pysselmĂ„ndag... 💡

En ny vecka har rullat igÄng. KÀndes fint att fÄ inleda med ett leende pÄ lÀpparna, efter gÄrdagens adventsmys hos mamma och pappa. DÀr bjöds det pÄ kaffe, saffranskaka, pepparkakor, Àdelost, glögg, trevliga mÀnniskor och adventspresenter till bÄde stora och smÄ.

Jag, Mattias, Frida och Mattias passade Ă€ven pĂ„ att lotta vĂ„ra julklappar. Förra Ă„ret körde vi en gemensam bokstav + adjektiv. Men i Ă„r valde vi att lotta en varsin bokstav + adjektiv. Jag hade tur och fĂ„r det nog rĂ€tt enkelt... Jag ska köpa till Frida, nĂ„nting vitt pĂ„ bokstaven E. Tror Mattias fĂ„r det vĂ€rre som ska köpa till min bror, nĂ„nting runt pĂ„ bokstaven L. SpĂ€nnande! 

Ja, en himla fin och trevlig första advent fick vi. Elsa hade det dock lite jobbigt ett tag, övertrött deluxe. Men sedan somnade hon och sov sig igenom hela adventsmyset. Drygt 2,5 timme. Vilket ocksĂ„ blev den enda sömnen hon fick pĂ„ dagen, förutom nĂ„gon kvart hĂ€r och dĂ€r... Vet inte om det var dĂ€rför, men sedan sov hon sin första hela natt utan amning! Jag var helt chockad nĂ€r jag kollade pĂ„ klockan och insĂ„g att hon sovit nonstop mellan 21:00 och 06:30 ungefĂ€r. Wow! En sĂ„n natt tar jag gĂ€rna igen tack... 

Det var alltsĂ„ en pigg mamma som vaknade imorse. Ammade Elsa dĂ€r vid 06:30 men sedan somnade vi bĂ„da om till 08:30 och vaknade av tvĂ„ förvĂ€ntansfulla pojkar som satt i sĂ€ngen. FĂ„r vi öppna kalendrarna snart?! Men först fick dom en utmaning av mig: att koka kaffe. Elias fick i uppdrag att hĂ€lla i vatten och Edwin fick i uppdrag att skopa upp kaffegrus (medan Elias höll rĂ€kningen). Och tĂ€nk att dom klarade det, sĂ„ duktiga! 

NĂ€r kaffet droppat klart tog vi fram kalendrarna. BĂ„da barnen hade sĂ„klart "sovit över" och missat tv-kalendern, men vi har som tradition att kolla med pappsen pĂ„ eftermiddagen istĂ€llet. Det funkar ocksĂ„ (phew sĂ€ger en morgontrött mamma)... NĂ€r alla kalendrar var öppnade Ă„t vi frukost, sedan skickade jag ut pojkarna i det fina vintervĂ€dret. Fin dag att ha studiedag pĂ„ för Elias. Ă„ven jag och Elsa gick ut efter att sĂ€ngarna var bĂ€ddade och det var undanröjt i köket. StrĂ„lande sol och minusgrader. HĂ€rligt... Grabbarna Ă„kte snowkick och sedan hittade dom en bra backe att Ă„ka madrass ner för. Elsagumman sov i vagnen och jag tankade d-vitamin i solen! Men efter drygt en timme blev vi lite frusna och gick in igen... ❄

Efter en pannkakslunch kom bĂ€sta gammelmormor pĂ„ besök. Hon hade köpt med sig lim, för barnen vill pyssla med sina adventspresenter som dom fick igĂ„r. SmĂ„ tomtar och möss som sĂ„g himla enkelt ut pĂ„ förpackningen, men i sjĂ€lva verket tog det en evighet och var skitsvĂ„rt. Det skulle sys och stoppas och limmas och pillas och vikas och gud vet vad... Till slut gav vi upp att följa de 46 steg som skulle följas, istĂ€llet freestylade vi hejvilt. Skrattar fortfarande Ă„t mormors och Edwins "mus" eller vad det nu blev. Hahaha! Tror Elias och jag vann pysseltĂ€vlingen faktiskt.

Pysslandet tog nĂ€stan hela eftermiddagen. NĂ€r vi var fĂ€rdiga var vi vĂ€rda en gofika, sedan byggde mormor lego med barnen medan jag lagade middag. Kyckling med sweetchilisĂ„s och pasta stod pĂ„ matlistan idag... Vi Ă„t sĂ„ fort Mattias kom hem frĂ„n jobbet, sedan kokade vi kaffe och tog det lugnt. Pappsen Ă€gnade sig sedan Ă„t alla barnen medan jag gömde mig i tvĂ€ttstugan en stund. Ibland Ă€r det bara sĂ„ jĂ€kla skönt att stĂ€nga in sig dĂ€r och vika kalsonger och leta par i strumpor... En ny maskin körde jag ocksĂ„ igĂ„ng medan jag var dĂ€r inne. Brukar rĂ€tt ofta tĂ€nka pĂ„ hur jag skulle klara mig utan tvĂ€ttstugan... Är sĂ„Ă„Ă„ glad att den blev till, och att den blev klar lagom tills vĂ„r krĂ€kbebis kom! 

Resten av eftermiddagen bara försvann. En bebis som skulle underhĂ„llas, tvĂ€tt som skulle hĂ€ngas, busbröder som skulle duschas och magar som skulle mĂ€ttas innan sĂ€ngdags. Alla tre barnen somnade fort ikvĂ€ll, sĂ„ jag och Mattias kunde kolla serier i soffan resten av kvĂ€llen. Men nu Ă€r det Ă€ven godnatt för oss! 🌙
(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0