mera jullov... đŸ’ƒđŸ»

Även fast det riktiga jullovet Ă€r slut nu sĂ„ njuter vi ett tag till hĂ€r hemma. Mattias Ă€r ju ledig fram till 24 januari och det Ă€r vi glada för. Försöker carpe diem:a sĂ„ mycket som möjligt... 

Denna nya vecka inledde vi med en lugn och skön mĂ„ndag. Pyssel, pussel, spel och besök hela dagen lĂ„ng. Elias Ă„kte Ă€ven hem till sin mamma pĂ„ tidiga eftermiddagen... Fick en sista puss av honom som 6-Ă„ring. TĂ€nk att han fyller hela 7 Ă„r pĂ„ torsdag. Fattar inte!!!

MĂ„ndagseftermiddagen blev lite extra trevlig dĂ„ det damp ner rolig post i postlĂ„dan. NĂ€r mini rodini har 50% rea Ă€r det bara att slĂ„ till. Älskar fĂ€rgerna, mönstren och kvalitĂ©n! Det blev tvĂ„ bodys och ett par leggings till Elsa. Elias och Edwin fick ett varsit par gröna leggings. Vi Ă„t Ă€ven extra god middag bestĂ„ende av flĂ€skfilĂ©gryta med kantareller och potatisgratĂ€ng. Resten av kvĂ€llen slappade vi i soffan. Jag var helnöjd över att ha lyckats överatal min stackars sambo att ta flytta pĂ„ Ă€lghornet frĂ„n vardagsrummet. Hehehehe. Fin veckostart! ✹

Om mĂ„ndagen var lugn blev tisdagen desto mer hĂ€ndelserik. Ja, det blev sĂ„ pass körigt att vi glömde stĂ€lla ut soptunnan... Yeah. Sotaren skulle komma klockan 09:00 för att sota kaminen och samtidigt kom en mĂ€klare hit. Ja vi gĂ„r i sĂ€ljtankar... SKOJA. Men vi ville vĂ€rdera om huset nu nĂ€r hela nedervĂ„ningen Ă€r renoverad. Vi pratade Ă€ven om vĂ„r plan att bygga sovrum av den inglasade altanen. Ett himla bra besök, och nu Ă€r huset vĂ€rderat till ett sjusiffrigt belopp, nĂ€stan det dubbla vi köpte det för. Hurra! Ă„r sĂ„ glad att vi köpte det hĂ€r huset, rena rama fyndet visade det sig, och vi trivs sĂ„ sjukt bra. 

Efter lunchen klĂ€dde vi pĂ„ oss varmt och Ă„kte till pulkabacken inne i byn. Medan grabbarna Ă„kte för fullt stoppade jag ner Elsa i vagnen och gick en svĂ€ng. Hamnade inne pĂ„ Röda korset med och fyndade fina barnklĂ€der. En p.o.p-dress med byxa och sweatshirt, mjuka snygga jeans och svarta mjukisbyxor med dragkedja till Edwin. Elsa fick ett par grĂ„glittriga byxor men till Elias var det urplockat. Gött att fynda klĂ€der i fint skick för 10 kronor styck! 

Edwin tyckte det var superkul att Ă„ka i backen med pappsen, men det var rĂ€tt kallt. Tur att solen strĂ„lade! Jag och Elsa gick sedan hela vĂ€gen hem, hon sov sĂ„ gott sĂ„. Vi hann nĂ€stan bara hem sĂ„ kom min kĂ€ra mamma med newbie-strumpor till alla barnen. Precis vad dom behövde! Iallafall grabbarna som gnager hĂ„l i sina strumpor. Typ. 

Eftermiddagen kom och jag kĂ€nde ett stort behov av lite egentid... Att ha egentid nowadays innebĂ€r att Ă„ka till ica. Festligt att strosa runt helt ensam och plocka ner allt som behövs i vagnen i lugn och ro. Men tro pĂ„ fan att jag kom pĂ„ mig sjĂ€lv med att vagga kundvagnen fram och tillbaka nĂ€r jag skulle vĂ€lja yoghurt. Typiskt. 

VÀl hemma igen var det middagsdags. Rullade köttbullar av ÀlgfÀrs som vi Ät med potatis och grÀddsÄs. SÄ jÀkla gott! Sedan myste jag och barnen ensamma en stund medan Mattias hade hockeybockeymatch...

Under kvĂ€llen har Mattias fĂ„tt Ă€ran att skruva upp torkstĂ€llningar pĂ„ vĂ€ggen i tvĂ€ttstugan. Äntligen hittade jag dom perfekta till ett bra pris! Som inte tar nĂ„gon plats alls, men som klarar av en full maskin. Blev verkligen tipptopp. Dom Ă€r 70 cm lĂ„nga och bara 28 cm bred, sĂ„ dom Ă€r inte ivĂ€gen för fem öre. GĂ„r dessutom att skjuta in dĂ„ dom inte anvĂ€nds. NĂ€r nu den dagen ska komma?!? Skönt hur som helst att slippa den stora torkstĂ€llningen som jĂ€mt stod full med klĂ€der i duschen innan. 

Barnen sover sedan lĂ€nge och vi vuxna chillar i soffan. Blev sĂ„ bra hĂ€r i vardagsrummet nĂ€r Ă€lghornet försvann och skĂ„pet fick flytta ner och bli vitt. VĂ€ntar med spĂ€nning pĂ„ lĂ€derremmarna nu! Men snart blir det hopp i sĂ€ng för oss med. Imorgon ska jag och Elsa pĂ„ bvc och vĂ€ga/mĂ€ta. Gissar att vĂ„r donna passerat 7 kg med rĂ„ge! 💕 (null)

(null)

(null)





Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0