tjenare sommarn

Söndag den 8:e maj, dagen då vi verkligen fick en försmak av sommaren! Hur jäkla underbart som helst. 

Vi kickade igång dagen här hemma runt 07:30-tiden, alldeles lagomt. Vaknade av att det var någon galning som stod på balkongen och målade. Gissa? Japp, den galna pappan i familjen såklart. Edwin och jag gick direkt ut till honom och åt våran frukost på trappan. Ljuvligt.

Sedan har vi varit ute exakt hela dagen, med några små avbrott för slänga in/hämta tvätt och fixa mat. Men sedan har vi sprungit ut fort som tusan igen. Varför äta lunch inne när man kan äta ute? Varför hänga tvätt inne när vi har en torkvinda att utnyttja? (Tack för att vi fick eran gamla Carro och Hannes - men det kan hända att jag måste köpa en ny, den är sne och halvt trasig!) 😘

Vad har vi mer gjort då? Inget ansträngande precis... Bara solat, fikat, plaskat i en balja, myst, lekt, spelat hög sommarmusik och haft det alldeles förträffligt. Även provmålat lite med färgen vi ska ha på huset. Jag har gått omkring i bikini hela dagen (sorry ni som såg min blekfeta uppenbarelse och nästan körde i diket) och Edwin har sprungit halvnaken. Så galet skönt. Men allvarligt, det är ju omöjligt att få färg på benen? Jag lyckas alltid bränna axlar, bröst och näsa. Resten förblir sådär sexigt vitt. Får jobba på det i Kreta... 

På eftermiddagen tände vi grillen och bjöd hem mamma, pappa och mormor på middag. Grillad älg, strips, majskolvar, fetaost-sallad och goda såser. Himla gött! Kaffe och Dackås blåbärsbullar till efterrätt. Mätta och nöjda satt vi sedan ute på soldäcket och njöt av livet. 

Snart blir det dock finare på soldäcket hoppas jag. Har lagt en beställning på nya utemöbler. (Tjohooo!) Fast vi ångrade oss angående en matgrupp, vi skippade den helt. Det blev istället ett lounge-set som vi förmodligen ska ha på altanen under tak. Sedan blev det nya snygga dynor till trämöblerna ute istället. Gillar faktiskt den gruppen med fåtöljer och en soffan att slänga omkull sig i efter maten, för ja - det funkar superbra att äta där och man får plats typ 7-8 personer om man tränger ihop sig. Men det kommer bli ett fint lyft när vi byter ut solblekta blå dynor mot grå/vita i fina mönster! Och så lite krukor med fina planteringar. Det blir bra!

Nu är der kväller och familjen har blivit komplett igen. Elias är hemma! Dessa söndagkvällar är alltid extra mysiga... Alla har saknat varandra och vi vet att vi har en lång vecka framför oss där familjen är hel. Men just det här kvällen gick fort. Vi hann bara rita lite och duscha innan två trötta killar kastade in handduken. Ladda inför en ny vecka! Det blir mycket jobb och dagis för oss alla, men det ska nog gå bra. Vi har ju en ledig helg i sikte! 




Hoppas detta blir så fint som jag tänkt mig! Och att måtten stämmer på dynorna till trämöbeln vi har på soldäcket... 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0