nationaldagen 🇾đŸ‡Ș

Hej hopp pĂ„ sjĂ€lvaste nationaldagen! TĂ€nk att vi redan har hamnat i juni mĂ„nad... SĂ„g att det dessutom Ă€r en vecka sedan jag skrev ett inlĂ€gg. Tiden gĂ„r sannerligen fort. 


NĂ„vĂ€l. Jag har sedan sist hunnit njuta av en ledig helg. Gick hem frĂ„n jobbet vid 14-tiden i fredags, efter en av de finaste arbetsdagarna pĂ„ lĂ€nge. Ibland Ă€r mitt jobb sĂ„ galet kĂ€nslosamt sĂ„ det finns inte. Blev en hel del kramar och glĂ€djetĂ„rar för oss som jobbade den förmiddagen. Vi tampas ofta med tuffa beslut, sĂ„ ett positivt besked kĂ€nns helt ofattbart. Som ett mirakel. Vilket detta verkligen var ocksĂ„, hallelujah. Var sĂ„ pass tagen av allting sĂ„ att mitt medarbetarsamtal med enhetschefen bara blev pannkaka... Men sĂ„nt Ă€r förstĂ„eligt. 

Firade hela fredagen med att köpa en ny bikini, pussas med lilleman, Ă€ta grillat till middag och sedan somnade jag helt slutkörd pĂ„ tidiga kvĂ€llen. 

Lördagen var lugn och fin. Vi började med att sjösĂ€tta bĂ„ten vĂ„ran. Edwin var taggad pĂ„ en premiĂ€rsvĂ€ng, sĂ„ vi Ă„kte sĂ„klart pĂ„ en lite bĂ„ttur. Sedan parkerade vi nere hos grannarna. Lyxigt att fĂ„ ha bĂ„ten nere pĂ„ deras brygga, sĂ„ det bara Ă€r att promenera ner nĂ€r vi vill. 

Resten av lördagen spenderade vi hos svĂ€rförĂ€ldrarna i Bobygda dĂ€r det blev bĂ„de middag och efterrĂ€tt. Brukar alltid slĂ„ mig ner med ett korsord och en kopp kaffe i lugn och ro nĂ€r jag Ă€r dĂ€r, himla skönt faktiskt. NĂ€r vi kom hem var klockan rĂ€tt mycket, men vi hann med att ta en till bĂ„ttur. Peter kom hit, sĂ„ storgrabbarna skulle sĂ„klart fiska. Jag och Edwin följde med en stund, sedan blev det en varm dusch för oss och hopp i sĂ€ng. 

Söndagen bjöd pĂ„ sovmorgon, riktigt skönt. Sedan gjorde vi oss redo för dagen och lĂ€mnade hemmet. Första stoppet blev pĂ„ Jula dĂ€r vi hittade lite smĂ„tt och gott. DĂ€refter rullade bilen mot Söderhamn... Dags att hĂ€lsa pĂ„ hos Peter och Elin! TyvĂ€rt var varken Ebbe eller Nellie dĂ€r, men Edwin fick en rolig stund Ă€ndĂ„. Massor av lek och bus. Vi blev bjudna pĂ„ grillat och hade det himla hĂ€rligt. Till och med solen kikade fram. Tusen tack för en fin dag! En dag som blev till kvĂ€ll nĂ€stan, innan vi rullade hemĂ„t. Det blev sĂ„ sent att vi inte ens kom ivĂ€g till Strömsbruk för att hĂ€mta hem Elias. Han fick helt enkelt mysa med mamsen en dav extra! 

MĂ„ndagen kickade vi igĂ„ng hĂ€r hemma med buller och brak. TvĂ€ttkorgarna svĂ€mmade över, sĂ„ det var bara att sĂ€tta igĂ„ng... Vid 10-tiden mötte vi upp Elias inne i stan, sedan fortsatte jag och grabbarna till Ica Maxi för en rejĂ€l handling. Det behövdes... NĂ€r vi kom hem igen packade vi upp, Ă„t lunch och hĂ€ngde tvĂ€tt. Sedan fick vi fikafrĂ€mmande av morbror Mattias. Finfint. Det spelades kort för fullt pĂ„ inglasade altanen nĂ€r jag vinkade hejdĂ„ för att rulla mot jobbet. Yes, ett kvĂ€llspass vĂ€ntade. Men det gick bra och vips var klockan mitt i natten och jag var hemma igen. Tur! 

Idag har vi som sagt nationaldagen hĂ€r. Trevligt att pricka in en ledig dag! Annars Ă€r det hĂ€r med röddagar och klĂ€mdagar ingenting som jag kan njuta av i mitt jobb. Det jobbas dygnet runt oavsett. Men idag hade jag som sagt turen att fĂ„ njuta av ledigheten med HELA familjen! 🍀

VĂ„ran förmiddag spenderade vi ute till sjöss. Vi packade med oss fika och barnens fiskegrejor och tuffade ivĂ€g. Solen letade sig faktiskt fram mellan molnen och vi fick en hĂ€rlig stund nĂ€r vi stannade intill en liten ö och fiskade. Dock inget napp, men vi höll humöret uppe Ă€ndĂ„. Vi race:ade ivĂ€g mot hĂ€llorna en svĂ€ng med, men efter tvĂ„ timmar började molnen att hopa sig pĂ„ himlen... Vi fikade upp det sista av fikat innan vi brummade hemöver. 

In och mysa en stund... En lĂ€tt lunch, lite kortspel pĂ„ altanen och en stunds vila i soffan. Sjön suger! Behövligt att fĂ„ ladda om lite innan vi gjorde oss kalasfina. 

Dagen till Ă€ra vĂ€ntades det lite firande för pappa/morfar som fyllde Ă„r förra veckan. Mat, fika, altanhĂ€ng, lek, fotboll och ett bad i bubbelpoolen för barnen. En underbar eftermiddag och kvĂ€ll... BĂ„de Elias och Edwin njöt i badet och av sĂ€llskapet. Skönt dessutom att fĂ„ Ă„ka hem med tvĂ„ trötta och nyduschade barn, sĂ„dĂ€r hĂ€rligt rödblommiga efter en hel dag utomhus. 

NĂ€r vi kom hem blev det en liten stunds tv-spel, kvĂ€llsgröt och sedan hopp i sĂ€ng. SjĂ€lv har jag precis duschat och plockat lite hĂ€r hemma. Njuter av en lugn och fridfull kvĂ€ll. Det doftar dessutom ljuvligt i hela huset av bĂ„de liljekonvaljer och syrener. Juni mĂ„nad Ă€r sannerligen en vacker tid... 

Imorgon vĂ€ntar ett försenat APT för min del. Är egentligen ledig, men det kĂ€nns OK att Ă„ka in nĂ„gra timmar medan barnen fĂ„r vara hos (bonus)mormor och leka. Sedan kör jag pĂ„ tills pĂ„ söndag typ, men dĂ€refter kommet lediga go-veckan! đŸ™đŸŒ



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0