mysiga dagar... ✨

Nu gick det sådär fort igen. Hinner ju bara blinka så har flera dagar gått... Nog för att jag börjat längta till våren, men det här med att barnen också växer ikapp med tiden är lite läskigt. Elsa går mot 5 månader och DET känns hur galet som helst ju! 

Här hemma har vi de senaste dagarna mest bara myst hemma. Det fina med att vara mammaledig är att det är tillåtet att vara hemma i mjukisbyxor hela dagarna om man vill. Just där är det stor skillnad om jag jämför mammaledigheten med Edwin. Jag var sååå rastlös och vill hemifrån hela tiden. Trivdes inte i lägenheten, kände mig instängd och ensam. Nu är det tvärtom, jag älskar att vara hemma och njuuuuuuter av varje mammaledig minut. Vilket såklart beror på att det är helt andra förutsättningar den här gången. Lägenhet vs. hus. Arbetslös/extrajobb vs. fast anställning. Lägsta föräldrapenningen vs. bra föräldrapenning. Och inte att sticka under stolen med: kolikbarn vs. bebis som mår bra. Den här gången är jag ju dessutom mammaledig med två barn, så ensam behöver jag då inte känna mig! 

Men vissa dagar är det skönt att få komma hemifrån en stund. Och jag känner så väl när det är dags... I fredags kom min kära mormor hit och gjorde oss sällskap, så då passade jag på att smita hemifrån ett tag. Men först spenderade vi drygt en timme utomhus i det fantastiska vädret. Strålande sol och en minusgrad. Elsa sov i vagnen och vi andra sprang runt i skoterspåren bakom huset. Även pulkaåkning och madrassrace blev det innan vi gick in och åt lunch.

Efter lunchen lämnade jag barnen med gammelmormor och åkte helt ensam till ica. Livets lyx just nu... Så skönt att strosa runt utan att stressa. Svängde även in på Röda korset och fyndade lite kläder till barnen. Det var allt som behövdes för att ladda batterierna den här gången! 🙏🏼

Resten av fredagen blev himla trevlig då vi blev bjudna till Söderhamn på tacos. Mmm! Vilket fredagsmys. God mat, fika, bebismys, pärlpyssel och soffhäng. Vi blev kvar enda till 21-tiden så gissa om både Edwin och Elsa slocknade i bilen på väg hem? Såklart. Men båda sov vidare när vi kom hem. Däremot vaknade Edwin på natten och kom ner till oss vid 01-tiden. Jag hade inte gått och lagt mig än då, vilket resulterade i att Edwin blev pigg. Så klockan var nog 02:30 när vi somnade...

En trött lördagförmiddag alltså. Men med kaffe så funkar allt. Dessutom väntade lite roligheter idag så alla var på gott humör. Redan efter lunch åkte Mattias och Edwin till strömsbruk för att hämta Elias. Han skulle nämligen få besök av sin kompis Petter, så vi hämtade honom en dag tidigt. Edwin skulle få stanna hos Ida och leka helt själv under tiden, lycklig kille! 

Vid 14-tiden kom Petter och delar av hans familj hit och fikade lite innan dom lämnade Petter här. Dom hade med sig en present till Elsa med, en rosa goseelefant som både prasslar och piper. Så fin! Även Elias och Petter bytte presenter med varandra. Petter hade kalas tidigare i höstas som Elias inte kunde komma på, och Petter kunde inte komma på Elias kalas. Så dom hade ett litet minikalas tillsammans istället kan man säga. Roligt! Det blev massor med lek och bus, både inne och ute. Middag hann vi också äta innan Petter skulle hem. En rolig dag för både Elias och Edwin som var nöjda med att ha fått leka med kompisar! 

Kvällen blev lugn med lite lördagsgodis och teve. Elsa fick ta en bad och njöt sedan framför brasan. Det älskar hon! Sedan somnade barnen i bra tid faktiskt och vi vuxna hängde i soffan resten av kvällen...

Idag fick jag och Elsa en rejäl sovmorgon. När vi vaknade var min mamma och pappa redan här och drack kaffe, haha. Lite mys och spel med barnen, fin start på dagen! Dom hade även med sig fotbollströjor som jag och Mattias kunde låna till dagens fotbollskalas! Ja, idag var det dags för kompiskalaset. Som tyvärr inte blev heeeelt som vi tänkt pga en blev sjuk och en fick andra förhinder. Tur iallafall att en kompis kunde komma, plus småsyskonen. Så det blev bra ändå. Vissa stunder lät det som att det var 13 ungar här, så det kanske var tur att det blev som det blev. Hehehe. Nej men Elias var nöjd iallafall och det är huvudsaken! 

Glass, fika, sång, presenter, lek, tävling och "kalaspåse". Elias hade valt ut fotbollstema på dukningen och även godispåsarna gick i det temat. Glada barn! 

Men nog blir man trött av kalas alltid... Gissa middagen? Johanna och Ida stannade med oss och åt kebab/pizza. Lagom söndagsmat. Sedan har vi haft en lugn kväll. Grabbarna gick ut och spelade lite innebandy ute i garaget. Jag röjde undan i köket och plockade ihop i barnens rum. Phew, söndagslugnet infann sig... Elsa var trött ikväll, men höll humöret uppe ändå. Oj vad hon älskar sina bröder! Ibland behöver dom bara titta på henne så skrattar hon. Både Elias och Edwin tog en dusch efte kvällsfikat, och det älskar Elsa att vara med på. Att sitta i sin babysitter och vara publik till brorsorna som duschar. Bästa kvällsunderhållningen enligt henne! 

Nu sover alla tre barnen och vi vuxna ska också sova strax. Jag borde försöka komma i säng i tidigare om kvällarna men det är svårt... Har blivit en kvällsmänniska deluxe. Fast det vore ju skönt att få starta veckan utvilad imorgonbitti. Har lite jobb i tvättstugan att kämpa med nämligen... 

(null)

(null)

(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0