lite sommar tack... ☘️

Dagarna går och livet rullar på. Vi har redan torsdagen på besök, det som nyss var helg? Nåväl. Denna vecka inleddes med "jobb" på Furuvik. Jo, ibland är mitt jobb fantastiskt lyxigt. Nu åkte jag och en kollega till Furuvik med fem ungdomar och hade en riktig toppendag. Bjuden på allt samtidigt som jag tjänade pengar och fick fyra timmars övertid. Men dessa ljusa och roliga dagar behövs, för ibland är allt sååå jobbigt och orättvist i vårt yrke. Så man kan nästan säga att det jämnar ut sig... 😉


Tisdagen var däremot inte lika glassig. Då var det kontorsjobb mellan 8-17 som gällde. Massor av mötet och grejer att fixa. Men tiden gick ju, och vips fick jag åka hem till familjen. Köpte kebab och hamburgare för att fira lillemans sommarlov. Nu är han ledig hela sommaren! 🌞🍓🌸🐝

Igår hade vi en riktigt myspysdag med mormor och gammelmormor. Först lite rea-shopping på Mio. Hittade massor av fint och lyxade till det med 12 nya glas, gardiner till nya sovrummet och fina bäddset. Nöjda och glada fortsatte vi mot Designboden i Vij. Ett litet paradis... Där tittade vi på djuren, lunchade gott och kollade på allt fint som fanns att köpa. En fin utflykt med strålande sol. Innan vi skulle åka hem blev vi även inbjuden på fika till Tom och hans tjej, i deras nya lägenhet. Passade ju perfekt att köpa med sig en liten inflyttningspresent från Designboden! 🐞

Eftermiddagen gick i ett kör här hemma. Skulle hinna förbereda middag och göra mig redo för nattjobb. Men det gick fint. Pussade grabbarna hejdå och hade en bra kväll på jobbet. Somnade lite väl sent dock, men det gick ändå bra att vakna imorse. Kaffe och gofrukost. Slutade sedan lite tidigare eftersom jag måste åka ner till centrum och prata med chefen. 

Idag har vi haft en fin ledig dag. Lugn men effektiv, bättre blir det väl inte? Har tvättat ikapp lite eftersom tvättmaskien skulle flytta ner till källaren idag... Sedan gjorde jag och lilleman ett morgonbesök hos gudmor Frida. Vi har inte varit till hennes nya lägenhet ännu, så igår köpte jag en inflyttningspresent på Designboden och fick nu äntligen tummen ur röven! Så mysigt så, vi mumsade vaniljbullar för glatta livet. 

Resten av dagen har vi varit hemma. Jag har klipp gräset, läst bok i hängmattan, solat och haft det gött medan Edwin sprungit in och ut. Han hann bada lite i poolen innan jag råkade klippa sönder den med gräsklipparna.... Ooops. 

Då fick jag en snilleblixt. Vi har ju ett soldäck, varför inte ha en rund pool där? Och flytta på våra stora klumpiga utemöbler som vi aldrig sitter på där ute nästan (alltid för soligt eller blåsigt för att äta där ute)... Frida kom hit efter lunchen och hjälpte mig med mitt projekt. Vi flyttade upp de stors utemöblerna till altanen under tak. Där tror jag att vi oftare vill sitta och äta. Dessutom kan vi ha de tunga dynorna där hela tiden och slippa släpa dom in och ut ur förrådet... Vårt lilla lounge-set fick ta plats nere på soldäcket, tillsammans med en pool som Mattias kom hem med. Är det sommar så är det, nu kan hela familjen njuta av ett dopp... Vi slipper flytta den vid gräsklippning och det kanske inte blir lika gräsigt i vattnet. Ska bara köpa poolöverdrag, klor och pump. 

Till middag blev det något enkelt men gott. Korv, potatissallad, majskolvar, vitlöksbröd och melon/fetaostsallad. Mmmm! Frida stannade och åt med oss, sedan åkte vi en sväng till den årliga loppisen i Matnäs. Tyvärr inga fynd, men gott kvällsfika i solen. 

Ikväll har det hänt grejer här... Hela badrummet nere är urrivet. Nu börjas det. Hoppas att vi blir klara i någorlunda bra tid. Men roligt med ett nytt projekt nu när altantrappan blev klar. Heja heja! 

Själv har jag vattnat blommor, spolar rent altanen med vattenslangen, nattat lilleman och gått runt och småplockat. Har slagit mig ner i soffan på altanen nu. Ja jag trivs riktigt bra med den här ommöbleringen! Ska nog lägga mig under en filt här ute och läsa en stund, innan det blir sängen. Imorgon väntar äventyr med Carro, utan ungar! Det har vi pratat om länge och nu blir det äntligen av. 

Tänker även lite extra på en kär vän ikväll. Och på livet. Ja, ibland känns allt så orättvist... Men jag tror, hur hemskt nånting än är, att allt som sker har en mening. Många styrkekramar! ❤️ 
 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0