwin har nyss lagat lunch tillsammans, och nu kom Mattias hem frĂ„n Bobygda. FĂ„r se vad resten av denna grĂ„a dag har att erbjuda... 



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0