julgransbyte... đŸŒČ

Fredag! Nu inleder vi julhelgen med allt vad det innebĂ€r... Tror och hoppas pĂ„ en lugn, mysig, rolig och fin jul med mina nĂ€ra och kĂ€ra. Men den bĂ€sta instĂ€llningen man kan ha Ă€r Ă€ndĂ„ att det fĂ„r bli som det blir. Huvudsaken att barnen  fĂ„r fina minnen att bĂ€ra med sig! 

HĂ€r inledde vi dagen med öppning av julkalendrar, frukost framför teven och pĂ€rlplattebygge. Elsa tog Ă„ter igen sovmorgon och vaknade inte för ens klockan 10:50 ungegĂ€r. Vilken liten sömntuta! 

Efter att grabbarna tröttnat pĂ„ att bygga pĂ€rlplattor ville dom gĂ„ ut en svĂ€ng. PĂ„ med varma klĂ€der, sedan skickade jag ut dom till vĂ„r lilla pulkabacke. Hörde enda in hur dom tjoade och hade roligt. SjĂ€lv skyndade jag mig att vika undan ett stort berg med tvĂ€tt medan Elsa fortfarande snarkade i sovrummet. Och det hann jag med god marginal. Hann till och med slöa i soffan och sedan hjĂ€lpa tvĂ„ rödblommiga killar av med ytterklĂ€derna. HĂ€rligt! ❄

NĂ€r Elsa vaknade var hon pĂ„ ett strĂ„lande humör. Hon fick hundra pussar av sina bröder, sedan fick hon Ă€ta en slurk innan hon fick pĂ„ sig klĂ€der. DĂ€r efter satt hon nöjd i babysittern medan vi Ă„t lunch. 

Mattias kom hem tidigt denna fredag. TĂ€nk, nu har han jullov till den 24 januari med oss. Fint. Men inte fick han en lugn start för det inte... Jag lyckades övertala honom att en ny gran var nödvĂ€ndigt! SĂ„ det blev hans uppgift. Sedan fick vi jobba hĂ„rt med att pynta av den totalsluta granen. ALLA barr ramlade av, haha. Rörde man vid en gren sĂ„ blev det helt barrlös direkt. Herregud hur det sĂ„g ut hĂ€r hemma alltsĂ„... Men till slut fick vi ut den gamla granen och den nya kom in. Inte lika tĂ€t som den gamla, men stor och charmig. Och sĂ„dĂ€r krispigt grön och doftar Ă€kta skogsgran! đŸŒČ

Mitt i granstöket kom Elias mamma hit för att hĂ€mta honom. Med sig hade hon en ljuvlig bukett. Fint sĂ„hĂ€r till julhelgen. Tusen tack! 

NĂ€r vi vinkat hejdĂ„ till storebror och önskat honom god jul, var det dags att klĂ€ den nya granen. Edwin och jag hjĂ€lptes Ă„t,sĂ„ nu stĂ„r den grön och grann i stugan! Mattias passade pĂ„ att Ă„ka till ica och julhandla medans. Proppat kylskĂ„p, mmm. Sedan körde jag ett extra varv med dammsugaren pĂ„ hela nedervĂ„ningen, sĂ„ nu Ă€r alla barr borta. KĂ€nner hur julefriden infinner sig... Ny gran, alla paketen ligger pĂ„ plats, julgodiset Ă€r bakat, kylskĂ„pet Ă€r fyllt med god mat och bingolotterna Ă€r inhandlade. BRING IT ON! 

KvĂ€llen har varit mysigt. Jag lyckades fĂ„ tid att fĂ€rga hĂ„ret. Under verkningstiden fick jag Ă€ven lite egentid med Edwin. Vi pysslade ihop tomtar av toarullar, mĂ„lade i mĂ„larböcker och lekte lite. Fint... NĂ€r jag sedan var nyduschad och hĂ„ret hade torkat kröp jag ner i sĂ€ngen med min lilla Elsa. Gogumman. Hon somnade rĂ€tt fort ikvĂ€ll, ja sĂ„ gĂ„r det nĂ€r man kommit pĂ„ att det Ă€r trĂ„kigt att sova lĂ€ngre stunder pĂ„ dagarna.

Vi vuxna har bott i soffan resten av fredagskvĂ€llen. KĂ€kat julgodis och kollat pĂ„ gĂ„rdagens avsnitt med Ernst... Kan det bli sĂ„ mycket bĂ€ttre?! ✹
(null)

(null)

(null)







Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0