fyra månader... ❤️


Veckan har rullat igång och rutinerna är näääästan återställda. Eller ja, egentligen är det bara Elias som återgått till vardagen. Men vi andra är ju tvunga att haka på lite vi med. Allra minst med i matchen är jag och Elsa, vi tar sovmornar som om jullovet aldrig tagit slut... 

Måndagen inleddes med en lugn förmiddag på hemmaplan. Men efter lunch delade vi upp hos lite. Mattias skulle jobba en sväng så jag tog med mig Edwin och Elsa till mamma. Där fick dom mysa och busa en stund medan jag hämtade Elias på skolan. Vi hade nämligen några ärenden till stan! 

Först bytte vi ut hockeyhjälmen som Elias fick i julklapp, nu passar den! Sedan passde vi på att ta en mysig fika tillsammans. Lyxmellis! Det är inte varje dag man får såndär fin egentid med honom... Tror han njöt lika mycket som mig. Bara sitta lugnt och prata om allt och inget. Efter fikat fyndade vi ett par byxor till honom på Kappahl, och strumpor till lillasyster. Men sen hade Elias bråttomt till dagens höjdpunkt, enligt hobom. Leksaksaffären! Han skulle byta en Pokémonbox som han fick dubbelt av i present, så den bytte han ut mot en annan box. Han hade även med sig lite födelsedagspengar som han köpte mer Starwars-lego för, och Brynässpelare till sitt nya hockeyspel. Nöjd kille! Resten av pengarna hamnar på kontot och alla julklappspengar som fortfarande finns kvar spar vi till ett senare tillfälle. Nu har han ju massor av nya leksaker och grejer att dona med. 

Efter vår mysiga lilla stadstripp åkte vi hem till mamma igen. Grabbarna hann leka lite medan Elsa fick äta, sedan rullade vi hemåt för att börja med middagen... Fisk stod på dagens meny. Mattias kom hem lagom tills att det var klart. Sedan hade vi en mysig kväll med bordshockeyturnering, kvällsfika, dusch och hopp i säng! 🌙

Idag är det tisdag och inte vilken tisdag som helst... Elsa blir hela 4 månader. Vår älskade lillasyster! Så fantastisk på alla sätt och vis. Får nästan lite ångest över att hon "bara finns" och att tiden inte räcker till för att sitta och gosa med henne dygnet runt. Samtidigt är det också sååå kul att hon utvecklar sin egna lilla personlighet och hänger med på ett helt annat sätt nu. Njuter varje minut! 

Dagen till ära har vi haft Carro här på besök. Mysigt värre med soffhäng, kaffe och skitprat. Lite konstigt att hon var här utan Elwira bara. Hon har ju blivit stortjej och skolats in på förskolan. Galet... Men Carro fick ändå fullt upp med att passa Elsa och spela spel med Edwin medan jag jobbade på i tvättstugan. Perfekt... 

Mattias var iväg och jobbade lite idag med, trots att han är ledig. På hemvägen hämtade han Elias på skolan. En nöjd kille som åkt skridskor ute i stormen idag! Ja jäklar vad det stormar och blåser... Elias var iallafall nöjd över att han lärde sig att ta sig fram på skridskorna. Vilken tur att han fick sprillans nya skrillor i julklapp! Nu får vi försöka ta oss ner till skolans is någon helg/kväll och åka mer. Edwin fick också skridskor så det blir spännande! 

Eftermiddagen här hemma har varit lugn men rolig. Vi har infört tv/surfplatte-tid vilket innebär ingen teknik mellan 14:00-18:00. Sedan får dom titta/spela en timme, sedan blir det en timmes nedvarvning med fika/dusch och annat pyssel. Såklart förhandlingabart vissa gånger, men alltid en bra start med lite ramar. Den här eftermiddagen ägnade vi åt gömma nyckel, fast "gömma babblarna" i vardagsrummet. Elias och Mattias mot mig och Edwin. Himla roligt faktiskt. Sedan blev det även lite bordshockey och en del nytta faktiskt. Laga middag, hänga tvätt och dammsuga. Rensade även ur bland grabbarnas kläder. Ordning och reda igen, sålde av en del efter Edwin. Han har blivit så himla lång så en massa byxor fick flytta... Hos Elias rensades nästan alla kalsonger och strumpor bort. Tur vi fick hem 6 par nya kalsonger i rätt storlek för någon vecka sedan. Så där behövs nu bara ett gäng nya strumpor. Kanske någon byxa, men annars har dom kläder så det räcker och blir över! 

Innan läggdags fick Elsa ta ett bad och även klippa håret för första gången. På 4-månadersdagen och allt. Klippte lite på luggen som hängde i ögonen på henne, gullhöna. Har en känsla av att det inte direkt var sista gången jag klippte den luggen... Haha. 

Nu sover barnen sött och vi vuxna lyssnar på stormen från soffan. Brrrrrr! Tända ljus, en brasa och lite gott kvällsfika. Fin tisdag! 
(null)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0