en ny vecka... 💎

En ny vecka har dragit igĂ„ng, och julledigheten kĂ€nns vĂ€ldigt lĂ„ngt borta nu. Vardagen Ă€r hĂ€r pĂ„ riktigt. Är dock glad att jag Ă€r mammaledig, för just den hĂ€r perioden som kommer nu, mellan februari och april, Ă€r sjukt trĂ„kig och jobbig tycker jag. Men lite ljusare kĂ€nns det nĂ€r man fĂ„r vara ledig med sina Ă€lskade barn! 

MĂ„ndagen kickade storgrabbarna igĂ„ng tidigt, dags för jobb och förskoleklass. Edwin, Elsa och jag tog sovmorgon. Ja, mina smĂ„ skitungar var vaken en stund inatt med. Men jag kan inte lĂ„ta bli att tycka att det Ă€r liiiiite mysigt att ligga och smĂ„prata med Edwin i sĂ€ngen samtidigt som Elsa gosar med sin snuttis och tittar storögt pĂ„ oss... Och efter ett tag snarkade vi alla tre igen. Men en sovmorgon var behövlig för oss alla! 

Förmiddagen gick Ă„t till att tvĂ€tta, vika tvĂ€tt och leka med Carro och Elwira som kom hit. Trevligt med lite kaffe och skitsnack. Sedan hann vi Ă€ven Ă€ta lunch innan vi vinkade hejdĂ„... 

NĂ€r det var dags att hĂ€mta Elias pĂ„ skolan kom min kĂ€ra mamma hit, sĂ„ jag kunde lĂ€mna Edwin och Elsa med henne. Skönt att slippa slĂ€pa ut lillan i snövĂ€dret. Elias och jag passade pĂ„ att Ă„ka till Jula och Rusta en snabbis med, lite nödvĂ€ndigheter skulle handlas. Elias valde ut tvĂ„ grejer för sina presentpengar, men var noga med att spara litegrann till en annan grej han vill köpa. 

Eftermiddagen gick Ă„t till att laga middag och underhĂ„lla barnen. Det blev ungsfalukorv med potatis och morötter, en vardagsklassiker som gĂ„r hem hos alla i familjen! Sedan jobbade jag vidare i tvĂ€ttstugan. Gjorde nĂ„got sĂ„ ovanligt som att ta reda pĂ„ den torra tvĂ€tten i torktumlaren direkt nĂ€r den hade gĂ„tt klart. Annars brukar den fĂ„ ligga till sig i nĂ„gon dag... Men jises sĂ„ skönt att fĂ„ vika undan allt pĂ„ en gĂ„ng. Ordning och reda. 

PĂ„ kvĂ€llskvisten klĂ€dde grabbligan pĂ„ sig och gick ut en svĂ€ng. En tur med skotern i mörkret och lite snöbollskrig. Sedan kom dom in alldeles rödblommiga lagom till kvĂ€llsfikat. Elsa och jag hade det mysigt inomhus. Vi slumrade till och med en stund, tĂ€tt intill varandra. Mys... Resten av kvĂ€llen gick Ă„t till att duscha, natta barn och hĂ€nga i soffan! 

Idag vaknade vi upp till en vit och solig tisdag. Fina vinterdagar gör att det blir lite enklare att kliva upp... Ganska direkt efter kaffe och frukost klĂ€dde vi pĂ„ oss och gick ut. Edwin hjĂ€lpte mig att skotta medan Elsa sov i vagnen. En skön stund i friskluften! ❄

VĂ€l inne igen blev det lite tv-mys i soffan i vĂ€ntan pĂ„ lunchen. Och sotaren. Dags för brandkontroll. Kamin och skorsten blev godkĂ€nd sĂ„ det Ă€r bara att elda pĂ„ som bara den! 

Efter att sotaren varit hĂ€r Ă„kte sĂ„klart dammsugaren fram. Finns det sotare som tar av sig skorna nĂ€r dom gĂ„r in? Tror inte det. Men skottat fram till stegen ska dom ha... NĂ„ja, huset behövde Ă€ndĂ„ dammsugas och jag var smart och vĂ€ntade tills efter detta besök. NĂ€r jag var klar sjönk jag ner i soffan efter att ha lagt Elsa och vinkat hejdĂ„ till Edwin. Han skulle minsann fĂ„ följa med Tom till stan och fika. En del av sina julklappspengar tog han med sig ocksĂ„, lillgubben... Elias blev hĂ€mtad av min mamma pĂ„ skolan, det hade dom minsann bestĂ€mt igĂ„r. Mysigt tycker Elias! 

NĂ€r det var alldeles tyst och lugnt hĂ€r passade jag pĂ„ att klura och rita pĂ„ nĂ€sta renovering. Vi hĂ„ller pĂ„ att söka bygglov, för att göra om inglasade altanen till Elsas rum. Tror det Ă€r det bĂ€sta alternativet faktiskt... SpĂ€nnande! Men vips var klockan middagsdags och grabbarna trillade in hĂ€r hemma, en efter en. Edwin hade köpt fyra nya Blixtenbilar till sin samling, nöjd lilleman... Till middag blev det "pappas fisk" (regnbĂ„ge) med potatis, sĂ„s och blomkĂ„l. Gott gott gott. Och Ă€ntligen har Edwin börjat gilla den fisken med. Efter maten röjdes det undan i köket och vi vinkade hejdĂ„ till Mattias som skulle spela hockeybockey. Elias hade tur och fick följa med och heja pĂ„ pappsen tillsammans med Tom. Nöjd kille. Men Edwin var rĂ€tt nöjd han med, vi lyxade nĂ€mligen till det med glass framföt hockeyn. Mmm! 

Elsa var trött ikvĂ€ll dĂ„ hon varit vaken enda sen 16:00 fram till lĂ€ggdags (nĂ€stan fyra timmar i streck vilket Ă€r rekord). Hon fick iallafall ta ett bad och vĂ€dra rumpan lite innan lĂ€ggdags, sedan somnade hon som en stock. 

NĂ€r Ă€ven grabbarna somnat blev det vuxenkvĂ€ll i soffan. KvĂ€llsfika och tv. Men nu Ă€r det dags att sova... Trötta ögon hos den hĂ€r morsan!
(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0