fredagsmys och bad... ❄️

Som vanligt springer dagarna iväg och vi har redan fredagen här. Det känns allvarligt som att man går och lägger sig på måndagen, snarkar någon timme och vips är helgen här. Vet inte om det beror på min amningshjärna, men jag har fruktansvärt svårt att komma ihåg var vi gjort igår eller förrgår. Därfär är det nog smart att blogga lite då och då, så jag får träna upp minnet. Det vore ju ändå sjukt trist om jag inte skulle minnas mitt liv liksom... 

Så, vad gjorde vi i onsdags? Tänk, tänk, tänk. Jo, men vi var i bobygda och hälsade på barnens farmor och farfar. Blev bjudna på mat, eller ja det var ju jag som fick laga den, men skönt ändå att komma iväg hemifrån en stund. Elsa blev väldigt förtjust i sin farfar och öppnade sitt hjärta för honom. Oj vad hon pratade! Kanske gick hon igenom sina förlossningsminnen eller berättade om sina framtidsplaner. Vad vet jag. Trevligt verkade dom ha det iallafall. Efter en glassefterrätt tackade vi för oss och rullade hemåt i mörkret. Ja, det var nästan kväll när vi kom hem. Då blev der direkt hopp in i duschen för mig och barnen. Mattias åkte på innebandy en sväng, sedan kom han hem lagom till sängdags! 

Igår hade vi torsdagen på besök. Vad gjorde vi då tro? Städtorsdag... Rev av sängkläderna, vädrade täcken/kuddar, tvättade madrasskydd, vek tvätt, tvättade mer, dammade, städade toaletten, dammsög och bäddade rent i allas sängar. En såndär långstädning som tog hela dagen med lite små pauser. Mamma kom bland annat hit efter lunch och fikade med oss. Vi hade lite god pepparkakspaj sedan julafton i frysen, så det åt vi med vaniljglass. Mmm! Edwin följde sedan med sin mormor hem en sväng medan vi andra städade klart här hemma. 

På eftermiddagen hoppade vi in i bilen med siktet inställt på Strömsbruk. Men det blev några stopp först... Hämta Edwin, köpa glamourös korvmiddag på ok/q8, hämta paket  på ica håsta och sedan köra en omväg genom rogsta för att hämta en åkpåse/overall som jag köpt av en tjej. Men till slut kom vi äntligen fram och blev bjudna på gott fika som Elias och Ida bakat. Mums! Sedan lekte barnen bra och vi vuxna kunde ta det lugnt i soffan. Mysigt med lite bebisprat och kalasplaner! 💕

När vi kom hem var klockan mycket och alla tre barnen var trötta. Det blev kvällsfika och hopp i säng. Elias hade dock svårt att komma till ro, så han blev vaken lääänge och såg en liten stund på hockey med oss vuxna. Edwin har blivit superduktig på att somna själv i sin säng och Elsa slog på stort ikväll/inatt och överraskade oss rejält. Jag provade nämligen en ny nattningsmetod... I vanliga fall har jag liggammat henne till sömns i våran säng, men hennes sömn har ju varit sisådär den senaste tiden. Hon vaknar var och varannan timme och vill gärna sova med mammas tutte i munnen. Men nu provade jag att amma henne i soffan, och sedan lägga ner henne i korgsängen. Som hon adrig har sovit i typ. Hon låg där med sin napp och snuttis, jag nynnade på några godnattvisor och vips så sov hon! Hon vaknade inte en endaste gång under kvällen och sov nonstop till 05:00 ungefär! Då fick hon komma till våran säng och liggamma, sedan sov hon till 08:00. Tänkte att det var dags att kliva upp då, men nej, då somnade hon om och sov till 09:30-tiden. Ja tack gumman, det vore en fin rutin.

När jag och Elsa klev upp imorse var såklart grabbarna redan vakna sedan länge. Dom var i full färd med att spela tv-spel. Själv fick jag ett ryck (efter två koppar rivet kaffe) och plockade bort julen. Med gott samvete. Att jag har julen kvar till den 5 januari är ett sjujäkla rekord. Men granen är jag så illa tvungen att ha kvar någon dag till... Ja, skulle jag prompt  ha in gran nr 2 så ska den fan stå kvar in i det längsta. Jaja, skönt att ordningen näääästan är återställd då. 

Till lunch stekte Mattias rosa pannkakor till barnens förtjusning, sedan skjutsade han Elias till en kompis. Ja, äntligen blev det lek med Petter! Gamla dagisbästisen som han saknar... Dom hade lekt ute hur länge som helst, sedan hade dom varit inne och fikat/lekt en stund. Under tiden Elias var där tog Mattias och Edwin en skotertur. Härligt! Elsa tajmade precis in en tupplur, så jag blev helt plötsligt alldeles ensam. Lugnt och tyst soffhäng innan middagen skulle påbörjas...

Medan jag lagade mat åkte Mattias och hämtade ut Elsas nya vagn, handlade och hämade Elias hos Petter. Till middag idag blev det en god kasslergratäng med ris och sallad. Tänka sig att det gick hem hos både barnen! 

Kvällens fredagsmys blev lite extra mysigt. Vi packade badkläder och åkte till mamma och pappa. Utebad i kalla vintern. Varmt och gosigt i vattnen, kallt och friskt i luften. Sååå härligt. Ja, vi kastade oss till och med i snön allihopa. Burr! Sedan när vi var nyduschade myste vi ner oss i soffan med chips och godis framför en film. Elsa trivdes bra hos mormor och morfar hon med. I mammas 27 år gamla kläder som hon fick byta om till efter en lite kräkfest. Så gullig så! 

Kvällen här hemma har gått åt till att montera den nya vagnen, kvällsfika och natta barn. Elsa somnade åter igen i sin säng och likaså Edwin. Men åter igen har Elias jobbigt att somna. Han som alltid somnat på två röda hemma hos oss annars. Nu är han ledsen, vill att man sitter hos honom tills han somnar. Då har Mattias först läst sagor för barnen från hallen, tills Edwin somnar. Sedan när man tror att även Elias sover och går ner, så hör man efter en halvtimme (eller ibland mer) att han ligger och grinar där uppe. Säger att han saknar mamma och inte kan sova därför. Så börjar man om proceduren och hör till och med hur han snarkar. Men det är som att han sover på nålar, efter bara tio minuter var han vaken igen och ville komma ner. Igår var han vaken till 00-tiden och idag till 23:30 ungefär. Galet, för han är verkligen trött. Men han kan liksom inte slappna av. Mycket som händer i både knopp och kropp för honom nu... Många förändringar på kort tid. Hoppas det vänder snart och att han får ro i kroppen för vi är inte vana denna kvällsledsna killen! ❥

Snart ska jag krypa ner i sängen jag med. Det här med barns sömn är ett spännande lotteri, bara för att Elsa sov bra natten som var finns det inget som säger att kommande natt blir lika bra. Sånt vet man ju. Men hoppas kan man! 
(null)

(null)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0