så var en ny vecka igång...

Måndag och ny vecka! Vi hade en riktigt trött kille imorse kl. 06:00 som nog gärna sussat vidare ett tag... Men efter lite nyponsoppa och påklädning var han pigg och redo för dagis! Själv kröp jag ner under täcket igen efter att grabbarna åkt iväg. Passar på att sova medan det går - sommarlov och bebis INNANFÖR magen, hihi.

Efter frukosten kom Carro och livade upp stämningen. Vi åkte till stan en sväng... Uträttade lite ärenden och tog en fika på Dackås. Mysigt i det grå vädret vi hade mitt på dagen!

På eftermiddagen sprack det upp och blev soligt, MEN blåsigt nå fruktansvärt. Burr!

Till middag blev det riktig go-mat. Vi trotsade en tråkig måndag och tände grillen! Så när grabbarna kom hem stod jag ute vid grillen, sedan gick vi in och mumsade fläskfilé, bbq-sås, potatisgratäng och god sallad. Gött serru!

Efter mat, disk och ombyte så gick hela familjen ut i blåsvädret. Rätt så kallt... Men efter lite lek i lekparken blev vi varma. Så varma att det blev glass-kalas på kiosken innan vi gick hem!

Det blev en enkel nattning av en trött lilleman ikväll. Även fast det är en del trots nu... Allt ska ske "nu nu nu" och får han ett "nej" så rasar världen lätt. Men vi fortsätter med våra regler, hur dum han än tycker att vi är... Lillgubben. Men det är nu han behöver dem som mest, reglerna. Även fast han vet att han inte får nappen för ens han har borstat tänderna på kvällen (har funkat hur bra som helst i några månader nu) så blir det grin och skrik för att han vill ha den "nu nu nu" och inte borsta några tänder - grin, IFALL ATT vi skulle ge med oss... Men neheru lillplupp! Efter ett tag går det över och han gör som vi säger. 1-0 till oss och bäst för alla i slutändan.

Har hört så många gånger från "här och där" att man aldrig ska vika ner sig mot barnen. Har man sagt nej så är det ett nej. Om man håller på att ändra sig och ge med sig ofta så märker barnen det och blir osäkra, samtidigt som dom lär sig att "det lönar sig att tjata".

Även metoden "du får inte" är livsfarlig har jag märkt... Vi vuxna säger "du får INTE pussa mig nu eh" med en ironisk röst och menar tvärtom. Barnet tycker då det är jätteroligt att göra det vi sagt "inte" åt, eftersom vi skrattar. Sen när det blir allvar blir det mindre kul... Hur ska ett barn förstå att "du får INTE springa ut på vägen" är på allvar när vi ibland skojar om ordet INTE?! Precis. Inte konstigt att vi kan bli tokiga på döv-öron och trots ibland, haha. Men ibland tar krafterna slut och i nödläge använder man "du får INTE äta upp maten" med sin ironiska röst och får sedan se barnet mumsa för glatta livet - bara för att vi sa INTE...

Usch, det är svårt med barnuppfostran! Jag och Mattias diskuterar och kritiserar ofta varandra. Men vi gör framsteg! Även bakåtkliv ibland... Och till hösten har vi två kids att ta hand om, hihi. Men det är härligt också! Sedan Elias kom in i mitt liv undrar jag vad tusan jag gjorde innan?! Älskade barn...

Nu är det kvällsmys som gäller. Tittar på teve och tar det lugnt. Men snar blir det hopp i säng, ska bara ta reda på lite ren och torr tvätt :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0