heja heja heja... đŸ’ȘđŸŒ

Vilken super-onsdag vi har haft hĂ€r hemma, har verkligen fĂ„tt massor gjort... FĂ„r nog tacka min kĂ€ra sambo för det, som Ă€nnu en gĂ„ng klev upp tidigt med grabbarna och skjutsade till skolan, medan jag och lillan tog sovmorgon. Han Ă€r underbar! Hur tusan ska det gĂ„ nĂ€r jag Ă€r tvungen att kliva upp sjĂ€lv och fixa iordning alla tre barnen innan jag skjutsar Elias till skolan? 😅


NĂ€r Mattias och Edwin hade vinkat hejdĂ„ till storebrorsan Ă„kte dom till stan och hyrde en slĂ€pvagn. SĂ„ direkt efter frukosten började vi att jobba hĂ€r hemma! Grabbarna fyllde slĂ€pvagnen med all skit vi rensat ut frĂ„n garaget/kĂ€llaren. Vilken befrielse nĂ€r det försvinner frĂ„n gĂ„rden! 

Medan Mattias Ă„kte till soptippen började jag att röja inomhus... Elsa sov och Edwin lekte uppe i sitt rum, sĂ„ jag fick hĂ€rja pĂ„ som jag ville. Gav mig pĂ„ vĂ„ra kaos-skĂ„p i köket. Jösses amalia vad med skit som fanns dĂ€r. Fyllde EN HEL SOPSÄCK med saker som slĂ€ngdes. AlltsĂ„ en hel sopsĂ€ck, förstĂ„r inte hur det fĂ„tt plats i skĂ„pen?! 

Efter lunchen tog vi tag i nĂ€sta uppgift. NĂ„got som har legat över mig enda sedan vi flyttade hit nĂ€stan. Den omtalade "kattvinden" pĂ„ övervĂ„ningen. Ett utrymme dĂ€r vi redan vid inflytt slĂ€ngde in en massa saker och tĂ€nkte att vi gör det sen. Nu först, drygt tvĂ„ Ă„r senare, blev det "sen"... Vilket var pĂ„ tiden. Det gick inte att komma in dĂ€r. Grejer frĂ„n golv till tak. 

MEN NU... Hela utrymmet Ă€r helt tomt. Bara en ynka liten kista kvar dĂ€r inne. Vi lyckades fylla Ă€nnu en slĂ€pvagn som Mattias körde till soptippen. Resten av det vi ville spara bar vi ner till förrĂ„det, för taadaa - dĂ€r fanns det ju massor av plats efter mĂ„ndagens förrĂ„drensning. Ordning och reda. Var sak pĂ„ sin plats. Allt skit pĂ„ soptippen. NU ÄR DET ORDNING ÖVERALLT HÄR... AlltsĂ„, den kĂ€nslan slĂ„r nĂ€stan allt. Är verkligen inne i en rensa-ur-period nu. Det Ă€r nĂ„nting med hösten tror jag. Att slĂ€nga, rensa, organisera, fĂ„ ordning och liksom börja om pĂ„ nytt. 
 
Ja, hela dagen har alltsĂ„ gĂ„tt Ă„t till detta. Men det Ă€r det vĂ€rt. Edwin har inte haft trĂ„kigt, han gillar liksom att hjĂ€lpa till. Elsa har bara sovit och Elias har ju varit i skolan. Han hade haft gympa idag och bara haft det bra. SĂ„Ă„Ă„ underbart att han trivs! 

Eftermiddagen har sprungit ivĂ€g... Jag har gjort min kycklingspecial-gryta till middag, myst med Elsa och varit ute en stund. Barnen har lekt nere i garaget, dĂ€r trivs dom verkligen. Men efter en stund mĂ„sta Elias gĂ„ in och byta om, dags för fotbollstrĂ€ning. En taggad kille! 

Mattias och Edwin följde med Elias pĂ„ trĂ€ningen, fick precis en bild skickad till mig pĂ„ bröderna bus. Edwin skulle minsann fĂ„ vara med och spela match, sĂ„Ă„Ă„ kul för honom! Ja, sĂ„ nu Ă€r jag och Elsa ensamma och myser en stund. Guld vĂ€rt efter allt slit idag... Men snart kommer grabbligan hem igen. DĂ„ blir det dusch, kvĂ€llsfika och hopp i sĂ€ng. Mattias min slitvarg ska göra ytterligare ett uppdrag medan vi har slĂ€pvagnen hĂ€r hemma, nĂ€mligen hĂ€mta en pall med pellets. Det gĂ€ller att passa pĂ„ och att fylla upp ett fint lager inför vintern. 

En bra dag lider mot sitt slut... Alltid skönt nĂ€r man fĂ„tt mycket gjort och kĂ€nner sig nöjd. En sten har lĂ€ttat frĂ„n hjĂ€rtat efter alla utrymmen som rensats ur hĂ€r hemma. Inatt hoppas jag vi sover gott hela familjen! 🌙



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0