alla hjärtans dag... ❤️

Onsdagen är här och snart över. Vilken innebär att Februaris enda två höjdpunkter är avverkade... Fettisdagen och alla hjärtans dag. Inte för att det är mina favoritdagar heller precis, men det lyser ju upp en annars sååå trist månad. Jag menar, semlor och alla hjärtans dag-choklad. Vem blir inte glad av det? 

Tisdagen innebar semlor i mängder. Nejdå. Vi nöjde oss med en varsin. Men det kaaaan hända att jag åt lite av Edwins rester med. Typ halva... Men är det fettisdag så är det. Vad gjorde vi annars då? Myste i soffan, kollade när Stina Nilsson tog os-guld, hämtade Elias på skolan och lagom till kvällen blev hela familjen samlad när Mattias hämtade Edwin som ju sovit hos Tom och sedan lekt hos gammelmormor hela dagen. Många timmar borta alltså... Lite nyttigt ändå att få sakna varandra när vi allt som oftast hänger ihop hela dagarna. Min stora lilla kille. Jag smet även iväg till stan innan affärerna stängde. På jakt efter 70-årspresent till mormor och en present till Elias kompis Elin som han ska till på söndag. Mission completed! 

Onsdagen visade sig bli en fin hjärtedag. Vaknade upp brevid min dotter som alltid ler sitt gosiga leende direkt när hon vaknar. Sedan kommer Edwins nerspringades samtidigt som han sjunger "Elsa-liiiiiiiii" (melodi: sommarnatt. Fråga mig inte varifrån denna lilla sång kommer men den sjungs ungefär 47 gånger per dag) och pussar henne hundra gånger. Bästa uppvaket every day! 

Dagens humör: trött men ändå lycklig. Vissa dagar kommer jag på hur tacksam jag är för det liv jag lever. Barnen, kärleken, huset, vänner, familj och allt. 

Dagen hjälte: är såklart Elias som var hos tandläkaren med pappsen klockan 07:45 imorse och lagade en tand. Helt utan bedövning. Tydligen var det lite läskigt i början, men sedan hade allt gått bra. När lagningen var klar frågade en förvånad Elias vart borren var, skulle den inte användas? Tror hans käre far hade lurat honom att tandläkaren hade en slagborr eller liknade att laga hålet med. Inte undra på att pöjken var nervös... Men efteråt var han nöjd. Han fick vara ledig från skolan hela dagen sen, mysigt tyckte vi här hemma! 

Dagens kaffegäst: det var på tiden att Carro kom hit och snackade lite skit. Trevligt värre!

Dagens väder: strålande sol och en minusgrad mitt på dagen. Grabbarna lekte ute en stund innan lunch medan jag skottade och Elsa sov i vagnen. Fler sånnahär vinterdagar tack. 

Dagens mammanjutning: var helt klart på tidiga eftermiddagen när jag fick dona ostört i köket. Elsa drog till med en långsovning på 2 timmar. Elias och Edwin var ute själva i 1,5 timme och lekte så otroligt bra. Hallelujah... Lagade middag, hängde/vek tvätt, vilade lite i soffan och bara njöt av tystnaden. 

Dagens middag: idag ville vi ju äta något lite extra gott såhär på alla hjärtans dag. Men det är klurigt när "extra gott" ska passa fyra stycken individer. En vill si och en vill så. Men älgbiffar med potatis och kantarellsås gillar alla, så det fick det bli dagen till ära. 

Dagens bravo: jag tvingade barnen att städa deras rum. Att hota med dammsugaren är väldigt effektivt, tips! Men för att det inte ska bli ett tomt hot var jag ju så illa tvungen att dra fram dammsugaren med. Men ja, det behövdes verkligen. Kom in i ett litet flow och fick förutom rena golv, fräscha toaletter. 

Dagens mys: blev såklart middagen och sedan alla överaskninar som trollades fram. Kärlek ska man såklart ge varje dag, men en liten uppskattning på hjärte-dagen är ju mysigt. Klassiska gelehjärtan till efterrätt. Mattias fick sin favoritwhisky av mig. Elias fick ett nytt lag till sitt bordshockeyspel (HV71) och fotbollskort. Elsa fick en gullig kudde. Edwin fick en liten nerfpistol. Och jag blev överraskad med 10 röda rosor, trisslott och den nya marabouchokladen coco, som jag velat prova. Han känner mig, min kära! 

Dagens sista timmar: hänger i soffan och tittar på teve med min andre hälft. Elsa tvärslockande redan klockan 19:20 och grabbarna en timme senare. Ska snart hoppa i säng vi med, och ladda för en ny dag! 

(null)
(null)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0