vår fina jul... ✨

Julaftonen kom, juldagen kom och nu är annandagen här... Vi har haft en otroligt fin, lugn och mysig jul. Precis som jag önskat. Nu väntar dom där kravlösa mellandagarna. Ljuvligt. 

julaftonsmorgonen vaknade Edwin ganska tidigt. Alldeles lycklig över att den stora dagen äntligen kommit. Vi började med att koka kaffe, öppna kalendrarnas sista luckor och såklart titta efter om tomten ätit upp gröten på bron. Och tänk, det hade han! All gröt var borta, dessutom hade han lämnat ett paket bredvid skålen. Nya kritor och tushpennor. Visste tomten att våra kritor var trasiga?! Edwin blev så lycklig, det gjorde nästan ont i mammahjärtat. 

Resten av morgonen och förmiddagen flöt på. Duscha, förbereda den mat som kunde förberedas tidigt, titta på mysig julfilm och spela spel. Vi hade en tokig tomte som kom och knackade på dörren under förmiddagen med. Men när Edwin öppnade hade tomten sprungit iväg, däremot hade han lämnat en lapp med ett uppdrag: leta ett paket under granen som jag ritat en tomteluva på... Åter igen blev han alldeles till sig. Vilken lurig tomte! Till slut hittade han det rätta paketet och där i gömde sig ett nytt spel. Hurra! Något att roa sig med i väntan på gästerna! 

Till Edwins stora glädje kom mormor och morfar hit tidigt. Precis när det var lunchdags. Även gammelmormor kom tidigt. Trevligt! Någon timme senare kom även min farmor och farfar, då blev det glögg med tilltugg och mys i soffan. 

Edwin var sååå tålmodig hela dagen, trots att han nog gärna hade velat slita upp alla paket på en gång. Men vi tog det riktigt lugnt i år, ingen stress alls. När det var Kalle Anka på teven dukade vi fram maten och värmde på det sista. Oj vad mycket smarrigt... Vid 16-tiden satt vi och åt. Gott gott gott. Men man blir ju alltid så galet mätt, vi alla hamnade i paltkoma deluxe. Jag och mamma röjde undan i köket lite snabbt, sedan samlades vi i vardagsrummet.

Äntligen kom tomten! Åter igen, lyckan hos Edwin... priceless. Han blev så glad och var såklart inte det minsta blyg. Det var i vanlig ordning gammelnmormor som tomtade, men han märkte ingenting. Elsa sov när tomten var här, hon var så lugn hela dagen och sov småsnuttar när hon kände för det. Hon verkade njuta av sin första jul... ❤️

Tomten hade två paket i sin säck, som Edwin fick öppna på en gång. Ett yatzyspel och en förpackning med Playmobil. När tomten hade gått byggdes det ihop och vi tog en liten paus innan vi delade ut resten av julklapparna. Kaffe, ris ala malta, pepparkakscheescake och godis. Mmmm... 

Framåt 18-tiden började vi dela ut alla paket. Det skötte Edwin och mormor, dreamteam. Åh, vad barnen fick mycket fint och roligt. Elsa fick en pulka, massor av fina kläder från newbie, polarn o pyret och mini rodini, godsedjur, badhanddukar och leksaker. Även en del pengar. Edwin slet upp sina paket. Han fick bland annat skridskor, hjälm, hockeyklubba, pyssellåda, bilmatta, snowkick, en stor sopbil som äter upp leksaker, en bilverkstad, bamse bakbok och kakformar, bagarkläder, radiostyrd monstertruck, pengar och mycket mer. Nöjd men trött kille. Han orkade inte leka just nånting på kvällen sen, utan var mest ledsen över att julaftonen började ta slut. Minns den känslan från barndomen... Dagen efter däremot var det en lycklig och speedad kille som vaknade och ville leka med allt nytt. 

På julaftonskvällen blev Elsa övertrött och ledsen, hon skrek sig till sömns lillgumman... Mamma och pappa åkte hem efter 20-tiden och tog med sig alla kartonger och allt skräp. Tack! Jag röjde undan allt i köket och plockade ihop allt. Gick igenom våra julklappar och kände mig bara tacksam... Vi vuxna hade varit snälla vi med. Presentkort på Route 84, presentkort på massage, presentkort på H&M, en stor slowcooker (spännande!) en del luktagott och pengar! Jag fick också en elektrisk "fotmassageplatta" vilket mina onda fötter jublade över. Även Yankeecandle med favoritdoften och en sååå fin hälsingebricka! Mattias hade önskat sig nya spelhörlurar till tv-spelet, så det fick han. Och en samsung soundbar till teven, en klipp/rakmaskin, fina kläder och lite annat smått och gott. Nöjda och tacksamma! ❤️
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Juldagsmorgonen var lugn och fridfull. Mysa runt i sköna kläder och dona med lite av varje. Alltid mysigt... Edwin lekte med nya leksaker. Mitt på dagen kom även Elias till oss. Han hade haft en bra julafton men var nu taggad för att fira ännu en "julafton" med oss. Vi packade bilen full med juklappar och åkte till Bobygda. Men först ett stopp för att hämta ett gäng klappar till Elias hos mina föräldrar med. 

