nu gör vi helg... ⭐️

Här rullar dagarna på som vanligt. Lugnt och skönt hemmamys mest hela dagarna... Men snart är vardagen tillbaka eftersom Mattias börjar jobba nästa vecka. Oj vad härligt det har varit att haft honom hemma en hel månad. Vilket jullov! 

Igår hade vi onsdagen på besök. Vi höll oss mest inomhus då det snöade som bara den! Edwin och Mattias var dock ute och skottade och gjorde av med lite energi... Jag och Elsa var eldvakt. Höll brasan igång hela dagen, ääääälskar verkligen vår kamin i köket. Elsa gillar också att ligga framför den sprakande brasan och vädra stjärten. Det ville man ju nästan själv prova, men jag avstår nog för allas bästa... 

På tidiga eftermiddagen åkte jag och hämtade Elias på skolan medan Mattias var hemma med Edwin och Elsa. På dagens schema stod idrott och sedan hade dom lekt ute i snön, så det var en trött kille jag hämtade. Men han blev glad av att se mig, för han vet att när jag hämtar honom ensam så svänger vi alltid in på Röda Korset på hemvägen. Det är våran grej det, hehe. Fyndade sprillans nya joggerjeans till Elias för 10 kronor. Hur bra?! Elias hittade nå leksaker till sig själv och brorsan, sedan fick han även välja en kaka eftersom kassörskan fick nys om att han precis fyllt 7 år. Nöjd kille! 

Eftermiddagen här hemma blev väldigt lugn då Elsa slog på stort och sov i 2,5 timme. Då kunde vi laga middag i lugn och ro... Det blev kycklingklubbor med ris och curry. Gott! 

Därefter fick Mattias och Elias bråttomt. Det spelas ju korpinnebandy på onsdagar, och ikväll fick Elias erbjudandet att följa med och spela med kompisen Nils. Den lyckan! Fram med klubba, boll, inneskor och ombyte... Medan storgrabbarna var borta myste jag med mina småttingar. Edwin hade babblarna-teater för Elsa. Gullunge! 

När barnen sedan duschat, kvällsfikat och somnat kröp vi vuxna ner i soffan och kollade på teve. Tack vare alla sovmornar med Elsa så har jag blivit en riktig kvällsmänniska. Det är sällan jag somnar före 01-tiden... Dags att vända på det snart? Till våren kanske, när dagarna är ljusare! 

Idag är det torsdag, vilket innebär sista skoldagen för Elias. Så medan han var i skolan har vi andra donat på här hemma. Mattias har skottat av altantaket, jag och barnen var ute och njöt av solen medans. Underbart vinterväder! Elsa sov gott i sin vagn och Edwin klättrade i snöhögar och på Mattias skruttbil. Fler sånnahär vinterdagar tack! ❄️

Resten av dagen har varit rätt dryg. Tiden har stått stilla... Och "lämpligt" nog har Elsa haft en riktig gnälldag. Aldrig varit med om liknande med henne innan! Det har gnällts hela tiden i princip. Bara nöjd när hon blivit buren med ansiktet vänt framåt. Puh... En stund var hon dock nöjd när hon fick ligga naken framför elden och titta på youtube på surfplattan med Edwin. Förutom gnället har hon även hittat ett nytt röstläge, det gälla skriket. Oj vad hon testar sin röst nu! 

Till middag idag åt vi Mattias egenfångade regnbåge med potatis, sås och sallad. Bästa maten enligt Elias! Elsa fick smaka lite mosad potatis från mitt finger. Succé! Ja, hon får smaka på lite av varje just nu och gapar för glatta livet. Favoriten har blivit gröt. Hon blir alldeles lycklig när hon ser skeden och försöker ta tag i den själv. Arg som ett bi när jag tycker att hon fått för mycket... Idag fick hon nästan två matskedar sammanlagt och jag blir så nojjig om det blir för mycket? En "tesked typ" sägs det att en 4-månaders kan smaka. Men om hon vill ha mer och magen verkar klara av det så kan det väl inte vara så farligt? Vi får prova oss fram och utöka successivt... Kul iallafall att hon fattar grejen med mat och visar intresse! 

Under tidiga kvällen har Elias och Edwin byggt kojor på sina rum. Själv har jag röjt i köket och även beställt nya nappflaskor till Elsa. Både hon och jag älskar Twistshake. Bara dom napparna som duger nu också. Nu klickade jag hem en kall/varmtermos, två nya nappflaskor, pulverbehållare och nya nappar. Det här med ersättning på kvällarna nu har blivit vår räddning! Hon slurkar i sig 150 ml och somnar sedan gott med nappen i sin säng. Innan höll vi på att tok-amma hela kvällen och hon blev aldrig mätt och nöjd... 

Vi har även tittat på Brynäs ikväll. Niklas kom hit han med. Vi firade in helgen med lite chips och dipp. Mysigt tyckte barnen. Elsa gick även från att vara gnällig deluxe till att faktiskt skratta in i det sista. Det räckte med att Elias och Edwin skakade på sin huvuden framför henne så kiknade hon av skratt. Älsklingsbarn! 

Nu sover trion sött och vi vuxna hänger i soffan. Imorgon är det fredag och hela familjen är lediga tillsammans. Tråkigt nog behöver jag spendera en hel del tid i tvättstugan som det ser ut. Samt med dammsugaren... Men hoppas vi får solsken så vi kan vara ute och njuta med. Elias ska dessutom på restaurang med mina föräldrar. En ny tradition dom kommit på med barnen när dom fyller/fyllt år. Edwin var med när han fyllde 4 år och nu är det alltså Elias tur att bli firad som 7-åring. Gissa om han längtar? Mysigt att få gå på restaurang utan småsyskonen! ❤️
(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0