7-årskalaset... ⚽️

Helgen lider mot sitt slut och vi kan sammanfatta den som lugn och vilsam. Det har inte blivit mycket gjort, mest mys och godis... Därför var det extra roligt att tagga igång för dagens 7-årskalas. Elias fotbollskalas! 

Morgonen började lugnt. Elsa sov enda till 10:00 (från 20:00 kvällen innan, med matpause såklart) så vi kunde dona och förberede inför kalaset i lugn och ro. Duscha, blåsa upp ballonger, ta fram fika och såklart hämta hem dagens huvudperson. Mattias hämtade honom och på hemvägen köpte dom med sig hamburgare till lunch! Vi skyndade oss att äta, sedan kom mamma och pappa med en tårtbotten som dom varit snäll och bakat. 

Årets tårta blev för första gången ett hemmabygge. Sorry Dackås... Vi pysslade ihop en fotbollsplan med karamellfärg och vita chokladknappar. Med flaggor, boll och mål blev det ju alla tiders. Elias var nöjd över vårt konstverk. Och god var den, det är ju det viktigaste. 

Till slut var huset fullt och kalaset kunde börja. Först blev det fotbollsmatch i köket. Real madrid mot Barcelona. Fast målvakten var från Inter. Ja, det kom en salig blandning av fotbollsspelare från hela världen! Till och med Iggesund var representerade. Haha, älskar att alla går all in. Barnen uppskattar det sååå mycket. Vi ställde upp och knäppte ett lagfoto med, ett fint minne för Elias från hans 7-årskalas! ⚽️

Efter en stund behövde alla svettiga fotbollsspelare fylla på med fika i magarna. Först blev det skönsång och hipp hipp hurra. Sedan högg vi in! Elsa och jag passade på att amma medans, sedan var hon nöjd resten av kalaset. 

När alla var mätta och belåtna ville 7-åringen hugga in på pakethögen. Lycklig kille som fick så mycket fina saker! Ska försöka komma ihåg allt... Av oss fick han Lego juniors Blixten mcqueen, Pokemonbox, Transformer 3-i-1, Pyjamashjältegubbe, Fifa-kort och en stjärnkikare. Bonusmormor/morfar hade köpt ett stort hockeyspel, en snygg brynäsmössa och Lego. Farmor och farfar: Starwars lego/gubbe och pengar. Av "gammeln" Anny fick han ett stort skrivbordsunderlägg med världskartan på. Britt och Olle: pengar. Familjen Hellberg kom passande nog med Superman-fotbollsbenskydd och en stor kakform som var en fotboll. Nu blir det baka av! Även Mattias och Frida följde fotbollstemat och kom med ett fotbollsspel. Elias var verkligen nöjd över allt och tackade så hjärtligt. Det enda var att han fick lika Pokemonbox som han fått hos sin mamma, så den ska vi byta ut imorgon efter skolan. 

Elias hade även kommit på en grej som han så gärna ville överraska Edwin med. Såå fint av honom. Så han gav sin lillebror ett paket med dom "nya" Babblarna. Edwin har en period när han är helt galen i dom igen, så gissa om lyckan blev total? Glädjetjut deluxe. Tror även Elias kände sig glad över Edwins reaktion, väldigt fint att se! ❤️

När alla gäster åkt hem blev vi trötta. Mattias gjorde middag och sedan hade vi en ivrig kille som ville titta på alla nya saker. Bygga ihop. Provspela. Han sa även flera gånger under kvällen att det varit en superrolig dag, så det känns bra. Fina Elias! Storkillen. 

Elsa slocknade redan vid 19:30-tiden. Rekordtidigt för henne, men det kanske är dags att börja få till lite bättre rutiner? Att sova till 10:00 funkar inte i all framtid lilla gumman, även om det är skönt såklart. Men tidiga kvällar är inte dumt det heller... Grabbarna däremot hade lite svårare att varva ner. Elias var återigen lite ledsen. Har läst om en separationsfas som brukar vara vanlig vid 6-7 år, och då kan just insomnandet på kvällarna vara jobbiga. Så jag antar att det är det som spökar. Men ungefär 20:45 så snarkade han så det är väl okej ändå. Edwin höll ut en kvart längre sedan var även han i drömmarnas värld. Godnatt alla skatterna! ✨

Nu är det vuxenkväll i soffan. Imorgon börjar vardagen så sakteliga smyga sig på. Mattias är fortfarande ledig, men Elias ska ju till skolan som vanligt. Något han längtar till, trots att vi andra är lediga. Vilken kille! Underbart att han trivs så bra.... 

(null)

(null)

(null)







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0