sköna söndag

Söndagen kom även den. Här hemma gjorde vi morgon runt 07:30 och inledde dagen med att äta chips i sängen. Ooops, busigt va... Sånt får man egentligen inte göra i detta hem. Men när man hittar en chipsskål nedanför sängen (jag var det skyldiga fettot från kvällen innan) och när hemmet ser ut som en bombnedslag så kan man faktiskt få göra ett undantag. Hurra tyckte Edwin! Och jag. 

Resten av söndagen har vi bara "myst" på här hemma. Tusen saker att göra, men emellanåt har vi bara tagit det lugnt och gjort så lite som möjligt. En to-do-lista för veckan är skriven, likaså en packningslista, tvättmaskinen har gått varm hela dagen, resväskorna har hämtats in, det mesta i klädväg är nedpackat, kameran är tömd och laddad och läget känns hyffsat under kontroll. 

Dessutom har vi varit ute och andats friskluft och jag hann även göra en god middag. Tänkte överraska Mattias med goda biffar eftersom han har tjatat om det länge nu. Och så kommer han hem och har tryckt i sig en kebabrulle till middag... 

Efter maten åkte jag och lilleman iväg en sväng medan Mattias gick ut och målade på huset. Vi hälsade på min farmor och farfar. Fika, lek och en lugn stund för mamman! 

Väl hemma igen bytte jag och Mattias roller. Jag hoppade i arbetskläderna och han gick in med Edwin och nattade honom. Jag lämnade ju över slipningen av altangolvet till mannen i huset, men än har det inte hänt något sedan jag slipa sist. Så det var bara att sätta igång och jobba! Hej och hå. Men skam den som ger sig... Jag bestämde mig för att hinna mer än hälften och vet ni? Jag slipade färdigt hela jävla golvet. Så himla skönt att det är gjort, ett jäkla grisgöra med handslip. Spolade sedan av hela altanen med vattenslangen, bort med allt slipdamm. Nu ska golvet bara oljas in, sen kan vi bygga ihop det fina lounge-setet som bara står och väntar. Trodde aldrig att vi skulle hinna slipa klart golvet innan vi åker till Kreta, så jag är galet lycklig just nu. Töntigt va! 

Snart är det godnatt, har tagit en välbehövlig dusch och krypit ner i sängen. Händer och rygg värker, men det är det värt. Imorgon väntar ytterligare en ledig dag, men to-do-listan är välfylld. Ska bland annat till stan och köpa en massa saker som ska med till resan, packa lite mer, träffa Carro, börja städa och vaxa benen. Aj... 🙄






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0