ljuvliga mellandagar... đŸ™đŸŒ

Åh, lĂ„t dessa mellandagar aldrig ta slut... Vilka jĂ€kla mysdagar vi fĂ„r njuta av alltsĂ„. Jag har inte ens stressat ut julen hĂ€r hemma, jag njuter fortfarande av bĂ„de gran och ljusstakar. Vad fasen har hĂ€nt? 

Hela veckan har varit lugn, trots att vi haft lite inplanerat. I onsdags till exempel hade vi huset fullt av gulliga ungar. Elias, Edwin, Elsa, Elwira, Emil och Isabell. TĂ€nk om Isabell hade börjat pĂ„ E ocksĂ„, crazy... Hon har för övrigt stora fina bruna ögon, och jag tĂ€nkte vara lite gullig och fick ur mig "men hej brunöga" vilken kanske inte lĂ„ter sĂ„ charmigt. Hehehe. En trevlig förmiddag hade vi iallafall, ungarna och vi mammor. Fika, bus, lunch och skitprat. Edwin och Emil leker verkligen superbra! 

Resten av onsdagen blev fortsatt fin. Jag och Elsa Ă„kte ensamma upp till mamma för lite tjejmys. En brasa, gofika och soffhĂ€ng. Precis vad man behöver ibland... Grabbarna hĂ€r hemma hade det inte sĂ€mre dom heller: dom hade varit ute och Ă„kt madrass efter skotern. Tjoho! 

NĂ€r jag och Elsa kom hem hade dom Ă€ven hunnit dammsuga och torka golven. Ja, ibland kan dom verkligen överraska! Blev en lugn kvĂ€ll sedan, Ă€ven fast lillgumman vĂ„ran ville vara vaken med oss. Men Ă€r man pĂ„ gladhumör sĂ„ fĂ„r man faktiskt det! 

IgĂ„r hade vi torsdagen pĂ„ besök. En riktigt grĂ„ och trist dag, nĂ€r regnet öste ner och den fina snön förvandlades till slask. Vi höll oss inomhus... Spelade spel, tittade pĂ„ film och gjorde lĂ„ngkok av den överblivna julskinkan. Det blev ungefĂ€r som pulled pork som vi Ă„t med hamburgebröd och lite olika grönsaker som tillbehör. Tips! 

Mattias och Elias Ă„kte Ă€ven och storhandlade, ungefĂ€r samtidigt som vĂ€rldens bĂ€sta mormor kom pĂ„ besök. Hon hade köpt fina klĂ€der till barnen och stannade pĂ„ en kopp kaffe. 

PĂ„ tidiga kvĂ€llen trotsade jag och Elsa slaskvĂ€dret och Ă„kte till mitt jobb dĂ€r det vankades öppet hus. En liten trĂ€ff för alla som jobbat dĂ€r, för alla ungdomar som bott dĂ€r och alla gode mĂ€n. Trevligt med gott fika och prat. SĂ„Ă„Ă„ kul att trĂ€ffa ungdomar som jag inte trĂ€ffat pĂ„ ett helt Ă„r! Elsa blev som vanligt vĂ€l omhĂ€ndertagen av alla fina afghaner och syrier. Hon fick hoppa frĂ„n famn till famn och blev fotograferad och gullad med som bara den. En vĂ€ldigt mysig stund, tills gumman blev övertrött. Hon tvĂ€rslocknade i bilen och jag körde hemĂ„t alldeles varm i hjĂ€rtat... ❀

NĂ€r vi kom hem möttes jag i dörren av Edwin som var bagarklĂ€dd. Ja, jag hade visst lovat att vi skulle inviga hans nya bakbok och kakformar. Och det glömde han inte... Vi fick en mysig kvĂ€ll i köket. Edwin var sĂ„ engagerad och tyckte det var himla kul. Uppskattade julklappar verkligen! Kakorna blev fina efter att bĂ„de Edwin och Elias mĂ„lat pĂ„ dem med karamellfĂ€rg. Lyxigt och gott kvĂ€llsfika med varma nybakade Bamsekakor! 

Idag fick jag och Elsan en lĂ„ng sovmorgon. Men det Ă€r ett mĂ„ste nĂ€r en viss liten dam velat sova med mammas tutte i munnen den senaste veckan... Zzzznark. 

Dagens planer var att shoppa lite presenter till den blivande 7-Äringen. Alltid svÄrt sÄhÀr efter alla julklappar... Edwin lÀmnade vi av hos gammelmormor, sÄ fortsatte jag och en sovande Elsa mot leksaksaffÀren. Elias var nöjd över att fÄ lite egentid med pappsen. Dom skulle spela fifa, sortera pokemonkort och Äka skoter tillsammans. VÀrdefullt för honom att fÄ vara utan smÄsyskonen en stund.

Presentshoppingen gick fint. Tror och hoppas han blir nöjd... Sedan Ă„kte jag och Elsa till gammelmormor och Edwin för att fika lite. Men nĂ„gon Edwin fick vi inte med oss hem sen. Han ville sova hos sin favorit och det fick han. Dom skulle bada och bygga lego. Dom tvĂ„ alltsĂ„... bĂ€stisarna! 💕

VĂ€l hemma igen blev det middag som Mattias stod för. Sedan har vi haft en lugn kvĂ€ll. Elias njöt lite extra över att fĂ„ vara enda brorsan hemma. Tom kom hit sĂ„ det blev lite tv-spelskvĂ€ll för grabbarna. Elsa har badat och snuttat pĂ„ nappen hela kvĂ€llen. Är det sant? Duger den nu? Det hoppas verkligen den hĂ€r trötta mamman... Vore skönt att fĂ„ sova med boobsen i bh:n nĂ„gon natt. Vi hĂ„ller tummarna! 

Nu sover barnen, höll jag pĂ„ att sĂ€ga. Men Elsa har ytterligare en sĂ„ndĂ€r kvĂ€ll dĂ„ hon tycker att det Ă€r överskattat att sova. Hon vill vara vaken och sitta med oss i soffan och snacka. Just nu myser hon med gudfarsan Tom och har roligt. Men snart blir det sĂ€ngen, för nu ska morsan ocksĂ„ försöka somna i bra tid... 🌙
(null)

(null)

(null)

(null)




Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0