nästsista dagen... 📆

Lördag och nästsista dagen av detta år. År 2017 som visade sig bli ett fantastiskt fint år. Tänk om vi vetat, där på tolvslaget, att jag faktiskt var gravid och att vi senare detta år skulle få träffa vår fina lilla dotter. Elsa, som kom och gjorde livet komplett... 

Förutom Elsa, som såklart är årets bästa, har vi haft ett fint och tryggt år. Vi har renoverat färdigt hela nedervåningen (nåja, vi har nya planer nu...) och trivts så himla bra här i vårt lilla bo. Sommaren var härlig med bad i minipoolen, strandhäng och lata soldagar i hängmattan. Vi hade ju ingen superhet sommar, men jag som var höggravid tyckte att det var helt okej. Elias fick även börja med fotbollsträning vilket blev en hit. Hoppas träningarna fortsätter till våran!  

Under hösten och vintern har vi njutit av vår nya familjemedlem. Hon som nu känns så självklar. Att vi ens klarade oss utan henne?! Elias och Edwin har tagit henne till sig på bästa sätt och är alldeles galna i sin lillasyster. Och jag har njutit varje sekund av att vara mammaledig. Med både Edwin och Elsa. Elias får vi bara ha hemma på fredagarna, han har ju blivit storkille och går i förskoleklassen. Gud nåde den som föreslår att han ska vara hemma och mysa istället... Vi är så glada att han trivs på skolan och med sina klasskompisar. Fina stora Elias. Att Edwin inte vill gå på dagis är inget vi lägger någon energi på just nu. Vill han mysa hemma med oss är vi bara glada. Sedan kommer nya tider med jobb, rutiner och dagis igen. Så att njuta av hemmalivet nu känns värdefullt.

Julen i år blev himla fin och lugn, ett grymt avslut på detta fantastiska år. Men det som varit allra bästa är att vi har fått vara friska allihopa. Det betyder allt.

Idag har vi som sagt Lördagen på besök. Jag och Elsa fick (som vanligt) sovmorgon. Men lillgumman hade ont i magen vid midnatt och bara skrek, skrek och skrek i en timme. Fy så hjärtskärande... Sedan somnade hon helt utmattad och tog väl igen all sömn imorse. Klockan 11:00 vaknade hon och var sitt rätta jag igen. Go och glad. 

Mattias och Elias hade åkt och hämtat Edwin som övernattat hos gammelmormor, så dom kom hem ungefär när lillan vaknade. Mattias skulle sedan jobba en snabbis, så jag och barnen blev ensamma. Fick så fina rosor innan han åkte, tack älskling! 

Efter lunchen gick bröderna bus ut och åkte madrass och snowkick. Härligt med friskluft... Elsa fick sova ute på den inglasade altanen, nedbäddad i sin nya hårdlift. Ja hon har ju shoppat en ny vagn! Hon ville ha det sa hon. Plus en hoppgunga, en bitring och en ny skötväska till mamman. Gullunge. Hehe... Allting kom med posten igår, utom själva vagnchassit, det kommer till veckan. Spännande! 

Eftermiddagen har varit bra och rätt fartfylld. Den enda som varit lugn är Elsa. Hon som snuttat på nappen även idag, heja heja... Vi andra har hunnit med en hel del. Ätit pizzamiddag, spelat spel, dammsugit, kollat på brynäs och klippt grabbarnas hår. Mattias fick ju en ny klippmaskin i julklapp som vi ville prova. Edwin ville (!!!) klippa sidorna och där bak. Jag klippte ju han helsnaggat sist, men nu är det iallafall lite längre upptill. Som jag tycker är så fint på killar! Elias beställde en luggklippning. Oh no... "snälla, klipp rätt av bara, så jag inte ser den om jag kollar uppåt" bad han. Men jag lyckades övertala honom att spara lite lugg och håret där uppe, så klippte vi på sidorna, bak och liiiiite på luggen. Inte perfekt blev det, men dom är så fina så. Nöjda blev dom båda två, iallafall efter att dom fått duscha av sig alla kliande små hårstrån. Rena och extra fina killar till kvällsmyset... 

Nu sover alla barnen gott (peppar peppar) och vi vuxna hänger i soffan med Tom och Niklas. Elias tappade även en tand innan läggdags, så jag tror bestämt att tandfen dyker upp här snart... 

Imorgon väntar lugnt nyårsfirande här hemma. Vi har bjudit hit Peter, Elin, Nellie och Linnéa. Middag, bingolotto, bus och mys. Det blir ett trevligt avslut på detta fina år... Tack 2017 för allt fint. Tacksam! ❤️
(null)

(null)

(null)

(null)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0