en sommardag

Och så blev det torsdag. Min dag kickade jag igång på jobbet runt 06:30-tiden. En lugn natt med någorlunda bra sömn! Klev upp och kokade kaffe, gjorde mig iordning och njöt av ensamheten. En hel lägenhet för sig själv att dricka morgonkaffet i är inte fy skam. 

Runt klockan 07:30 kom mina två avbytare. Vi körde överlämning och drack lite mer kaffe innan jag packade ihop och åkte hemåt. Fick en chock när jag klev utanför dörren, riktig sommarvärme! 

Väl hemma möttes jag av Edwin som stod ute på bron och väntade, älskade unge. Vi stannade ute, solen värmde redan vid 08-tiden så det var linne och shorts som gällde för morsan! 

Ja, vi har spenderat hela dagen utomhus. Ungefär 10 timmar för att vara exakt. Drog ut en filt och en massa leksaker. Sedan har vi haft picknick flera gånger om! Både frukost, lunch och mellis åt vi i det gröna. Jag tog även tag i lekstugan som har agerat skräpförråd sedan vi flyttade hit... Det var ju även någon idiot som rev upp klickgolvet i lekstuga i höstas! Typ jag. Men nu har jag äntligen lagt tillbaka det, så barnen kan leka där igen. Vi hämtade ut lite tillfälliga möbler/saker så det finns något att leka och dona med. Hela lekstugan är egentligen i uselt skick, men det får duga. Den ska väl målas utvändigt i samma grå färg som huset, men invändigt orkar jag nog inte göra något mer. Edwin har iallafall godkänt den!

Mitt på dagen fick vi besök av gammelmormor. Ännu mer picknick och lek! Solen gassade på och det blev till och med slänga-av-sig-alla-kläder-premiär. Blekchock! Men oj så härligt att få känna på lite sommarvärme och friheten med att bo i hus dagar som dessa. 

Mattias har slitit med fasaden idag. Grundmålat där vi har skrapat och tvättat. Huset ser verkligen ut som hej kom och hjälp mig nu. Gult, brunt, vitt och träfärgat i en spännande kombination... Men det blir förhoppningsvis bra när det är klart. 

Jag var smart och gav pappa i uppdrag att fixa grillmiddag. Är väldigt duktig på att bjuda in mig själv på middag sådär. En härlig grillkväll i solen med mamma, pappa, brorsan och Frida. Så jäkla gott. Edwin var helt slut efter en hel dag utomhus, så efter maten fick han ta ett härligt skumbad innan vi åkte hemåt. Vilket var tur, för han däckade i bilstolen precis när vi kom hem. Bara att bära till sängen, nybadad i pyjamas! 

Själv har jag också tagit en dusch och hoppat i myskläder. Är så trött att jag nästan ser dubbelt. Två jobbnätter sätter sina spår, även om det är sovande jobbpass... Får man gå och lägga sig innan 20:00 eller? Äh, tänker jag göra ändå. Försök och stoppa mig! 

Imorgon skulle jag egentligen vara ledig, men har lovat sedan länge att jobba ett em-pass på Dackås. Men det ska nog gå bra, bara jag hinner städa och tvätta lite på morgonen. Ligger bra nog efter på den biten... 







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0