en riktigt underbar dag...

Vilken otroligt fin dag vi har haft. Nationaldagen till ära! Vi började här hemma med äggfrukost, följt av de vanliga morgonbestyren.

Runt 10-tiden hade vi packat ut hela familjen och en hel del annat i bilen för en liten utflykt.

Vi hämtade upp Tompa, sedan åkte vi ner till båten. All packning i och sedan iväg! Elias var verkligen skeptisk i början, ja nästan lite rädd. Han satt som en staty i mitt knä i början av båtresan, lillplupp!

Vi hade siktat in oss på stenhällorna vid Hälludden, så där hoppade vi i land. Och vilken lovely day vi fick... Solen sken, det var vindstilla och varmt. Elias trivdes verkligen! Han hade packat med egna leksaker som han lekte med i vattnet, utforskade, tittade på fiskar och mådde allmänt bra där ute.

Grabbarna åkte även ut med båten en bit och fiskade lite, medan jag låg kvar och njöt i solen.

Vi hade med oss korv-lunch och fika, så någon nöd gick det inte på oss! Hade tvärtom velat stanna hela långa dagen... Men man orkar inte hur länge som helst i solen, varken barn eller vuxna!

På hemvägen var Elias kaxigare i båten. Då skulle han minsann köra. Fort skulle det gå! Goding... Vi stannade och fiskade och njöt av det härliga vädret ännu mer innan vi kom i land.

Det blev en eftermiddagsfika på kiosken, glass i solen! Klockan var strax efter 15 när vi kom till lägenheten, så gissa om vi hade en trött kille som varit vaken hela dagen?! Både Elias och Mattias la sig och vilade ett tag medan jag packade upp och gjorde middag.

När maten var klar var jag tvungen att väcka två trötta grabbar. Vi mumsade tacogratäng och drack iskall saft. En enkel med god middag dagen till ära, hehe.

Efter maten slog tröttheten till mig ordentligt. Fick lägga mig på soffan medan karln tog tag i diskberget. Tacksam! Elias donade på med sitt, sprang ut och in på uteplatsen och lekte.

Nu på kvällen har jag och Elias varit ute på vift medan Mattias gick en golfrunda. Vi tog en promenad och hamnade hos min farmor och farfar. Där bjöds det på lek och gott kvällsfika. Vi mumsade rabarber också, surt och gott.

Lilleman slocknade nästan på en gång vi kom hem. Vi vuxna slappar fortfarande i soffan. Tänker ta en dusch nu, sen ska jag nog koka rabarberkräm innan jag kryper till kojs. Plockade med mig en hel del hem från farmor och farfar. Fryser nog in lite bitar också så det kan bakas pajer!

Dags att sätta fart så jag får stänga ner ögonlocken. Nöjd och tacksam för en kanonfin dag :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0