shopping i chania

Godkväll från Kreta. Vi lever och mår gött kan man säga! Att vakna med sängen full av lyckliga barn, och sedan springa ut på balkongen och möta solens första strålar är finfint. 

Idag efter frukosten hade vi "ungdomar" planerat in en tripp till Chania för att shoppa vid den mysiga hamnen. Barnen fick stanna vid hotellet och bada med (bonus)mormor och (bonus)morfar under tiden. Bäst för alla! 

Efter mycket om och men kom vi fram. Mitt lokalsinne är tydligen inte sådär jättebra... Vi gick och gick och gick. Inte en enda affär/marknad/stånd i sikte. Tillslut hittade vi fram till hamnen och slog oss ner på första bästa ställe för att beställa öl och pizza. Energipåfyllning! 

Efter lunchen hittade vi äntligen in till "gamla stan" där det verkligen var sååå mysigt. Små gränder överallt med butiker och fina cafeér. Men med strålande sol och 32 grader varmt blir det svettigt... Så det blev lite drickapaus mellan varven. Riktig semesterkänsla! 

Efter flera timmar hemifrån kände vi oss nöja. Lite smått och gott hade vi shoppat. Men hittade vi tillbaka till busstationen då? Nej. Åter igen bara gick vi runt runt runt. När vi nästan var nära på att dö (ja nästan...) fick vi syn på  en taxi som stod och tankade. Vi hade tur och han körde hem oss. 

Väl hemma på hotellet var klockan runt 16-tiden och barnen hade precis vaknat efter en powernap med (bonus)morfarn. Det är deras grej det, att ta en siesta! Vi skyndade oss att byta om och sedan sprang vi ner till poolen. Underbart att få svalka av sig efter en svettig shoppingdag! Men vi blev inte långvariga... Gnäll, bråk och psykbryt. Ja det blir några sådana dippar varje dag. När barnen vägrar lyssna, gnäller, trotsar och vi vuxna har noll tålamod. Det brukar oftast betyda att det är dags för mat eller vila. I det här fallet var det nog en lugn stund och lite mat som behövdes. Så vi gick upp och duschade allihopa, smörjde in oss och gjorde oss redo för middag. Sakta men säkert började våra humör att bli till det bättre! 

Efter middagen tog vi lite drinkar vid havet. Barnen målade och gick runt och pysslade med lite av varje. Sedan blev det pooldisco! Barnen fick träffa utklädda figurer, dansa och ha roligt. Ikväll var det Elias som var mest taggad. Han vann till och med för bästa "frys-dans" och fick även ett lotteripris. Lycklig kille! 

Efter discot gick vi upp till rummet och gjorde kväll. Nu ska vi ladda för champagnefrukost imorgonbitti. Ja vi har ju någon som fyller 50 år! Sedan antar jag att vi ska sola och bada som vanligt. Glassiga dagar! 😎







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0