livet just nu... 🍀

Dagarna gĂ„r och vi lever i vĂ„r lilla bebisbubbla hĂ€r hemma. Elsa har blivit fem dagar gammal och gör vĂ€l inte sĂ„ mycket mer Ă€n att Ă€ta, sova och skita... Hon Ă€r inte vaken mĂ„nga stunder under dagen, men nĂ€r hon vĂ€l Ă€r det sĂ„ ser hon sĂ„ lugn och fundersam ut. 


Edwin har vÀlkomnat lillasyster vÀl, vill gÀrna pussa och gosa, men det Àr fortfarande mÄnga kÀnslor runt omkring för honom... Det hÀr med att mamma mÄste göra si och sÄ Àr inte populÀrt. Han har inte sjÀlv uttryckt att han kÀnner avundsjuka, men det mÀrks lite. Vi gör vÄrt bÀsta, men det svÄra med att vara mamma Àr att man inte kan lÀmna över amningen till nÄgon annan. Tur att Edwin har vÀrldens bÀsta pappa!

Även om det sĂ„klart Ă€r mysigt att vara hemma allihopa med vĂ„r nya lilla familjemedlem sĂ„ Ă€r jag sĂ„ galet trött. RĂ€tt som det Ă€r sprutar tĂ„rarna och jag Ă€r ledsen för typ ingenting. Sekunden efterĂ„t blir jag alldeles varm i hjĂ€rtat nĂ€r jag kommer pĂ„ att bĂ„de Edwin och Elsa har legat i min mage. Dom Ă€r liksom mina, jag har varit med och skapat dom, och kĂ€rleken fullkomligt exploderar. SĂ„ dĂ„ börjar jag kanske grĂ„ta pga det ocksĂ„ ju. För hur ska jag kunna skydda dem livet ut? Ja ni hör ju...  Jag Ă€r ett vandrande hormonvrak med alla kĂ€nslor utanpĂ„ just nu. 

I kroppen mĂ„r jag okej. Jag har dock inte varit utanför dörren mĂ„nga gĂ„nger sedan vi kom hem, sĂ„ jag börjar kĂ€nna mig lite instĂ€ngd. Men det hĂ€r med att vara hemma utan krav Ă€r nog precis vad jag behöver nu... Jag har dragits med en del hemska eftervĂ€rkar, har stundtals ont i svanken, har pĂ„sar under ögonen, nĂ„got stygn mellan benen och nĂ€stan söndersugna bröstvĂ„rtor. Men det hör ju liksom till, minns jag frĂ„n förra gĂ„ngen. SĂ„nt som alla supermorsor gĂ„r igenom och klara galant! đŸ’ȘđŸŒ

Amningen verkar det dĂ„ inte vara nĂ„gra problem med. Vi var pĂ„ Ă„terbesök pĂ„ BB i tisdags med "lilla" donnan vĂ„ran. Hon fick en godkĂ€nt-stĂ€mpel i rumpan och alla hĂ€pnades över hur lite hon gĂ„tt ner i vikt. Tio procent Ă€r okej, alltsĂ„ 420 gram för hennes del. Men eftersom hon Ă€r "tung för tiden" sĂ„ Ă€r det vanligt att dom gĂ„r ner Ă€nnu mer i början. Men inte Elsa inte. Hon hade bara gĂ„tt ner 80 gram sedan hon föddes. Tror visst jag har grĂ€dde i boobsen den hĂ€r gĂ„ngen! 

Vi fick Ă€ven gĂ„ igenom förlossningsjournalen, och jĂ€klar anamma - dĂ€r gick det undan. Kurvan för öppningsskedet gick spikrakt uppĂ„t och barnmorskan vĂ€nde sig till Mattias och sa "förstĂ„ hur fruktansvĂ€rt ont det hĂ€r mĂ„ste ha gjort, vilken superkvinna du har"... Och ja, Ă€r det nĂ„gon gĂ„ng man kĂ€nner sig som en superkvinna sĂ„ Ă€r det efter en förlossning. Hur mycket man Ă€n vill ge upp och bara lĂ„ta smĂ€rtan vinna, sĂ„ tar man i lite extra och hĂ„ller ut. SĂ„ jĂ€kla coolt hur allt fungerar! 

