hey monday

Måndag och ny vecka. Jo, det går för runt. Igår hade vi söndag och farsdag. Jag hade ju jobbat natt och kom hem vid 10-tiden, himla skönt att ha resten av dagen ledig.

Vi bjöd hem mamma, pappa, farmor och farfar (morfar kunde inte) på fika. Lite presenter och lotter fick dom med, våra älskade pappor! Resten av söndagen var lugn. Vi pussade storebror hejdå, men vi hann såklart dricka lite kaffe och spela yatzy innan. Sedan lagades det middag, tittades på film och mystes innan läggdags. Både Edwin och jag somnade tidigt, medan Mattias och Fredrik jobba på nere i vardagsrummet.

Idag vaknade jag med ett ryck klockan 05:20. Fasen, ont om tid... Hoppade upp och gjorde det jag skulle. Försökte väcka en trött Edwin, på med kläder, leta nycklarna... Vart fan är nycklarna?! Letade i säker 10 minuter och skrek några fina ramsor åt Mattias som hade haft dom sist. Och tydligen lämnat dom i bilen. Ja ja. Skrapa rutorna och sedan iväg, en kvart försenad.

Lämningen på dagis gick bra. Vi hörde någon ropa "hej" och blev glada när vi såg att det var Elias. Edwin blev alldeles till sig. Det var bara dom två där sådär tidigt, så det kändes mysigt att dom fick lite ensamtid tillsammans sådär på morgonen.

När jag kom fram till jobbet hade jag lugnat ner mig efter den stressiga morgonen. OCH DÅ SLOG DET MIG... Vi hade ju handledning idag. Som börjar klockan 09:00 nere på stan. Och även fast jag är schemalagd från 07:00 så är det en vikarie bokad för mig från start. Så jag behövde inte åka till jobbet innan. Kom på det lite för sent bara. Hej härliga måndag!

Men det gick bra ändå. Åkte ner till mormor och myste en stund. Gofrukost och chill på kökssoffan. Sedan var jag redo för handledning! En skön stund när vi bara pratar och fikar. Det behövs i vårt arbete!

Åkte upp till jobbet efter det och åt lite lunch. Eller ja, yoghurt. Sedan någon kopp kaffe och en timmes "jobb" innan jag åkte hemåt. Hämtade Edwin på dagis och sedan hem till kaoset vårat.

Hade velat lägga mig i soffan i lekrummet och slumra, men det gick ju inte. Full fart bara. Lagade middag, körde tvättmarathon, tog reda på ren tvätt, duschade av en kladdig unge, ut med sopor och soptunna, röjde i köket och pusslade med lilleman. Men sen så. Sen kunde jag äntligen sjunka ner i soffan och andas. Edwin somnade tidigt och vi vuxna kunde titta på serier en stund.

Sedan kom Fredrik hit. Så lyxigt med en privat målare! Det blir så snyggt. Har tagit en dusch och bäddat ner mig nu, ligger och lyssnar medan karlarna arbetar där nere. Efter ikväll är det helt färdigmålat. Tjoho! Imorgon kan vi börja lägga golv där inne, sedan är det klart och dags att gå över till nästa rum: köket. Som jag längtar mest till. Hjärtat i hemmet. Största rummet där vi är mest. Men som kommer att må sjukt bra av lite kärlek och omtanke. Tror skillnade kommer bli enorm där!

Nu är det dags att sova. Imorgon väntar jobb igen! Faktiskt sista jobbdagen denna vecka. Ska dock på en utbildning i Gävle på torsdag, men tack vare det så slipper jag ju nattjobb på onsdag. Grisveckan lider mot sitt slut...

Efter första lagret med färg igår. Ikväll har ett till lager målats och slutfinishen pågår! 👌🏼



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0