vargavintern... ⛄️

Burrrrrrrr vilken vinter vi har... Kyligt, snöigt, isigt, krispigt. Och har vi tur visar sig vintersolen från sin bästa sida. Som igår tillexempel. En strålande fin måndag!

Men innan vi riktigt kunde njuta av måndagens fina vinterväder fick jag först svära lite över isiga rutor på bilen och sådär. Ja, alarmet var ställt för första gången på evigheter. Dags för möte med chefen... Egentligen var det den obligatoriska träffen med medarbetarsamtal och lönesamtal, men det kändes ju extremt svårt i mitt fall. Det blev mer en "check" av hur allt står till just nu. Försökte så gott vi kunde att gå igenom protokollen och utvärdera mitt arbete mellan typ april-juli, men minnet... Vi får väl se vad jag får i löneökning, haha. Och vad jag har för jobb att gå tillbaka till. Det ser verkligen inte ljust ut för vår verksamhet just nu. Men jag är inte där än, inte redo att brottas med jobbtankar. Den snön skottar vi då! 

Efter mötet åkte jag till Dollar och shoppade lite nödvändigheter. Gick även in till Lekia och hittade lite bra grejer till Elsa. En "matnapp" så hon kan få smaka på frukter och sådär. Plus ett gäng skedar och bitringar. 

När jag kom hem till resten av familjen klädde vi på oss varmt och gick ut i det fina vädret. Vi tog en promenad upp till mamma. Elsa i vagnen och Edwin i pulkan. Mysigt... Och hemma hos mamma hade vi sådan tur att vi fick pannkakor! Mums. Sedan blev det soffhäng innan vi tackade för oss. Vi hälade inte gå hem när solen hade gått ner, så mamma skjutsade hem mig för att hämta bilen. Passade då på att hämta ut två paket på ica. Nya Twistshake produkter till Elsa och ett paket från Ellos med lite bodys, strumpor till Elias och någon present.

Till måndagsmiddag gjorde Mattias kasslergryta, sedan tog vi det lugnt resten av kvällen. När barnen somnat blev det den obligatoriska soff-tv-kvällen med tillhörande fika för oss vuxna!

Idag vaknade vi upp till en solig men iskall tisdag. Elda, elda, elda... Mattias spenderade sin sista lediga dag av detta "jullov" med ett pimpelspö i handen. Så jag och barnen har myst ensamma hemma idag. 

Efter morgonkaffet ivigde jag en av våra nya julklappar: en slowcooker. Premiärrätten fick bli älgstek. Efter att jag brynt på köttbiten var det bara att slänga i den + alla ingredienser i slowcookern och ställa in tiden. Sedan skötte den sig själv i 7 timmar. Perfekt de gånger man ska bort på dagarna att kunna förbereda middagen såhär, och sedan komma hem till färdiglagad mat. Ser fram emot att prova kycklingrätter, köttfärssås, soppor, grytor och kanske fisk? Allt går nog med lite fantasi... Otroligt skönt iallafall att slippa röra runt och passa spis/ugn. 

Mamma kom och hälsade på mitt på dagen. Fika och lek med Edwin. Sedan kom dom på att dom skulle göra egen glass! Ja, vi hade en oanvänd glassmaskin som stått i en par år. Ooops... Men för det behövdes lite mer grädde, så vi lockade hit min morfar på kaffe så fick han köpa med sig det. Glasstillverkningen gick smidigt (jag passade på att hänga tvätt medans) och sedan skjuts in i frysen någon timme. Då tog vi plats i soffan och vilade medan Elsa sov sött. 

På eftermiddagen fick vi besök av Tompa. Då blev vi fikasugna, och glassen var inte riktigt klar, så vi skickade iväg honom på ica för att köpa semlor! Och hämta ut ett paket till mig, wiho. Dubbel lycka...

I paketet gömde sig Ikeas billigaste tvättkorgar. Som blev till sopsorteringskärl här hemma! Dom är av typ plast, så dom passar utmärkt till det. Nu blev det äntligen ordning och reda bland sopsorteringen på altanen. Förut låg allt huller om buller i plastpåsar på golvet typ... Nu blev det ju nästan snyggt. Och smidigt att man bara tar tag i handtagen och "fäller ihop" när man ska åka och tömma. Tips tips tips, kostar 29 kronor styck på Ikea! 👍🏼

När slowcookern hade gått färdigt var det dags att hugga in. Gott blev det! Även om det nog passar sig bättre med någon annan typ av köttbit. Jag får prova mig fram med olika köttbitar och maträtter helt enkelt. Men nu har jag en maträtt på meritlistan iallafall. 

Efter middagen tog Elsa en tupplur med pappsen som kom hem från fisket. Edwin spelade tv-spel och jag röjde undan i köket. 

Kvällen har gått åt till att mysa med barnen. Elsa var hur pratglad och go som helst när hon låg naken framför elden. Både jag och Edwin låg och pratade med henne. Mattias åkte iväg på hockeybockey så jag nattade båda barnen ikväll. Annars brukar Mattias natta grabbarna och jag Elsa eftersom alla barnen brukar lägga sig samtidigt vid 20-tiden. Så ikvälk fick Edwin lyssna på sagor via Spotify medan jag nattade Elsa. Sedan gick jag upp och lyssnade med Edwin tills han somnat. Godnatt skatterna! 

När Mattias kom hem gjorde vi varma mackor och tittade en stund på teve. Nu snarkar alla i familjen utom jag, men det är nära här med... Ligger nedbäddad i sängen med tunga ögonlock. En fräsch och renbäddad säng med nyvädrade täcken. Dom fick hänga ute hela dagen igår i 10 minusgrader. Mmmmm! 👌🏼

(null)

(null)

(null)

(null)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0