älgjakt + sjukstuga... ☠️

En ny vecka har dragit igång, och inte vilken vecka som helst. Det är årets mest heliga vecka, enligt han jag bor med. Den omtalade ÄLGJAKTSVECKAN... 🌲


Ja, den är pass helig att jag nog hade fått ligga på förlossningen själv om Elsa hade stannat lite längre i magen. Risken fanns ju, eftersom lillan var beräknad till den 25/9 och älgjakten drog igång fjorton dagar senare. Så gissa vem som jublade natten mot den 16/9 när vattnet gick? 

Lagom tills att denna heliga vecka drog igång lyckades halva familjen gå och bli förkylda. Först ut var Edwin som snorar och hostar. Sedan blev det min tur med halsont och nu även feber. Hipp hurra... Men man får väl ändå vara glad för att Elsa klarat sig än så länge. Och älgjägaren våran, för guds skull. 

Måndagen fick därför bli en lugn hemmadag. Mycket vila, film och mys. Men även lite besök från nära och kära. Edwins gudmor kom förbi med presenter till hela familjen. Gulle! Elsa fick världens mjukaste eko-filt. Edwin fick coola sportbilar. Elias fick en riktigt fotboll, som väntar på hans rum när han kommer till oss igen. Vi vuxna fick en så fin kruka + blomma. Bortskämda av finaste Frida...

Som om det inte vore nog kom även barnens farmor och faster från dalarna på besök. Även då fick barnen presenter. "Storebror-presenter" heter det visst... Elsa fick en blöjtårta med en massa smått och gott i förutom hundratals blöjor, himla fint och uppskattat. 

Efter att vi fikat med farmor och faster, pratat med älgjägaren på telefonen, ätit middag och plockat ihop lite här hemma åkte vi till Norrvägen. En övernattning hos barnens mormor och morfar stod på schemat. Lite extra mys medan pappan övernattade i Bobygda! 

Vi hade verkligen ett mysigt dygn hos mina föräldrar. Soffhäng, extra gott kvällsfika, sovmorgon till mamman (miljoner tack) och en riktigt god frukost. Edwin lekte och myste med mormor. Känner mig så tacksam och lyckligt lottad som har så fina föräldrar. Och ännu gladare över att dom är mormor och morfar till mina barn. Fantastiskt.

Vi tog även en uppfriskande promenad. Elsa i vagnen och Edwin pinnande på och gick brevid oss, så duktig så... När vi gick förbi Edwins dagis passade vi på att gå in och säga hej. Edwin vill ju inte längre vara där, säger att han inte tycker om dagis längre och att han inte har några kompisar. Vet att det beror på lillasysters ankomst och den stora omställningen som nybliven storebror. Och jag har inget emot att han honom hemma. Men tids nog ska han ju tillbaka till dagis, dessutom tror jag att han kommer bli rätt understimulerad här hemma snart... så att hälsa på dagis var nog bara bra. En av Edwins bästa kompisar var där och sken upp när vi kom. Dom började genast bygga lite magneter ihop. Fröken försökte få Edwin att komma och leka dagen efter, men det hade han minsann inte tid med sa han. När vi gick därifrån stod Edwins kompis i fönstret och vinkade länge. "Han saknar nog mig" sa Edwin och funderade en stund. Men svaret blev ändå nej när jag frågade om han ville leka där lite längre någon dag. Nåja, nu har vi varit där och jag tror att det var en positiv upplevelse för lilleman! 

Resten av gårdagen var lugn och skön. Vi hängde hos mamma rätt länge och hann bli bjudna på både lunch och fika. Lyx! Sedan spenderade vi eftermiddagen och kvällen hemma i väntan på pappa älgjägare. Kvällen gick sedan fort. Jag kände mig sämre i min förkylning och var trött trött trött. Barnen somnade fort och jag hann tänka att det vore skönt med en lugn natt...

Då vaknade Elsa vid 22-tiden och höll sedan igång till 02:00 ungefär. Som om inte det vore nog kom Edwin ner till våran säng vid midnatt. Hade ju varit mysigt om han låg stilla, men blåmärkena på mina ben bevisar motsatsen... Vildare unge i sömnen får man leta efter. Ja, i vaket tillstånd med. Mammas energibomb.

Så ja, inatt har vi haft det extremt jobbigt. Elsa har ammat ammat och ammat samtidigt som min feber kommit smygandes. Kände mig mer död än levande när Edwin väckte oss imorse. Mattias hade redan åkt iväg på älgjakt igen, han lär väl somna på sitt pass idag stackarn... 

Men vi har det bra ändå. Vi har den lyxen att vi har underbara människor i vår omgivning. Idag när jag ligger däckad bredvid Elsa i sängen så kommer bästa gammelmormor hit och är med Edwin. Ingen kan leka och busa som dom gör tillsammans. Det är en sådan lycka att få ligga och lyssna på dom. Ett speciellt band har dom verkligen!

Resten av den här dagen spenderas i myskläder. Ska försöka sova nu när Elsa snart somnar här bredvid mig... Att få ligga och snusa på henne gör det ändå lite lättare att vara sjuk! 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0