Väl hemma hos barnens farmor och farfar blev det en massa lek och bus med farbror Stefan och hans tjej Sofia. Gammelfaster Majlis var också där, henne tycker Edwin om. Vill alltid sitta nära och hålla handen. Han som nästan aldrig vill mysa, men just henne vill han sitta i knä på. Haha! Klockan tickade på och magarna började kurra. Julmat en gång till, mmm...

Helt plötsligt knackade det på dörren. Tomten! Det var en granne som klätt ut sig, så barnen kände självklart inte igen honom. Massor av paket fick tomten dela ut. Mest till Elias som skulle få alla våra paket + min släkt. Men vi hade tänkt till och sparat några av våra paket till Edwin som han fick öppna där. Plus från farmor och farfar. Så det gick rätt bra trots Elias enorma paketberg! 

Elias blev glad för allt han fick, sååå kul. Han fick bland annat en stor 4-i-1 Transformer som han önskat sig, en Mac lastbil, skridskor, hjälm, klubba, pyssellåda, en fotbollsklocka, Pokémonkort, Fifa-album med kort, Blixtenbilar, Pokémontröja, Radiostyrd monstertruck, kokbok för barn, sällskapsspel, Playmobil, pengar och mycket mer. Lycklig kille! 

Edwin fick en doktorväska, Blixtenbilar, en kortläsare med kvitton och kort, en bil, pussel, en stor Transformer och pengar. Elsa fick fina pyjamaser, newbiekläder och pengar hon med. Även vi vuxna blev bortskämda med pengar och nya fina badlakan. Nöjda och glada allihopa! ✨

Efter en stund började bröderna bus tjata på att få åka hem. Dom ville ju öppna alla nya leksaker... Så vi tackade allihopa för ett mysigt julfirande, sedan rullade vi hemåt. Alla tre barnen somnade till en liten stund, vilket nog var tur, för dom var galet trötta och jag tror att kvällen hemma hade blivit kort och mindre kul annars. Nu var barnen på strålande humör när vi satt hela familjen uppe på Elias rum och gick igenom allt nytt. SÅ mysig stund. 

Till slut blev klockan fikadags. Och efter kvällsfikat blev det bad/dusch för allihopa. Rena och fina somnade dom sedan gott... Min kära sambo började kort därefter att snarka i soffan han med, så jag fick en kväll helt för mig själv. En brasa, tända ljus, godis och total tystnad. Ljuvligt...

Idag vaknade vi upp till en snöig annandag. Mattias den token åkte till Falun för att fiska i detta busväder, så jag och barnen var ensamma hela dagen. En såndär dag då vi bara skrotat runt i myskläder och gjort det vi känt för. Grabbarna har lekt mycket uppe på sina rum, kul med nya grejer. Jag och Elsa har passat på och rensat ur lite kläder i hennes byrå, och gjort plats för allt nytt och fint hon fått i julklapp. Allt hon fick var i strl 74 vilket är bra, men det är ett tag dit ändå. Just nu har hon en blandning mellan 62 och 68, beroende på vilket märke det är. Vissa är så små medan vissa är större i storleken. En del kläder i 62 rensades ut nu, och dom får lilla kompisen Linnéa ärva. Perfekt att kläderna får nytt liv, annars kommer dom ligga i vårt förråd och ruttna! 

Mitt på dagen åt vi lunch, sedan fick vi besök. Det var Peter, Elin, Linnéa och Ebbe som kom. Kul tyckte vi alla! Vi fikade och bebismyste. Edwin och Ebbe lekte och härjade som bara den, roligt att se. 

När vi vinkat hejdå till gänget ville Elias och Edwin gå ut. Trots att det toksnöade ute. Men dom gick ut en stund iallafall, provade åka snowkick i backen. Fast det tog nog bara 20 minuter så var dom inne igen. Blöta av all snö. Skönt att få liiiiite frisk luft iallafall, det behövde dom! 

Elsa sov en bra stund på tidiga eftermiddagen, så då passade jag på att jobba ikapp i tvättstugan. Jo, det kostar att ta julledigt... Men efter tre körda maskiner smutstvätt och 1 meter hög med ren tvätt som skulle vikas är jag på banan igen. Phew! 

Till middag blev det något så efterlängtat som pasta. Gud så gott efter all julmat. Edwin jublade! Sedan myste vi ner oss i soffan i väntan på att pappsen skulle komma hem. Och äntligen kom han... Elias hade planerat en teckningslek som han sett på Youtube. Ni vet när en ritar huvud, en ritar överkropp, en ritar ben och den sista ritar fötter. Och så täcker man för det man ritat så ingen ser, sen tar nästa vid där man slutat osv. Himla roligt... Det blev även lite yatzy innan sängen kallade. 

Bröderna bus somnade fort, men Elsa hade det jobbigt. Magont... Kanske mamman varit lite dum och vräkt i sig julmat och choklad och julmust och knäck och gud vet vad. Till slut somnade hon och jag kunde ta en skön dusch och sjunka ner i soffan. Här ligger jag än, men ska strax krypa ner under täcket. Det är en dag imorgon också! 🌙
(null)

(null)

(null)

(null)






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0