HĂ€r hemma gör vi inga större ryck den hĂ€r veckan. Har inte ens dammsugit (eller tvingat Mattias till det) Ă€nnu. Det blir mest smĂ„ projekt hĂ€r och dĂ€r. TvĂ€ttar nĂ„gra maskiner tvĂ€tt, plockar lite hĂ€r och donar lite dĂ€r... Fast igĂ„r fick vi faktiskt hem vĂ„r garderob som vi bestĂ€llt frĂ„n IKEA. Mattias började genast att bygga, och vips stod den fĂ€rdig i vĂ„rt sovrum. Blev sĂ„Ă„Ă„ bra. 

SĂ„ gissa vad jag gjorde pĂ„ kvĂ€llen? Först skickade jag ivĂ€g Mattias pĂ„ lite fiske, det var han vĂ€rd. VĂ€rldens bĂ€sta pappa... Sedan tog jag med mig bĂ„de Edwin och Elsa upp pĂ„ övervĂ„ningen och rensade ur min och Mattias garderober. Verkligen rensade. Det blev tvĂ„ stora sopsĂ€cker som ska slĂ€ngas. En sopsĂ€ck med mina klĂ€der som jag lyckades sĂ€lja pĂ„ Facebook för 300 kronor. Och en stor pĂ„se med gravidklĂ€der som jag ocksĂ„ sĂ„lde för 300 kronor. SĂ„ fantastiskt skönt... Massor av skit bort, och 600 kronor in pĂ„ kontot. Flyttade sedan ner alla vĂ„ra klĂ€der till garderoben nere. Och tĂ€nka sig, det fick plats. Ordning och reda! đŸ‘ŒđŸŒ

Idag har vi Torsdagen pĂ„ besök. Jag och Elsa inledde med sovmorgon. Hon sover förvisso rĂ€tt bra pĂ„ nĂ€tterna (peppar peppar) men en annan fĂ„r ingen direkt djupsömn mellan amning och blöjbyten. SĂ„ dĂ„ fĂ„r jag passa pĂ„ nĂ€r hon somnar om efter morgonamningen. Edwin och Mattias gick upp och förberedde för dagens utflykt. Ja, idag vankades det far- och sonmys. Mot Himlabadet.... Gissa om Edwin var taggad? Det hĂ€r Ă€r han vĂ€rd, storebrorsan vĂ„ran! 

Jag och Elsa har faktiskt varit ute pĂ„ lite vi med. Med bĂ€sta gammelmormor. Vi Ă„kte till Dollar och fyllde pĂ„ med nödvĂ€ndigheter. Sedan blev det en liten secondhand-runda. Jag hittade lite klĂ€der till ungarna och Elsa sov sig igenom hela shoppingrundan. Sedan föreslog mormor att vi skulle köpa med oss pizza hem. Bra idĂ©... đŸ™đŸŒ

Nu Ă€r det vila som gĂ€ller resten av dagen. VĂ€ntar hem grabbarna frĂ„n Sundsvall, sedan Ă€r det ju faktiskt BrynĂ€s pĂ„ teven ikvĂ€ll. Extra mysigt. Imorgon kommer Ă€ven vĂ„r bvc-sköterska pĂ„ hembesök, ska bli spĂ€nnande att se vad fröken prupp vĂ€ger! Vill Ă€ven tacka alla underbara mĂ€nniskor vi har i vĂ„r nĂ€rhet som gratulerat oss, hĂ€lsat pĂ„ och kommit med presenter. Det vĂ€rmer! ❀




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0