nu är det jullov... ✌🏼

Men nu är det jullov här hemma. För Elias iallafall, vi andra är ju lediga för jämnan. Mattias jobbar dock en dag till, sedan är han ledig i en hel månad med oss. Fantastiskt, även om jag nog kommer att känna mig som en trött fyrbarnsmamma vissa dagar. Nädå, det blir skönt att vara hemma och mysa hela familjen! 

Igår var det onsdag och en helt vanlig dag. Jag och mina små tog oss en tur till stan. Jag är ju en riktig hemmaälskare, men ibland känner jag mig lite instängd och då kan en tur till någon affär vara räddningen. Jag och Edwin gick bananaz på julpynt inne på A&H. Vi hittade nämligen minigranar som vi köpte till grabbarnas rum. En varsin med tillhörande kulor, glitter och beslysning. Det blev en fin överaskning för Elias efter skolan. Vi hämtade honom på hemvägen och hade sedan en mysig eftermiddag...

Barnen pyntade sina granar och pysslade sedan ihop en massa pärlplattor som dom gjorde paket av. Nu ligger dom fint under deras granar. Oklart dock vem som ska få dom, när det gäller Edwin så tror jag att han har gjort paketen till sig själv. Hehe. Elsa sov sig igenom allt pyntande och pysslande, men vaknade lagom tills att jag skulle laga middag. 

När Mattias kom hem åt vi mat, fisk med potatis och dillsås, sedan stökade jag undan i köket och förberedde för att koka mer knäck. Elias och Edwin följde med Mattias ut en sväng. Skönt med friskluft innan läggdags! 

Elsa låg nöj på golvet medan jag kokade knäck och donade med lite av varje. Sedan kom grabbarna också in och provsmakade lite innan det blev kvällsfika och hopp i säng. Två av tre barn somnade snabbt. Men en viss liten donna var omöjlig att natta igår. Ammade i 1,5 timme innan jag gav upp. Då log hon och sprattlade och jollrade för fullt. Hur glad som helst och inga planer alls på att sova, trots att hon varit vaken länge under tidiga kvällen. Så hon fick helt enkelt komma upp och mysa med oss i soffan. Gosigt det också... Men efter en timme somnade hon, vi vuxna med. Det var den kvällen det. 

Imorse var såklart Elsa trött efter gårdagens bravader. Hon vaknade till vid 07:45-tiden när Edwin väckte oss, men sedan somnade hon om efter lite lite amning och sov till klockan 10:20... Jag och Edwin fick alltså en superlugn och mysig morgon på tu man hand. Tror han njöt bra nog när vi kunde ligga och gosa i soffan, bara vi två. 

Men sedan fick vi sätta fart. Elias slutade tidigt idag eftersom det var sista skoldagen innan jullovet. På med varma kläder, sedan var vi ute och lekte i solen en bra stund. Elias och Edwin åkte madrass och snowkick i vår alldeles egna pulkabacke. Sedan byggde dom en snömur och gömde sig för bilar. Elsa sov gott och blev alldeles röd om näsan. Skönt för oss alla att vara ute och ladda batterierna! ❄️

När vi kom in igen drog vi igång med julgodis-bakning. Har lovat kidsen det hela veckan, så idag blev det äntligen av. Vi gjorde en till sats med skumtomtefudge, en chokladkola med lakritssmak + flingsalt och sedan gick barnen lös med mandelmassa. Dom gjorde fina "snöbollar" som dom doppade i choklad. En hel del provsmak blev det såklat... Gott och mysigt. Verkligen värdefull tid med dom stora barnen medan Elsa roade sig själv och sov, om vartannat. 

Nu har vi julgodis så att det räcker hela julhelgen. Även Mattias specialiteter är på G, han håller på att grava lax och röka både fisk och älgkött till julbordet. Alla julklappar ligger redo under granen - som barrar konstant. Är nästan redo att slänga ut den och skaffa en ny. Ska bara övertala min sambo som såklart tycker att jag saknar hjärnceller... Annars är det bara stora julmatshandlingen kvar. Och den uppgiften har jag givit till Mattias med gott samvete. Det fixar han imorgon, sedan är vi redo för julfirande! 🎅🏼

Efter allt bakande idag fick vi besök av mamma/mormor. Hon underhöll Elsa medan jag lagade middag. Den goda kycklinggrytan med wokgrönsaker och äggnudlar som barnens faster brukar göra blev det hos oss  idag. Det blev massor med mat, så både mamma och pappa (som kom efter jobbet) stannade och åt middag med oss. Också lite kaffe och choklad/lakritskola efteråt. Gott och mysigt med sällskap! 

Efter middagen gick Elias och Edwin ut igen. Mattias med. Race i pulkabacken och mörker-kurragömma. Jag och Elsa myste inomhus och fick även besök av min moster. Hon kom med julklappar till barnen. Det börjar bli ett berg med paker under granen, även detta år... 🎁

När grabbarna kom in igen var det nästan läggdags på en gång. Men dom hann kvällsfika och duscha innan dom somnade sött. Elsa fick bada i tvätthon en snabbis hon med. En liten "oljebehandling" i håret fick det bli. Hon är så torr i hårbotten och på kinderna. Så hoppas detta gör susen! Även hon var trött ikväll och somnade fort, men vaknade efter en stund och hade svårt att komma till ro... Fick hon bestämma så skulle hon nog sova med mammas tutte i munnen jämt. Mamman är dock inte enig. Till slut föll hon in i djupsömn, och jag hoppas på en bra natt. Det märks att hon är inne i någon utvecklingsfas just nu, för det tuttas en hel del på nätterna. Gärna mellan 03-06 vill hon vara nära. Men jag klagar inte. Jag får tillräckligt med sömn, och så länge hon inte är ledsen på nätterna är jag nöjd. 

Snart ska jag också krypa ner i sängen. Ladda för fredag och dan före dan före dopparedan. Det ska tvättas och donas. Elias ska åka hem till sin mamma imorgon med, han firar julafton hemma hos dom dethär året. Men vi ses redan på juldagen igen, då ska vi fira jul nummer två hemma hos barnens farmor och farfar. Sedan har vi sådan tur att vi får rå om Elias nästan hela jullovet. 

Nu ska jag pussa på Mattias och tjata lite diskret om att vi behöver en ny julgran. Bara en liten gran räcker. Jag hotar med att slänga ut den vi har nu på juldagen annars. Och han vill gärna ha granen framme så länge som möjligt. Så om han inte vill ha en barrlös gran får han nog lyda mig! 🌲
(null)

(null)









Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0