en fin helg... ❄️

Helgen börjar lida mot sitt slut och vi har haft det riktigt mysigt. En väldigt vacker vinterhelg. För när solen lyser och snön glittrar, då är det fantastiskt med den här årstiden!

Fredagen spenderade vi i myskläder. Barnen fick matcha varandra i skönaste plaggen från mini rodini. Vi startade lugnt och skönt med sovmorgon, grötfrukost, en brasa och lite film. Men sedan blev det "skärmförbud" några timmar, och oj vad det sätter igång fantasin hos grabbarna. Då leks det uppe på rummen och peppar, peppar - den här helgen har dom varit riktigt bra kompisar. Bröderna bus... 

Efter lunch kom mamma hit och drack lite kaffe. Sedan kom även pappa hit innan dom tog med sig Elias på äventyr. Restaurangbesök för att fira 7-åringen! Han var väldigt taggad och hade på förhand bestämt sig för att det skulle beställas en godan köttbit. 

Min lillebror kom även hit och hjälpte oss att renovera låskistorna till nästan alla dörrar. Dörren till vårt sovrum har knappt gått att stänga, handtaget har bara hängt liksom, men nu är det fixat. En sisådär 2 år senare... Haha. Äntligen fick man utnyttja att man har en låssmed som bror! 

Vad åt vi andra medan Elias var och lyxade till det på Route 84 då? Vi ville inte vara sämre vi heller, så det blev pizza... Faaaaast nog äter man hellre en god köttbit va? Elias var iallafall supernöjd och mätt när han kom tillbaka. Han hade njutit av både lugnet och maten. En hel vuxenportion åt han, så jag tror kockarna får toppbetyg av honom! Mamma och pappa stannade en stund hos oss. Brorsan höll fortfarande på med dörrarna så det var fullt hus! Elsa myste med mormor och morfar: ett mysigt bad. Älskar nybadade bebisar i pyjamas!

Till fredagsmys blev det popcorn, choklad och memory. Väldigt mysigt, tills en viss liten dam blev övertrött och hungrig. Den minst trevliga kombon jag känner till just nu... Till slut somnade hon, och pojkarna likaså. Vuxenkväll i soffan! 👌🏼

Lördagen till ära var det pappans tur att få sovmorgon. Jag smög upp med Edwin som vaknade först, vi tog med oss täcke och myste i soffan. Slumrade till några gånger med, och vips var även Elias vaken. Kokade kaffe, gjorde iordning gröt till grabbarna och sedan hörde vi att Elsa vaknat inne i sovrummet. VARJE morgon släpper Elias och Edwin allt dom håller på med så fort dom hör att Elsa vaknar, för att rusa in till sovrummet och pussa henne godmorgon. Det märks verkligen att dom saknat henne sedan kvällen innan, och att dom blir genuint lycklig när dom får se hennes nyvakna leende med tillhörande morgonkaluffs. Och Elsa lyser såklart upp som en sol. Fantastiskt att se, blir alldeles varm i hjärtat. 

Efter grötfrukost och påklädning röjde vi undan i köket, bäddade sängarna och klädde på oss varma kläder för att trotsa kylen. Det var -12 grader men det överlever man väl... Stoppade ner Elsa i vagnen, varmt och gosigt, och så tog vi en promenad. Grabbarna fick vara på gården och busa med pappsen. Jag och Elsa tog rundan runt Utnäs, fantastiskt vinteväder! Men efter halva vägen vaknade Elsa. Tänkte att det skulle bli en fasansfull sträcka med skrik och grin. Men jag fällde upp luckan i sufletten så fick hon ligga och titta på himlen och alla höga träd vi passerade. Det var spännande! Hon låg helt tyst och tittade tills vi kom hem. Men precis när jag svängde i på gården så somnade hon igen, haha. Så vi stannade ute en stund till, jag tittade på grabbarna som åkte skoter en stund. Sedan gick jag in och gjorde lunch. Hann bli klar lagomt till att Elsa vaknade.

Eftermiddagen blev lugn, kände mig sjukt trött. Lämnade över middagsansvaret till Mattias medan jag la mig framför elden med Elsa. Hade sån tur att det blev älgentrecot med goda tillbehör. Stekta färskchampinjoner och stekta tomater - mums! 

Vi tittade även på Brynäs och hyrde den nya Cars-filmen. Bra enligt barnen! Och mysigt med en varsin skål smågodis till. Men efter filmen blev det skärmstopp igen. Klockan var då runt 19-tiden och barnen började klura på vad som vore roligt att hitta på innan läggdags... Det blev innebandy, fast ute! På med varma kläder, sedan spelades det matcher ute vid förrådet/i garaget med pappsen. Perfekt att få lite friskluft och springa av sig lite innan läggdags! Jag och Elsa höll oss inne. Vädrade rumpan framför brasan. Iallafall Elsa. Sedan blev det kvällsfika och hopp i säng när grabbarna kom in! 

Söndag idag och en lugn förmiddag hemma. Körde två maskiner tvätt och röjde lite i köket efter grötfrukosten. Älskar att barnen snöat in sig på havregrynsgröt, bästa frukosten! Och sååå gott med rivet äpple och kanel på... 

Efter lunchen packade vi in hela familjen + varma kläde och pulkor i bilen. Mot barnens farmor och farfar i bobygda! Där fanns det stora snöhögar att busa i minsann. För Elsa blev det pulkapremiär! Hon fick en fin rosa pulka i julklapp av mormor och morfar. Hon rörde inte en min, men hon verkade ändå tycka att det var spännande. Tittade sig omkring och gärna mot storebrödernas håll där dom klättrade och busade i snöhögar. Till slut blev hon så röd om näsan så vi gick in till farmor och farfar och myste istället. Elias och Edwin fortsatte att vara ute enda tills middagen var klar. 

Efter mat och glassefterrätt packade vi ihop oss och åkte hemåt. Berättade Bellmanhistorier för barnen i bilen, vet inte om dom fattade poängen direkt, men dom skrattad och ville höra mer. Haha.

Väl hemma blev det hopp i dusch för samtliga familjemedlemmar. Elsa fick dock bada. Rena, fina och mysiga blev det sedan filmtajm. Nya Blixtenfilmen igen. Även lite lek och spel. Elsa fick äta gröt, sedan var hon supertrött och gnällig. Hon lyckades somna lagom tills att Elias mamma kom, så då fick vi dricka kaffe i lugn och ro innan dom åkte hemåt. Nästa gång Elias kommer till oss vankas det kompiskalas, något han ser fram emot! 

Kvällen här hemma blev lugn. Elsa låg framför brasan med rumpan i vädret medan jag och Edwin målade. Vi tillverkade ett eget memory som vi sedan provspelade med pappsen innan läggdags. När barnen sussade sött tittade vi vuxna på ett nytt avsnitt av spökjakt på youtube med lite gott kvällsfika. Men snart blir det hopp i säng. Ska nämligen in på ett mötw med chefen imorgon! 

(null)

(null)

(null)

(null)







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0