lata dagar... 💭

Lata januaridagar, rĂ€tt fint Ă€ndĂ„... En mjukstart av det nya Ă„ret, men Ă€ndĂ„ med nya frĂ€scha tankar och idĂ©er. Det hĂ€r med att ha pappan hemma hela dagarna var ju inte sĂ„ tokigt trots allt. SĂ„ pass skönt att jag nĂ€stan gruvar mig för den dagen han  ska tillbaka till jobbet. 

Vad gör vi om dagarna dĂ„? Skrotar runt i mysklĂ€der, eldar, leker ute, lĂ€gger pussel, hĂ€lsar pĂ„ hĂ€rliga mĂ€nniskor och fixar och donar lite hĂ€r och dĂ€r. FĂ„r alltid ny energi nĂ€r det sker smĂ„ förĂ€ndingar i hemmet... Nu Ă€r det extra roligt att tvĂ€tta efter att torkstĂ€llningarna pĂ„ vĂ€ggen kom upp. Och i vardagsrummet Ă€r jag nöjd med pussel/spelskĂ„pet som blivit komplett nu med vit fĂ€rg och lĂ€derremmar istĂ€llet för knoppar. En ny matta ocksĂ„. Trevligare att vistas dĂ€r nu! Och som pricken över i:et fick vi i veckan hem vĂ„r nya ugn och mikro. Vilken skillnad. Nu blev det ju till och med roligt att laga mat igen, med en ugn som faktiskt rengör sig sjĂ€lv! đŸ‘ŒđŸŒ

I onsdags hade vi en tid pÄ bvc sÄ jag och Elsa Äkte ivÀg vid 10-tiden. Gissade ju att vÄran lilla donna passerat 7 kg nu, och mycket riktigt... Hon vÀger nu 7,2 kg och Àr 64,5 cm lÄng. Tittade i Edwins bok och kunde konstatera att han ocksÄ vÀgde 7,2 kg runt 4 mÄnader, men han var 2 cm lÀngre. Undebart iallafall att hon vÀxer som hon ska och följer sin kurva. DÀremot fick vi Miniderm utskrivet för alla torrflÀckar hon har, och Mildison ifall torrflÀcken pÄ kinden/örat förvÀrras och blir till ett sÄr...

Efter bvc-besöket Ă„kte vi till maxi för hĂ€mta ut grejerna pĂ„ apoteket, och sĂ„ fyndade vi ett nytt pussel till Edwin. Sedan hĂ€lsade vi pĂ„ hos gammelmormor. KĂ€kade lunch, myste och hade det bra. Edwin och Mattias var ute och lekte nĂ€r vi kom hem, sedan gick vi in allihopa och hade en lugn kvĂ€ll. En sprakande brasa, pussel, tv-spel och kycklinggryta till middag... Verkligen en hĂ€rlig dag. 

IgĂ„r hade vi torsdagen pĂ„ besök, och inte vilken torsdag som helst... Elias fyllde 7 Ă„r! Kan verkligen inte fatta att han blivit sĂ„ stor? Minns ju liksom sjĂ€lv hur stor jag kĂ€nde mig som 7-Ă„ring. Elias... Min fina fantastiska bonus. KĂ€nner mig sĂ„ glad och privilegierad som fĂ„tt följa dina resa sedan start. Kan inte tacka dig nog för allt du gett mig, men att fĂ„ ge dig en lillebror och en lillasyster kĂ€nns fint. Dagen till Ă€ra var Elias hos sin mamma, men till oss kommer han pĂ„ söndag och dĂ„ blire kalas! ❀

Vi hade en lugn dag, lite stĂ€d och tvĂ€tt bara. Det var riktigt kallt ute, sĂ„ vi eldade inne hela dagen... PĂ„ eftermiddagen Ă„kte vi hela familjen till söderhamn och hĂ€lsade pĂ„ vĂ„ra vĂ€nner! Pizzamiddag, kaffe och mys hemma hos Peter, Elin och LinnĂ©a. Varken Ebbe eller Nellie var hemma, men Edwin tyckte det var lyxigt att fĂ„ smygleka pĂ„ deras rum Ă€ndĂ„. En hĂ€rlig kvĂ€ll, vi rullade inte hem förens efter 19-tiden. 

KvĂ€llen hĂ€r hemma blev lugn. Edwin somnade fort och Elsa hade ocksĂ„ en bra kvĂ€ll. Hon somnar ju alltid i egen sĂ€ng nu, men vissa kvĂ€llar vaknar hon till och skriker sĂ„ man fĂ„r natta om en par gĂ„nger. Men de senaste gĂ„ngerna har hon sovit hela kvĂ€llen och fram till 02/04-tiden innan hon vaknar och kommer till vĂ„r sĂ€ng. Men inatt sov hon nonstop frĂ„n 21:00 till 06:30 vilket kĂ€ndes som en dröm!  HEJA ELSA... Har börjat introducera ersĂ€ttning som kvĂ€llsmĂ„l och det verkar som att det ger henne en lĂ€ngre mĂ€ttnadskĂ€nsla. Och skönt för mig att verkligen se svart pĂ„ vitt hur myclet hon fĂ„r i sig. Hon har annars stĂ„nkat och bökat vid bröstet pĂ„ kvĂ€llarna, liksom varit lite missnöjd, och jag har kĂ€nt att det inte "rinner till" riktigt. SĂ„ det kĂ€nns bra att ge ett mĂ„l ersĂ€ttning innan lĂ€ggdags! Ja, dom gĂ„nger hon Ă€ter. Ibland fĂ„r hon för sig att vĂ€gra flaskan. DĂ„ Ă€r det bara the real shit som duger... Men vi kĂ€mpar pĂ„.

Idag har vi Ă„ter igen haft en lugn och lat dag. Men efter lunchen klĂ€dde vi pĂ„ oss allihopa och gick ut. Vi tĂ€nkte möta mamma som tog en promnad hit, men hon hann komma hela vĂ€gen hit. Haha. Vi gick Ă€ndĂ„ en liten svĂ€ng, sedan sprang Edwin, Mattias och mamma runt i skoterspĂ„ren pĂ„ tĂ€kten och Ă„kte lite madrass. Elsa fick sedan fortsĂ€tta sova i vagnen en stund, varmt inbĂ€ddad, medan vi andra gick in och vĂ€rmde oss framför en brasa. Pappa kom ocksĂ„ hit och drack lite kaffe, sedan följde Edwin med sin mormor och morfar hem. Dom hade planerat en sleepover! 

SĂ„ denna eftermiddag och kvĂ€ll Ă€r det bara Elsa, Mattias och jag hemma. SĂ„ galet lugnt, haha. Jag har stĂ„tt i köket och lagat lasagne och bakat en kladdkaka till efterrĂ€tt. Ja, vi fich Ă€ta middag pĂ„ tu man hand till och med dĂ„ Elsa tog en powernap sĂ„ lĂ€gligt. En god lasagne blev det, provande en ny variant. Och kaffe och kladdkaka satt inte helt fel efterĂ„t det heller. Mmmm! 

Just nu myser far och dotter framför handbollen pĂ„ teven. Jag har röjt lite i köket och tĂ€nt ljus. Ska gosa och busa det sista med Elsa nu innan hon ska sova. Hon Ă€r nybadad och pyjamasgosig! Sedan vĂ€ntar en skön soffkvĂ€ll med mannen! ✹ (null)

(null)

(null)









Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0