en regnig men skön dag...

Torsdag och regn! Både jag och lilleman var trötta och sega imorse... Vi åt frukost framför teven och blev sittandes i soffan bra länge.

Mitt på dagen tog vi med oss lunchen och åkte till min mamma. Vi åt lite snabbt innan vi begav oss ut på äventyr!

Vi styrde mot Gröna systrar där det är ett troll på besök varje Torsdag i sommar. Elias var spänd och förväntansfull. Trolle snäll? undrade han. Vilken himla tur att det var ett dnällt troll, hihi. Elias fick gå på jakt i skogen och leta saker som trollet sa att han hade tappat. När vi kom tillbaka till trollet blev han så glad för att Elias hade hittat sakerna! Som tack fick han en "trollkotte" som man kunde lämna in i cafét, så skulle man få en "trollbulle med snigelslem" att mumsa på.

En himla mysig utflykt blev det med trollbus, fika och titta på fina blommor. Jag köpte en fin lite kruka och en hjärtan på tråd-blomma. Tack till mamma som kom med idéen och bjöd oss på fika!

Innan vi åkte hem passade vi på att handla också. Sedan var det en trött kille som somnade i soffan hos mina föräldrar medan jag också pustade ut.

På eftermiddagen åkte vi hem, lagom till Mattias kom hem från resjobb! Då åt vi middag, byggde lego och hade det lugnt och skönt.

Kvällen har varit både rolig och mysig. Vi har lekt, fiskat fiskedamm, tittat på barnprogram, spelat memory vid köksbordet och sen tog lilleman och jag ett bad. En riktig myskväll med hela familjen!

Nu är det soffan och tända ljus i detta regnrusk som gäller. Skönt att ha Mattias hemma igen, även om jag och Elias har haft några mysiga dagar tillsammans. Men nu är det inte lika tyst och ensamt på kvällarna!

Imorgon - och fem veckor framåt, är vi lediga allihopa. Semester och sommarlov! Så vi hoppas att vädret blir bättre... Men ikväll känns det helt okej med regn. Tänkte ligga i soffan och läsa och mysa bara :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0